Annonce
Danmark

Forstå sagen i seks citater: Derfor vil vi beholde regionerne

Foto: Bax Lindhardt/Ritzau Scanpix
Annonce

Regeringen overvejer en lukning af de fem regionsråd og en central styring af sygehusene i en ny sundhedsreform.

Men modstanden ulmer i statsminister Lars Løkke Rasmussens eget parti. Her er seks udmeldinger fra markante Venstre-folk i både for- og baglandet:

1.

Arkivfoto

Søren Gade (V), folketingsmedlem og tidligere forsvarsminister og magtfuld gruppeformand i Venstre:

"Der er sikkert nogen, der mener, at det kan gøres bedre med embedsmænd eller udpegede bestyrelser. jeg har bare en anden holdning til folkestyret".

"Jeg vælger at tro, at folkevalgte aldrig bliver Venstres fjender....Synes folk ikke, de gør det godt nok, kan de vælge nogle andre næste gang. Det er sådan , det virker, og det er det smukke i et demokrati".

2.

Foto: Bendt Christiansen.

Lars Krarup (V), borgmester i Herning:

"Tingene kan nemt ende i en centralisering. Det betyder, at beslutningerne kommer længere væk, og det betyder også, at ekspertisen over tid flyttes længere væk".

"Hvis det ikke fungerer i Region Hovedstaden, kunne det være, man skulle tage fat dér i stedet for at ødelægge noget, der fungerer alle andre steder".

3.

Foto: Hans Chr. Gabelgaard

Henrik Frandsen (V), borgmester i Tønder:

"Regionerne løser opgaven med at drive sygehusene, og i min verden fungerer det ganske udmærket. Og skal man lege med tanken om at lave det om, skal det være til det bedre, og det forslag er jeg ikke stødt på endnu. Jeg ser ingen grund til at nedlægge regionerne nu. De løser opgaven rigtig flot".

4.

Arkivfoto

Carsten Kissmeyer (V), boligordfører og tidligere borgmester i Ikast-Brande:

"Det gik i den rigtige retning med udflytningen af statslige arbejdspladser. jeg er nervøs for, at sundhedsreformen vi rulle den indsats tilbage. Sunshedsvæseneet spiller nemlig også en økonomisk rolle i lokalsamfundene hvor det giver arbejdspladser og mangfoldighed".

5.

Arkivfoto

Jesper Frost Rasmussen (V), borgmester i Esbjerg:

Set fra min stol har vi et velfungerende sundhedsvæsen og et velfungerende Region Syddanmark, og jeg kan godt blive bekymret for, hvad man vil sætte i stedet. Vi har noget, der fungerer godt, og jeg har ikke et klart billede af, at at det, man vil erstatte det med, vil være bedre. Jeg er lidt bekymret for, at man tænker regionsrådet ud af ligningen, så man ikke har det folkelige organ, der er valgt.

6.

Arkivfoto

Carl Holst (V), tidligere regionsformand og forsvarsminister og Martin Geertsen (V), socialordfører (i debatindlæg på Altinget.dk):

"En nedlæggelse af regionsrådene bør ikke føre til en struktur, hvor det er endnu mere uklart, at for patienter, medarbejdere og medier, hvor det politiske ansvar for drift og udvikling af det danske sundhedsvæsen kan placeres. Vi skal ikke bilde hinanden ind, at vi i fremtidens sundhedsvæsen kommer til at slipper for at lave prioriteringer. Og det siger vel næsten sig selv, at det skal være muligt at placere et politisk ansvar for de beslutninger".

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Heftig debat om skattestigning: Fra "Hvor er logikken?" til "Giv den nu et ordentligt hak op"

Danmark

Se billederne: Mette Frederiksen og Bo Tengberg er blevet gift på Møn

Annonce