Annonce
Horsens

Forståelse og frustration: Diskoteksejer tør ikke spå om genåbning

Jens "Gønge" Mikkelsen havde håbet, at diskoteker og natklubber kunne få lov til at åbne i september. Arkivfoto: Søren E. Alwan
I takt med, at corona-smittetallet stiger, falder nattelivets muligheder for at genåbne. Eksperter og politikere vil stoppe fase 4. Det er rent ud sagt noget skidt, mener Jens "Gønge" Mikkelsen.
Annonce

Horsens: Corona-smittetallet stiger i Danmark igen - og samtidig falder chancerne for, at landets diskoteker får lov til at genåbne i nær fremtid. I Horsens er der forståelse, men også frustration på de tomme dansegulve.

- Der er flere, der bliver smittet nu. Overordnet set giver det sig selv, at det skal tages seriøst, og det bakker vi helt op om. I forhold til vores branche er det rent ud sagt bare noget skidt. Vi har været lukket ned i fem måneder nu, og det koster penge hele tiden at stå standby og vente på at åbne igen, siger Jens "Gønge" Mikkelsen, der er indehaver af nogle af byens største in-steder: Sölibat og Hemingway's.

Annonce

Havde håbet på september-åbning

Tirsdag meldte Kåre Mølbak, sundhedsfaglig direktør i Statens Serum Institut, ud, at det for nuværende vil være uklogt at sætte gang i endnu en lempelse af corona-restriktionerne - den såkaldte fase 4, hvor diskoteker og natklubber måske havde en chance at tænde musikken på fuldt blus igen.

Efterfølgende har også politikere og eksperter advaret mod lempelserne i fase 4, og selv om der på Christiansborg endnu ikke er truffet beslutninger om at stoppe lempelserne, er Jens "Gønge" Mikkelsen ikke optimist på sin branches vegne.


Jeg tør slet ikke spå om, hvornår det bliver, for jeg har spået vældig meget forkert tidligere. Da nedlukningen startede i marts, håbede vi at få påsken med...

Jens "Gønge" Mikkelsen


- Vi ser ind i en situation, hvor vi ikke får klarhed, og vi har ingen forventning om, at en genåbning venter lige rundt om hjørnet. Vi havde håbet på, at det ville blive muligt at åbne først i september, men det er jeg bange for, at vi må skyde en hvid pil efter.

- Jeg tør slet ikke spå om, hvornår det bliver, for jeg har spået vældig meget forkert tidligere. Da nedlukningen startede i marts, håbede vi at få påsken med... Sådan gik det slet ikke. Jeg tror, det her har taget fusen på mange, siger diskoteksejeren.

Annonce

- Det, vi lever af, er væk

Hvis genåbningen af natklubber og diskoteker trækker i langdrag - og ifølge eksperter måske først kan ske næste år, håber Jens "Gønge" Mikkelsen, at Folketinget vil fortsætte og gerne udvide de nuværende støtteordninger til erhvervslivet.

- Jeg har en klar forventning om, at hjælpepakkerne fortsætter og også en forventning om, at politikerne vil finde en større og bedre kompensation.

- Det, vi lever af, er væk. Nu er der gået fem måneder, og havde vi vidst, at vi skulle være ude af spillet i halvt år, havde det været nemmere for os at sætte noget andet i værk eller gå ud og tage et andet job i en periode. Men der er ingen, der ansætter en person, som hele tiden skal have mulighed for at trække sig i løbet af 24 timer, siger diskoteksejeren.

Han har omkring 90 personer på holdet bag Sölibat og Hemingway's. De er hjemsendt på lønkompensation.

Annonce

Ser situationen i det større billede

Jens "Gønge" Mikkelsen understreger, at han har stor respekt for sundhedsmyndighedernes arbejde.

Selv om det gør ondt ikke at have liv i huset i Rædergade og at hælde for tusindvis af kroner drikkevarer i kloakken, fordi holdbarhedsdatoen er overskredet, ønsker han ikke at genåbne for enhver pris.

- Det her er skidt for os! Men ét er vores egen lille verden. Vi ser det også i det større billede, og hvis vi antog, at vi faktisk fik lov til at åbne, ville vi næppe kunne drive det forsvarligt, hvis det skal drives, som vi plejer. Og jeg har på ingen måde lyst til at skulle stå inde for, at folk kan blive alvorligt syge hos os, siger Jens "Gønge" Mikkelsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Aktivist snød sig ind til corona-pressemøde: - Journalisterne er bare mikrofonholdere - de stiller jo ingen kritiske spørgsmål

CORONAVIRUS

Live: Corona-virus gik nærmest amok på Aarhus-bar - antallet af smittede er nu oppe på 25  

Horsens

Høje smittetal nærmer sig fra nord - men Horsens Kommune mærker ingen stigning

Annonce