Annonce
Brædstrup

Forslag: Byg skovturshytte i folkets park

Marianne Nørmark besøger tit Folkeparken i Brædstrup, fordi hun bor lige ved siden af. Men hun mener, at parken forfalder og bliver brugt for lidt. Foto: Peter Hald

Nyt forslag fra nabo om at forbedre Folkeparken i Brædstrup: Byg en hytte og vedligehold parken bedre.

Annonce

Brædstrup: Folkeparken i Brædstrup trænger til en ansigtsløftning og mere aktivitet. Det har mange Brædstrup-borgere påpeget i de senere år, og nu melder en af parkens nærmeste naboer, Marianne Nørmark fra Skovvejen 13, sig også i koret.

Marianne Nørmark har nemlig et helt konkret forslag, der kan realiseres ganske hurtigt:

- Byg en skovturshytte i Folkeparken. Det vil med det samme give mere aktivitet, mener hun.

- Jeg var for nylig i Holstebro, hvor jeg besøgte et rekreativt område, hvor kommunen har bygget en stor skovturshytte. Her summer det med liv. Sådan en hytte kunne også opføres i vores park - eventuelt der hvor den gamle spejderhytte ligger, foreslår Marianne Nørmark.

Hun er byrådskandidat for Venstre og har hæftet sig ved, at Brædstrup får hele 18 millioner kroner til udviklingsprojekter over de næste tre år.

- Det skal være synligt for alle, at byen har fået bevilget pengene. Jeg synes derfor, at nogle af pengene skal bruges på Folkeparken, som jo netop er folkets park. Parken bruges af mange borgere, men den forfalder. Før i tiden var der en kommunal anlægsgartner, der gjorde en stor indsats, men nu bliver der kun slået græs i ny og næ, siger Marianne Nørmark.

Hun slår derfor til lyd for, at der bliver gjort noget mere ud af vedligeholdelsen i parken, og at der bør plantes flere blomster og buske.

- Projektet med aktivitetsparken er fint, men det vil jo tage noget tid, før det kommer i gang. Lad os derfor få noget nu, der er synligt. Eventuelt kan man oprette en forening, kaldet "Parkens Venner", siger Marianne Nørmark, der tidligere har været med til at tage initiativ til hundeskoven i Brædstrup.

Det er efterhånden mange år siden, at nogen har plantet nye træer og buske i parken.

 
En skovturshytte af denne type kunne med fordel opføres i Folkeparken i Brædstrup, mener Marianne Nørmark, der har fotograferet denne hytte i Holstebro. Privatfoto
Annonce

Bedre indgange og stier

- Indgangene til Folkeparken har også længe været et emne. De er mildt sagt kedelige og svære at finde. Hvor svært kan det være at sætte flere skilte op, plante fine træer og sætte lamper op, der viser, at her er en smuk park? Det er efterhånden mange år siden, at nogen har plantet nye træer og buske i parken. Legepladsen er skrumpet ind til ganske lidt, og legeredskabet edderkoppen står lidt alene ved siden af en enkelt nedslidt bænk og busk, påpeger hun.

- Indgangen fra Rosengade, som mange pårørende og indlagte på hospice bruger, er et kapitel for sig. De seneste 50 år har stien manglet ordentligt grundlag. Mon der ikke ud af de 18 millioner kan bevilges lidt overskuds-asfalt eller stabilgrus, så kørestolsbrugere og dårligt gående fra blandt andet hospice kan gå sikkert? Næste skridt vil være at sætte belysning, træer og skilte op ved indgangen, foreslår Marianne Nørmark.

- Et stort ønske vil være, at der bliver udarbejdet en plan for parken, så tingene bliver udført med kvalitet og tanke på fremtiden. Men først og fremmest ønsker jeg handling. Mange har gennem tiden haft mange gode ideer og intentioner. Jeg har selv forsøgt at råbe kommunen op, men der sker ligesom ikke noget. Nu da pengene er på plads, er der måske håb, siger hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Pludseligt dyk i populær uddannelse: - Det er mærkeligt, men der skal være plads til svigt

Coronavirus

Live:  Danmark finder første tilfælde af sydafrikansk virusvariant

Annonce