Annonce
Motorsport

Forsvarende rally-mester: Det bliver tæt i toppen

Ib Kragh har umuligt ved at vurdere, hvem der vinder DM i rally. Han kører selv efter den samlede sejr, men det er ikke en fiasko, hvis det ikke lykkes. Foto: IK Rally Racing
Den forsvarende danske mester i rally, Ib Kragh, forventer en vanskelig sæson. Første afdeling køres lørdag i Tyskland - efter den er han klogere på sig selv og sin bil.

Juelsminde: Ib Kragh er så rutineret indenfor dansk rally, så der ikke er ret meget, der kan komme bag på ham længere. Men en smule sommerfugle i maven er der nu alligevel hos den forsvarende danske mester, inden første afdeling af DM køres lørdag.

Han stiller til start i en helt ny bil. En Skoda Fabia R5, og selvom producenten anses som den dygtigste i verden, når det gælder om at skrue rallybiler sammen, mangler der lidt endnu, før Ib Kragh er i fuld sync med sin nye bil.

- Vi har kørt nogle rally-sprint og sådan noget, men et DM-løb er noget ganske andet, konstaterer Ib Kragh.

Første DM-afdeling køres just syd for den dansk-tyske grænse omkring den lille by Satrup. De tyske rally-løb er kendt for sine smalle og kringlede veje, så Ib Kragh bliver kastet i ilden med sin nye bil.

- Jeg havde gerne set, at der gik et par løb, før vi blev kastet ud på de tyske veje, så jeg lige kunne lære bilen lidt bedre at kende. Det bliver ikke bedre af, at vi skal køre som de første. For så er det mig, der skal vise vejen og lægge et spor, siger Ib Kragh.

Når et løb starter, er der altid en del støv på vejene. Det bliver Ib Kragh og hans nye codriver Ditte Kammersgaard forundt at køre det støv af.

Rigtig meget er nyt. Ditte Kammersgaard er også ret ny som min codriver, og vi skal jo også lige lære hinanden at kende, når det rigtig brænder på.

Ib Kragh, forsvarende dansk rally-mester

Tæt i toppen

Kampen om det danske mesterskab bliver tæt i toppen. Ib Kragh anser brødrene Roland og Kristian Poulsen, Kim Boysen og Kenneth Madsen som ligeværdige konkurrenter til den samlede titel. De to brødre har biler, der er identiske med Ib Kraghs.

Ifølge de nye regler i dansk rally, kan den samlede danmarksmester findes i alle klasser. Det er altså ikke nødvendigvis i kongeklassen - den som Ib Kragh kører i - at den samlede vinder af DM skal findes.

- Det er umuligt at regne ud, hvem der vinder. Lad os sige, at vi fem konkurrenter i vores klasse kommer til at ligge og stjæle point fra hinanden, samtidig med at der er en i de lavere klasser, der er helt suveræn og vinder hvert løb. Så kan han ende med at vinde DM foran os andre, siger Ib Kragh.

Den erfarne kører har bøvlet med sin gearkasse inden DM1. Den var defekt, da bilen blev leveret, og derfor skiftede den gear mærkeligt. Han har dog modtaget en ny gearkasse fra Skoda, som er installeret.

- Nu kører den rigtig godt. Men jeg kommer ikke til at køre som en vild i Tyskland. Jeg tager det stille og roligt, fordi alt er så nyt, siger Ib Kragh.

Løbet i Tyskland begynder ved tolvtiden og slutter henad aften.

Annonce
Horsens For abonnenter

Lukning af smutveje i Dagnæs er skudt til hjørne: Politiker vil høre borgernes mening efter utilfredsstillende forløb

Danmark

Mandagens coronatal: 570 er testet positive siden i går

Annonce
Annonce
Annonce
Hedensted

HPK Hvidevarer bliver til Skousen: Jens Kristian sælger sit livsværk efter 26 år

Erhverv For abonnenter

Masterchef-deltagelse satte skub i livslang passion: Troels Katholm dropper pædagog-job og går all-in med madprojekt

Livsstil

Kærestepar solgte nyt Lalandia-hus i løbet af 14 dage: - Vi fandt ud af, at det nok ikke lige var lykken med to små børn

Østjylland

Klimabroen skal forbindes med nordsiden af fjorden - men politikerne vil stadig gerne diskutere, om den overhovedet skal bygges

Ekspert om Natos vokseværk: - Fjenden er Rusland, og Rusland er på røven for at sige det på firkantet dansk

Kultur

Fødselsdagsfest i fangernes gamle fort: Se hvad Fængslet har skabt gennem 10 år

HH Elite For abonnenter

HH Elites storskytte om svært første halvår i klubben: Derfor har sigtekornet været under niveau - sådan vil hun indstille det til den kommende sæson

Hedensted For abonnenter

For lidt plads i spandene og mangel på information frustrerer borgerne - men der er også ros til den nye affaldsordning

Erhverv

Flyveplads er helt forandret: Før var der brummende fly og hektisk aktivitet - nu skal der slappes af og holdes selskaber

Ingrid er i syv sind, mens 80-årige Erling overvejer kovending efter debat om forsvarsforbeholdet: - Messerschmidt skuffede

Erhverv

Ny administrerende direktør i spidsen for M+ Ejendomme, som har rod i Michael A. Mortensens første selskab

Erhverv For abonnenter

HAI skaffer nye kunder midt i krisen: - Det er helt surrealistisk for at sige det mildt

Horsens

Skrev historie: Horsensianer tog første danske VM-medalje i 20 år

Annonce