Annonce
Læserbrev

Forslag fra Venstre: Indfør dobbelt straf for coronaforbrydelser - det haster

Det er så groft og kynisk at udnytte en krise, der har sat hele samfundet i nødværge, til at begå kriminalitet, som kan få både de alvorligste fysiske og psykiske omkostninger for andre mennesker. Og det skal stoppes!
Annonce

Læserbrev: Næsten hele Danmark står sammen i kampen mod coronavirussen. Men kun næsten.

For der er mennesker, som i stedet for at yde et bidrag til alle andres kamp for at sikre danskernes liv og helbred spekulerer i at udnytte krisen til egen berigelse.

Mennesker, som er klar til begå grov kriminalitet.

Der er mennesker, der udnytter svage og sårbare ældres usikkerhed for sygdommen til at give sig ud for sundhedspersonale - og tømme beboernes ejendomme for værdier, når de er kommet inden for dørene.

Eller simpelthen tyveri af livsvigtigt udstyr og hospitalssprit fra vores hospitaler, som i forvejen har hænderne fulde af vigtige opgaver med patienter.

Det er kommet så vidt, at hospitaler må hyre vagtværn for at sikre, at hospitalssprit og andre livsvigtige remedier ikke stjæles:

Søndag aften, mens læger og sygeplejersker fortæller, der mangler hospitalssprit og andet livsvigtigt sundhedsudstyr under corona-epidemien, stjæler en ung mand 27 dunke med hospitalsprit fra Aarhus Universitetshospital i Skejby, som betjener hele Østjylland.

På Regionshospitalet i Randers konstaterer man, at en beholder med hospitalssprit er tømt for sprit - og fyldt med vand.

Det er så groft og kynisk at udnytte en krise, der har sat hele samfundet i nødværge, til at begå kriminalitet, som kan få både de alvorligste fysiske og psykiske omkostninger for andre mennesker. Og det skal stoppes!

Derfor foreslår vi i Venstre, at vi indfører en dobbelt straf for at udnytte en udfordrende krise til at begå kriminalitet.

Venstre stod for seks år siden i spidsen for indførelsen af dobbelt straf for rocker- og bandekriminalitet. Det var under rocker- og bandekonflikterne i landets storbyer, hvor andre menneskers liv blev bragt i fare - og det har virket.

Vi bliver nødt til at forsvare både vores sundhedsvæsen og vores syge, udsatte og ældre borgere i en krise som den, vi står i nu.

Ikke desto mindre fortæller hver dag om nye ofre for kyniske kriminelle, som hellere vil udnytte krisen til egen vinding.

Vi er nødt til at sende et klart og konsekvent signal og få buret de kriminelle inde, så de ikke kan gentage deres kriminelle aktiviteter.

Derfor foreslår vi i Venstre, at forslaget om dobbelt straf bliver hastebehandlet, lige som vi i Folketinget de seneste uger har hastebehandlet hjælpepakker og andre krisetiltag.

Det er desværre nødvendigt - og det haster.

Britt Bager. Arkivfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Tilde blev trukket efter scooter og døde af kvæstelserne: - Hun var lyspunktet i min svigerfars liv

Annonce