Annonce
Brædstrup

Forskønnelse af park bliver forsinket: Vil have løst problemer med oversvømmelse

Forskønnelsen af byparken i Brædstrup bliver forsinket, så omdannelsen af parken kommer først til at begynde om cirka et års tid. Foto: Henrik Sandvad
Forskønnelsen af Folkeparken bliver et halvt år forsinket, fordi Horsens Kommune gerne én gang for alle vil have løst problemerne med våde og bløde områder i parken.
Annonce

Brædstrup: Det skal være slut med at gå og svuppe med fødderne i regnvand i græsset i Folkeparken, når der er perioder med meget regn som i dette efterår.

Det var blandt ønskerne i forbindelse med den workshop, som kommunen holdt i maj omkring den kommende forskønnelse af Folkeparken, som er planlagt til at gå i gang i løbet af 2020.

Siden har Horsens Kommune og Samn Forsyning arbejdet sammen på at løse problemerne med overfladevand i Folkeparken, og de tekniske undersøgelser i parken har nu betydet, at selve forskønnelsen af Folkeparken bliver forsinket i op til et halvt år.

- Oprindelig var det planen, at vi ville gå i gang med anlægsfasen i foråret 2020, men som det ser ud nu, kommer vi tidligst i gang efter sommerferien og nok mere sandsynligt hen i efteråret. Vi skal have undersøgt de tendenser, der er til oversvømmelser visse steder i parken, men arbejdet med de tekniske undersøgelser trækker lidt ud, siger Jens Friis Pedersen, projektleder for områdefornyelsen i Brædstrup.

Der er ikke meget ved, at man får etableret en helt ny park, hvis der er problemer med oversvømmelse visse steder. Så mister parken lidt af sin funktion som byens åndehul og et rekreativt område, hvor det er rart at være.

Jens Friis Pedersen, projektleder for områdefornyelsen

Annonce

Slut med vandproblemer

Han påpeger, det er vigtigt, at man får løst problemet med regnvand og overfladevand i Folkeparken én gang for alle.

- Der er ikke meget ved, at man får etableret en helt ny park, hvis der er problemer med oversvømmelse visse steder. Så mister parken lidt af sin funktion som byens åndehul og rekreativt område, hvor det er rart at være, siger Jens Friis Pedersen.

Annonce

Plads til sø

I forbindelse med forårets workshop om Folkeparken var der et stort flertal blandt deltagerne for, at kommunen og landskabsarkitekterne fra firmaet Landplus arbejder videre med en bynær park, som er trimmet, og hvor der bliver plads til flere blomstrende buske.

Samtidig skal der etableres en lille sø i et hjørne af Folkeparken, som drænvandet kan ledes ned i.

- Tanken er, at vi vender en ulempe til en fordel, så vi får en flot sø i midtbyen. I stedet for der er våde områder som nu, eller vi blot rørlægger det hele, er det meningen, at vi gerne vil skabe en smuk sø lige midt i parken og dermed forskønne parken på den måde, siger Jens Friis Pedersen.

Der har i mange år været problemer med våde og bløde områder i Folkeparken, og de problemer vil kommunen nu til livs. Foto: Henrik Sandvad
Annonce

Borgerne skal bestemme

Han oplyser, at Horsens Kommune planlægger at lave en ny workshop for byens borgere, når man har fået løst vandproblemerne i Folkeparken. På den nye workshop er det meningen, det skal besluttes, hvad den kommende park rent faktisk skal indeholde.

- Borgerinddragelse er vigtig for os i forbindelse med områdefornyelsen. Det skaber ejerskab til projekterne, og det er jo også borgerne selv, der kommer til at bruge Folkeparken, siger Jens Friis Pedersen.

Der er i alt afsat tre millioner kroner i områdefornyelsen af Brædstrup til forskønnelse af Folkeparken.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Lokal meningsmåling: S udbygger føringen - to nye partier er på vej ind i Horsens Byråd

Annonce