Annonce
Hedensted

Fortsat højt smittetal i den vestlige del af kommunen: Sætter ind med tests og appel til foreninger

Der er mulighed for test for corona uden tidsbestilling på Stjernevejsskolen lørdag og søndag. Arkivfoto: Mads Dalegaard

Hedensted Kommune forsøger at dæmme op for smitten med lokale tests og appel til foreninger.

Annonce

Hedensted: Med 86 nye coronatilfælde de seneste syv dage er udviklingen i Hedensted Kommune ikke vendt til det bedre.

Fredag var antallet af personer med konstateret smitte per 100.000 borgere 184,2. Incidenstallet en uge tidligere var 182,1.

Chef for Social Omsorg René G. Nielsen fortæller, at smittetallet har været meget svingende fra dag til dag, men at det er samlet set stadig er stabilt højt.

- Vi ved, hvor vi er ramt. Det er stadig den vestlige del af kommunen fra Hedensted og vest på, siger han.


Hvis man tager Bjerre Herred-delen af kommunen væk, så har vi faktisk et meget højt incidenstal. Så vi har øget opmærksomhed på den vestlige del af kommunen.

René G. Nielsen, chef, Social Omsorg, Hedensted Kommune


Annonce

Har efterspurgt testbiler

I weekenden, fra kl. ni til 16, bliver der derfor foretaget coronatests uden tidsbestilling på Stjernevejskolen. Hedensted Kommune håber, at folk vil benytte sig af muligheden, og at det kan føre til tidligere opsporing af smittekæder.

Hedensted Kommune efterspurgte muligheden for tests i lokalområdet hos Styrelsen for Patientsikkerhed, som henviste til Region Midtjylland. Sådan kom testindsatsen i stand.

Hvorfor efterspurgte I det først mandag?

- I sidste uge forventede vi at være på bagsiden af bølgen omkring mink. Det viste sig at være rigtig. Vi gik fra et incidenstal på 235 til under 200. Det er faldet, men ikke så meget, som vi havde håbet på. Derfor, syntes vi, tiden var inde til at efterspørge dem, siger René G. Nielsen.

Annonce

Appel til foreninger

Kommunen har som et andet tiltag henvendt sig til foreninger i den vestlige del af kommunen.

- Vi har appelleret rigtig meget til foreninger i området om at overveje, om arrangementer og aktiviteter kan udsættes eller sætte på standby i en periode, siger René G. Nielsen.

Han fremhæver unges håndboldtræning som et eksempel.

- Det er en kraftig kontaktsport og en af de aktiviteter, vi meget gerne ser, at man overvejer om, man kan vente lidt med, siger René G. Nielsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce