Annonce
Brædstrup

Forsamlingshus udvider og ruster sig til fremtiden:

Slagballe Forsamlingshus købte for et par år siden nabobygningen for én krone på tvangsauktion. Nu har bestyrelsen fået tilladelse til at drive forsamlingshus i den nye bygning, og derfor skal forsamlingshuset nu udvides med en velkomstsal, depotrum og flere toiletter. Foto: Henrik Sandvad
Slagballe Forsamlingshus står overfor en større renovering, der skal ruste huset til fremtiden og gerne skaffe flere udlejninger.

Slagballe: Taget er allerede skiftet på Slagballe Forsamlinghus og på det nabohus, som forsamlingshuset købte for et par år siden.

Dermed er første del af en større renovering af Slagballe Forsamlingshus allerede gennemført, og næste del af planen bliver at integrere nabobygningen som en del af forsamlingshuset.

- Vi vil jo gerne have mere plads, da vi kun har en sal. Vores tanke er derfor at vi gerne vil have en slags velkomstrum inde i nabobygningen, hvor folk kan komme ind og få en velkomstdrink. Samtidig kan man stille an til kaffe derinde, når folk er færdig med at spise, så vi kan få ryddet den store sal. Det vil gøre tingene meget lettere for os, siger Heidi Thomsen, formand for Slagballe Forsamlingshus.

Annonce

Vi er begyndt med naturvidenskabelige foredrag fra Aarhus Universitet, som vi live-streamer. Det har der også været stor interesse for. På den måde forsøger vi at være det naturlige samlingssted i området.

Heidi Thomsen, formand for Slagballe Forsamlingshus

Et bedre hus

Håndværkere er netop nu i gang med at bryde ned i nabobygningen, og tilbuddene er allerede hentet ind for, hvad en ombygning skal koste. Nu er jagten derfor gået ind på at skaffe finansieringen.

- Vi har godt nok ingen tidsfrist på, men vi håber på, at vi kan være helt færdige om et års tid. Vi prøver i øjeblikket at søge midler hos kommunen og hos forskellige fonde, siger Heidi Thomsen.

Ombygningen kommer også til at indbefatte en energirenovering, ligesom der skal etableres handicaptoiletter og depotrum. Formanden for forsamlingshuset håber, at de nye tiltag kan gøre huset mere attraktiv til udlejning.

- Det er et ældre hus, så det trænger også. Vi vil gerne have flere udlejninger, og en af grundene til, at vi bliver fravalgt i dag, er, at vi har en hoveddør direkte ud til landevejen. Det er børnefamilierne ikke så vilde med, så derfor vil vi rykke indgangen om til nabobygningen. Dermed håber vi at kunne løse det problem, siger Heidi Thomsen.

Flere aktiviteter

Slagballe Forsamlingshus har i det seneste års tid forsøgt sig med flere forskellige aktiviteter såsom herre- og damefrokoster, børneteater og fællesspisninger, og det har givet mere liv i det gamle forsamlingshus.

- Nogle af aktiviteterne er gået rigtig godt, mens andet har været mindre godt. Det er dog noget, vi gerne vil fortsætte med. Vi er også begyndt med naturvidenskabelige foredrag fra Aarhus Universitet, som vi live-streamer. Det har der også været stor interesse for. På den måde forsøger vi at være det naturlige samlingssted i området, siger Heidi Thomsen.

Der venter nu en travl udlejningssæson med konfirmationer, bryllupper og meget andet i Slagballe Forsamlingshus, så formanden for forsamlingshuset forventer først, at der kommer yderligere gang i renoveringen af huset til efteråret.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens For abonnenter

Wengel rejste fra Melbourne til Horsens: Det var den mest syrede tur

Annonce