Annonce
Hedensted

Overfyldte arresthuse: Skal Møgelkær genåbne?

5. august begyndte 44 elever på fængselsbetjentuddannelsen på Møgelkær. Nu foreslår fængselsfunktionærerne at genåbne dele af fængslet. Arkivfoto: Michael Svenningsen
Der kan måske igen blive brug for pladserne på Statsfængslet Møgelkær. Det lukkede fængsel er kommet i spil, fordi arresthuse og fængsler er overbelagte.

Møgelkær: Landets arresthuse og fængsler er nu så fyldte, at fængselsfunktionærerne foreslår at genåbne dele af Statsfængslet Møgelkær. Det skriver DR. Fængslet blev for et år siden lagt i dvale.

De fyldte fængsler skyldes til dels, at reglerne for flygtninge på tålt ophold og udviste kriminelles meldepligt er ændret. Meldepligten betyder, at de enten dagligt eller tre gange om ugen skal møde op hos myndighederne. Lovændringen betyder, at overtræder man meldepligten, skal der færre overtrædelser til, før man bliver varetægtsfængslet.

Den situation har fået fællestillidsrepræsentant i Fængselsforbundet, Brian Hedensted, til at skrive et brev til justitsminister Nick Hækkerup (S). I brevet beskriver Brian Hedensted problemet med de overfyldte arresthuse.

- Vi har overbelæg i stort set alle arresthuse i Midt- og Nordjylland. På en given dag har vi cirka 30 indsatte fængslet for ikke at overholde meldepligten. Dette tal frygter jeg vil stige i takt med indfasningen af de sidste stramninger. Vi har behov for snarest at få etableret flere pladser, skriver Brian Hedensted.

I DR's P1 foreslog Brian Hedensted, at man tager pladser på Møgelkær i brug. Godt nok åbnede Kriminalforsorgen en fængselsbetjentuddannesle på stedet 1. august, men skolen bruger kun en del af bygningerne.

Ifølge Thorkild Fogde, direktør i Kriminalforsorgen, er der dog ikke en god idé, fordi der er 200 nye pladser på vej til de eksisterende fængsler og arresthuse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce