Annonce
Erhverv

Forsikringsmæglere vil erobre markedet med gennemsigtighed

Forsikringsmæglerne fra Honestus flytter ind i det gamle mejeri i Stilling midt i oktober. Der er ikke den store walk-in trafik på kontoret, og én af årsagerne til, at partnerne har valgt en placering, hvor de i stedet har nemt ved at komme rundt i landet. Samtidig er kvadratmeterprisen her også en anden end i Aarhus. Foto: Henrik Skov Anhøj

Honestus & Partners vil forandre måden at formidle forsikringer til danske virksomheder på, og det skal blandt andet ske fra kontoret i Stilling. Midlet er en digital platform, hvor kunderne kan følge med i alt fra policer og skadebehandling til rådgiverens arbejde og tidsforbrug.

STILLING: Der er nyt liv oppe under taget på det gamle mejeri i Stilling ved Skanderborg.

Her rykkede forsikringsmæglere fra Honestus ind i midten af oktober, og missionen er klar for partnerne i det nye selskab, der begyndte sit virke i september 2018.

Forsikringsprogrammerne ude i virksomhederne skal have uvildig rådgivning og være total transparente, så kunden konstant kan følge mæglerens arbejde, og hvad honoraret i sidste ende reelt dækker over. Omdrejningspunktet er et digitalt CRM-system (Customer Relations Management), hvor alle registreringer sker automatisk.

- Vores grundtanke er uvildighed og gennemsigtighed, og forretningsidéen er at angribe markedet for forsikringsmægling på en anderledes og ordentlig måde. Vi sætter os på samme side som kunden, der samtidig har sit eget login og adgang til præcis samme portal og skærmbillede som os. På den måde har kunden altid det fulde overblik over alle udgifter, policer, sager i forbindelse med skader, udbud, tidsforbrug og så videre, siger Claus Nicholaisen, partner, exam. erhvervsassurandør og forsikringsformidler i Honestus.

Annonce

Honestus & Partners

Etableret i september 2018 af Rasmus Jørgensen og Anders JochumsenForsikringsmæglerselskabet tæller foreløbig 10 partnere, der alle har deres udspring fra andre forsikringsselskaber og mæglervirksomheder.

Selskabet har kontorer i Søborg ved København, Stilling ved Skanderborg og i Aalborg.

Udover uvildig rådgivning som en traditionel forsikringsmægler tilbyder Honestus total transparens i forhold til honoraret. Det sker i et digitalt CRM-system, som automatisk registrerer dokumenter, mailkorrespondence og tidsforbrug. På den måde er kunden sikret økonomisk gennemsigtighed på honoraret.

Læs mere: honestus.dk

Anders Nielsen, Jesper Lybye, Claus Nicholaisen og Annette Krag - fra venstre mod højre - er alle partnere i Honestus med kontor på Alhøjvej. Søren Kejser er seniorpartner i virksomheden og ligeledes med udgangspunkt fra Stilling-kontoret. Han var dog fraværende, da ErhvervPlus kiggede forbi. Foto: Henrik Skov Anhøj

Fra fodbold til forsikring

Selve konceptet er udviklet af de to ejere og direktører, Rasmus Jørgensen og Anders Jochumsen, der begge sidder på selskabets kontor i Søborg uden for København. Læsere, der kan deres danske fodboldhistorie, vil muligvis nikke genkendende til begge navne - og ja, ganske rigtigt.

Jochumsen nåede 44 superligakampe som angriber for klubberne AB, Herfølge, OB og Lyngby op gennem 00'erne, mens Jørgensen er noteret for fire kampe i landets bedste fodboldrække for AB omkring årtusindskiftet - alle som indskifter i øvrigt. Efter fodboldkarrieren har de efterfølgende fulgt hinanden ind i forsikringsbranchen, og her er de nu sprunget ud som iværksættere. Den tidligere Køge- og FC Nordsjælland-angriber, Tommy Olsen, er i øvrigt også en del af det nye forsikringsmægler-team.

- I modsætning til assurandøren, så sælger vi ikke forsikringer. Vi sælger rådgivning. Vores ydelse består i risikostyring sammen med virksomheden, og det kan både være i forhold til konkrete tiltag på selve virksomheden, der minimerer risikoen for en skade og forsikringer - altså hvordan virksomheden er dækket i det tilfælde, at der sker en skade, forklarer Anders Nielsen, partner og forsikringsmægler på Stilling-kontoret.

