x
Annonce
Odder

Forslag nedstemt: Konsulenter med resultatløn fortsætter

Det var Ditte Marie Thejsen og Leif Gjørtz Christensen (EL), der havde foreslået at stoppe anvendelsen af resultatlønnede konsulenter. Det forslag valgte byrådet at nedstemme. Arkivfoto: Søren E. Alwan
Enhedslisten forslag om at afskaffe "no cure no pay"-princippet som betaling til konsulenter blev ikke godkendt på mandagens byrådsmøde.

Odder: Odder Kommune vil også fremover have muligheden for at aflønne eksterne konsulenter på det specialiserede socialområde efter, hvor mange besparelser de giver kommunen.

Det står klart, efter at Enhedslistens forslag om at droppe metoden mandag blev nedstemt af byrådet. Partiet fik kun opbakning fra SF og Claes Jensen fra Socialdemokratiet, som i modsætning til sine partifæller stemte for forslaget.

- Vi er helt indstillede på at bruge konsulenter til rådgivning. Vi anfægter bare det ensidige økonomiske aspekt i modellen. Vi ønsker en helhedsvurdering frem for, at man kun kigger på bestemte sager. Vi er bekymrede for signalet, og vi er bange for, at det kan skævvride sagsbehandlingen, sagde Leif Gjørtz Christensen (EL) ved mødet.

Kort sagt fungerer modellen sådan, at konsulenterne ansættes til at gennemgå udvalgte sager for fejl i vurderingen af borgernes behov, botilbuddenes indsats og prisen for dem. Efterfølgende bliver konsulenterne kun betalt, hvis deres arbejde rent faktisk sparer kommunen penge.

Konsulenterne bliver udelukkende brugt som rådgivere. Det er kommunen, der endeligt vurderer, om der skal ske ændringer i støtten i de respektive sager.

Annonce

Tillid til forvaltningen

Netop det var en af grundene til, at flere af byrådspolitikerne stemte imod forslaget.

- Jeg synes, vi skal give forvaltningen opbakning for at vise, at vi har tillid til, at de kan køre sagerne, sagde Finn Thranum (V), der er formand for sundheds-, social- og forebyggelsesudvalget, og han blev bakket op af John Rosenhøj (DF).

- Jeg har fuld tiltro til, at forvaltningen kan håndtere sagerne. Men jeg har da sympati for, at man bekymrer sig på borgernes vegne. Hvad nu hvis konsulenterne kun er ude på at tjene penge? Men det har jeg tillid til, at forvaltningen kan vurdere, lød det fra John Rosenhøj.

Odder Kommune har benyttet konsulentfirmaet Brorson Consult i 22 sager, hvor betalingen har været resultatbetinget. Én af sagerne har betydet en højere pris for Odder Kommune, mens fem sager har givet kommunen en besparelse.

- Hver eneste sag har også været gennem kommunen, men fremover kunne det være fint, hvis de kom forbi politikernes bord. Men vi er imod forslaget, fordi vi kan se, at afgørelserne går begge veje, og fordi det er kommunen, der træffer beslutningerne, begrundede Martin Mikkelsen (K) partiets holdning.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce