Annonce
Debat

Forslag til Horsens Byråd: Udarbejd en lokalplan for fjorden

Thorkild Overgaard. Arkivfoto
Annonce

Læserbrev: Det er både forventeligt og sympatisk, at formanden for Horsens Erhvervshavn, Claus Kvist Hansen, 14. november drager i felten for at forsvare sin direktør og de henlagte planer for en havneudvidelse (i læserbrev, red.).

Han demonstrerer sin åbenhed om projektet ved at henvise til bl.a. hjemmeside og Facebook, men han må nok se i øjnene, at ikke alle borgere i Horsens dagligt følger erhvervshavnens opdateringer for at se, om der mon skulle foreligge nye planer om angreb på fjordens herlighedsværdi.

Jeg har faktisk også været på rundvisning på havnen uden at blive præsenteret for udvidelsesplaner.

Af erfaring har man som borger i Horsens måttet konstatere, at projekter ofte er "klappet af", når de når til Horsens Folkeblads spalter. At løbet er kørt. At man allerede er kørt over.

Nu kommer man jo ikke ud af stedet, hvis man skal tage hensyn til alle meninger i alle sager, in casu en hel havnebestyrelse over for et par tilfældige borgere.

Det kunne derfor være ønskeligt, om byrådet udarbejdede en lokalplan for fjorden, så alle var bekendt med muligheder og begrænsninger.


Kan man tillade sig at udvide byen ud i fjorden, kan man vel også pålægge sig selv at lade være?

Thorkild Overgaard


Jeg kender ikke kommunens jurisdiktion ud i det våde element, og i princippet er vandet vel fredet og belagt med restriktioner ligesom kysterne.

Men kan man tillade sig at udvide byen ud i fjorden, kan man vel også pålægge sig selv at lade være?

Og man kunne vel også formulere et mål for fjorden over og under vandet, nu og i fremtiden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Coronavirus

Live: Ifølge medie tilbageholdt Heunicke også oplysninger om minksmitte

Annonce