Det er to tidligere fodboldspillere i Superligaen, der står bag Honestus og idéen om transparente honorarer - nemlig Anders Jochumsen med en fortid i klubberne AB, Herfølge, OB og Lyngby samt Rasmus Jørgensen, der nåede fire kampe for AB på landets højeste fodboldhylde tilbage i begyndelsen af 00'erne. Foto: Henrik Skov Anhøj

På vej mod 25 medarbejdere

Under loftet i Stilling sidder Anders Nielsen sammen med - indtil nu - seks kolleger, og endnu to nye medlemmer af kontoret tiltræder 1. april, mens de foreløbig er det samme antal medarbejdere i Søborg. Endelig har Honestus netop etableret en afdeling i Aalborg med tre snart medarbejder, hvoraf den ene også er partner i selskabet.

- Nu har vi som virksomhed taget det første ryk ved at etablere os i hovedstadsområdet, uden for Aarhus og i Aalborg. Det er sket inden for få måneder, og nu skal vi bruge den kommende tid på at finde vores fodfæste i markedet. Samlet er målsætningen, at vi er 25 medarbejdere i Honestus ved årsskiftet, men vi kommer ikke til at være særlig udfarende i rekrutteringen, fortæller Annette Krag - partner, forsikringsmægler og uddannelsesansvarlig i Honestus - og fortsætter:

- Vi er åbne, hvis den rette person banker på for at være en del af holdet, men vi har også sagt nej til kolleger, fordi det er vigtigt for os, at de passer ind fagligt, personligt og er klar til at købe ind på mæglertanken.

- Det samme krav har vi med hensyn til kunderne, påpeger hun.

Bredt spekter af forsikringer

Honestus & Partners føler sig godt taget imod i markedet.

- De første 100 nye erhvervskunder rundede vi midt i december, og det er lykkes for os at lave aftaler med alle de forsikringsselskaber, som vi har henvendt os til. De tror også på idéen om uvildig rådgivning og gennemsigtighed, og det betyder, at vi kan hjælpe vores kunder med forsikringer og dækninger fra et bredt spekter, siger Claus Nicholaisen.

- For de udenlandske forsikringsselskaber er samarbejdet med os en måde at komme ind på det danske marked på. De er ofte visionære og tilbyde andre dækninger end danske selskaber, og for de danske spillere på banen er vi en ekstra salgskanal, der er interessant, fordi ansættelse af egne assurandører kan være en dyr løsning for dem, supplerer Anders Nielsen.

Et afgørende punkt ude i virksomhederne er ud over at have den rigtige forsikring, når en skade rammer, er naturligvis spørgsmålet: Hvad koster uvildig rådgivning?

Ifølge Honestus-partnerne er de også her konkurrencedygtige.

Mellemmand med ansvar

- Erhvervskunder vil kunne opnå et mæglerfradrag, hvis de lader deres eksisterende forsikringsprogram gå via os i stedet for via forsikringsselskabet - og som tommelfingerregel vil vi kunne betjene kunden inden for dette fradrag. I hvert fald vil vi ikke være et fordyrende led. Samtidig har vi som mellemmand et rådgiveransvar, som også er en sikkerhed for kunden, og netop alle plusser og minusser kan være svær at overskue for den enkelte, siger Anders Nielsen.

Målet er at blive en anerkendt spiller på det danske marked. Her skal professionel rådgivning og den transparente model skal gøre Honestus til den foretrukne forsikringsmægler, som partnerne selv formulerer det.

- Vi evaluerer forsikringer, risiko og sikkerhed med vores kunder én gang om året. De er som regel meget optaget af driften, men her kigger vi også på udvikling og fremtidige planer for virksomheden, så vi hele tiden er på forkant sammen med kunden, siger Anders Nielsen.

- Og når det er nødvendigt, bruger vi kompetencerne i huset, så vi har flere øjne på opgaven, som en ekstra service for kunden, slutter Annette Krag.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Ønskebørn-ejer om nethandel: Jeg er udfordret og bekymret - men som detailhandel bør vi ikke være sure

Nyheder

Ejeren af den genfundne 12 uger gamle hundehvalp Nala: Jeg er så taknemlig og glad for at være i live

Annonce