Annonce
Læserbrev

Forslag fra Venstre: Indfør dobbelt straf for coronaforbrydelser - det haster

Det er så groft og kynisk at udnytte en krise, der har sat hele samfundet i nødværge, til at begå kriminalitet, som kan få både de alvorligste fysiske og psykiske omkostninger for andre mennesker. Og det skal stoppes!

Læserbrev: Næsten hele Danmark står sammen i kampen mod coronavirussen. Men kun næsten.

For der er mennesker, som i stedet for at yde et bidrag til alle andres kamp for at sikre danskernes liv og helbred spekulerer i at udnytte krisen til egen berigelse.

Mennesker, som er klar til begå grov kriminalitet.

Der er mennesker, der udnytter svage og sårbare ældres usikkerhed for sygdommen til at give sig ud for sundhedspersonale - og tømme beboernes ejendomme for værdier, når de er kommet inden for dørene.

Eller simpelthen tyveri af livsvigtigt udstyr og hospitalssprit fra vores hospitaler, som i forvejen har hænderne fulde af vigtige opgaver med patienter.

Det er kommet så vidt, at hospitaler må hyre vagtværn for at sikre, at hospitalssprit og andre livsvigtige remedier ikke stjæles:

Søndag aften, mens læger og sygeplejersker fortæller, der mangler hospitalssprit og andet livsvigtigt sundhedsudstyr under corona-epidemien, stjæler en ung mand 27 dunke med hospitalsprit fra Aarhus Universitetshospital i Skejby, som betjener hele Østjylland.

På Regionshospitalet i Randers konstaterer man, at en beholder med hospitalssprit er tømt for sprit - og fyldt med vand.

Det er så groft og kynisk at udnytte en krise, der har sat hele samfundet i nødværge, til at begå kriminalitet, som kan få både de alvorligste fysiske og psykiske omkostninger for andre mennesker. Og det skal stoppes!

Derfor foreslår vi i Venstre, at vi indfører en dobbelt straf for at udnytte en udfordrende krise til at begå kriminalitet.

Venstre stod for seks år siden i spidsen for indførelsen af dobbelt straf for rocker- og bandekriminalitet. Det var under rocker- og bandekonflikterne i landets storbyer, hvor andre menneskers liv blev bragt i fare - og det har virket.

Vi bliver nødt til at forsvare både vores sundhedsvæsen og vores syge, udsatte og ældre borgere i en krise som den, vi står i nu.

Ikke desto mindre fortæller hver dag om nye ofre for kyniske kriminelle, som hellere vil udnytte krisen til egen vinding.

Vi er nødt til at sende et klart og konsekvent signal og få buret de kriminelle inde, så de ikke kan gentage deres kriminelle aktiviteter.

Derfor foreslår vi i Venstre, at forslaget om dobbelt straf bliver hastebehandlet, lige som vi i Folketinget de seneste uger har hastebehandlet hjælpepakker og andre krisetiltag.

Det er desværre nødvendigt - og det haster.

Britt Bager. Arkivfoto
Annonce
Horsens For abonnenter

Borgmester vil tage trykket af ansatte: Nu skal politikerne godkende dispensationer i byggesager

Danmark

Torsdagens coronatal: Syv færre indlagt det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Sovende mand vækket af røg, da huset brændte

Horsens For abonnenter

Snart går det løs på VIA's nye skole til 600 mio. kr: Se billederne af de nye rammer kort inden studiestart

Odder

Kroens kælder kan rumme alt: Under krigen blev her skjult nedskudte krigsflyvere, nu ligger fine vine og venter på at blive smagt

Sport

Malte Kiilerich er blevet en profil i forsvaret

Kultur

Padelcenter laver ny turnering med rejse på højkant - og lokalt krav til deltagerne

Horsens For abonnenter

Daniel svæver hen over byen - og når det ikke blæser nok, har han selv vind med på ryggen

Horsens

Gravsten viklet ind i afspærringstape: Det handler om sikkerhed for gæsterne på kirkegården

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Danmark

Vejdirektoratet hæver hastigheden på motorvejen: Her må du fremover køre 130 km/t

Erhverv

Bageri måtte vente i 11 måneder på et forventeligt nej fra en offentlig myndighed

Sport

John Madsen er død

Horsens For abonnenter

Flere partier er bekymrede over stort antal dispensationer i byggesag fra sydbyen: V opfordrer borgmester til at gribe ind

Debat

Genbrug kan gøres bedre: Hvorfor må vi ikke klunse på genbrugspladsen?

Annonce