Annonce
Odder

Forstander på efterskole: Vi skal nok leve op til ansvaret

Forstander Jacob Hørning glæder sig til at se elever på efterskolen igen, og de er klar over, at åbningen af efterskolen giver dem et ansvar at leve op til. Arkivfoto
Elever fra Danmark, Færøerne og Grønland vender retur til Rudehøj Efterskole. De bliver delt op i grupper, og de skal blive på skolen.
Annonce

Odder: Elever og ansatte på Rudehøj Efterskole glæder sig over, at landets efterskoler har fået lov at åbne igen, og de vil leve op til tilliden.

- Vi er begejstrede for at få muligheden og for at få vist tilliden. Det ansvar skal vi selvfølgelig leve op til. Det har været svært for eleverne at holde modet oppe. Én af eleverne har lige skrevet til mig: "Vi hører efter og gør, hvad der bliver sagt. Så skal det nok lykkes", fortæller efterskoleforstander Jacob Hørning.

Før de 108 elever tjekker ind mandag eftermiddag, har lærerne individuelle samtaler med alle om de retningslinjer, der skal holdes. Teksten bliver også sendt til eleverne og deres forældre.

Annonce

Må godt være tæt

Eleverne skal holde en meters afstand til hinanden i undervisningen. Men der bliver lavet spisegrupper med otte elever, og i disse grupper må de unge godt røre ved hinanden.

- På den måde er vi i to zoner. Det giver meget mening hos os, alle vores elever er på to- og tremands værelser med eget toilet og bad. Så der er vi heldigt stillede. Vi indkapsler os, så eleverne kan ikke kan gå i Kvickly og handle. Vi laver vores egen lille butik. Vi kan ikke tvinge dem til at være her i weekenderne, men vi opfordrer dem til det, siger Jacob Hørning.

De unge er blevet undervist virtuelt, og selv om eksamener blev aflyst, har der været holdt skriftlige prøver.

- Det laver vi også om 14 dage for at give dem noget erfaring. Den er gratis og unik til deres ungdomsuddannelse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Det mener læserne: Øgede krav om mundbind vækker både glæde og vrede

Horsens

Større udvalg, robotstyret dæklager og 40 lifte: Nyt bilhus på 5600 kvadratmeter står klar om et år

CORONAVIRUS

Live: Ministre indkalder til pressemøde søndag eftermiddag

Horsens

Horsensianerne på Søndergade: Stramninger er okay. Vi stoler på myndighederne

Horsens

Færre ramt i det seneste døgn: Seks nye smittede i Horsens Kommune

Annonce