Annonce
Brædstrup

Forsamlingshus får håndsrækning: Årelang renovering nærmer sig afslutning

Bestyrelsen bag Nim Forsamlingshus har fået en hjælpende hånd til at modernisere byens mødested. Arkivfoto: Henrik Sandvad
Nim Forsamlingshus har fået tildelt 250.000 kroner af Horsens Kommune. Pengene gør, at bestyrelsen bag forsamlingshuset håber at kunne gøre en årelang renovering af huset færdig i år.
Annonce

Nim: Der var en håndsrækning til Nim Forsamlingshus, da plan- og miljøudvalget på dets seneste møde delte midler ud fra mellembypuljen.

Således fik forsamlingshuset i Nim tildelt 250.000 kroner, som skal gå til renoveringen af husets toiletter.

Nim Forsamlingshus er fra 1912, og husets toiletfaciliteter befinder sig i kælderen, hvilket ikke er optimalt for hverken ældre eller handicappede.

Derfor ønsker bestyrelsen i Nim Borger og Forsamlingshus at bygge nye toiletter i stueplan i et rum, der for tiden bliver brugt til opbevaring. Et projekt, der i alt er budgetteret til at koste cirka 460.000 kroner.

- Vi er meget glade for bidraget fra Horsens Kommune. Det er klart det største beløb, vi har modtaget endnu til projektet, så det giver det hele et boost. Vi håber, at vi kan have en renoveringsplan klar inden sommerferien, så vi kan blive færdig med projektet senere i år eller senest i starten af 2021, siger Martin Pedersen, formand for Nim Borger og Forsamlingshus.

Nu gør vi forsamlingshuset tidssvarende, og det skulle gerne gøre, at folk har lyst til at bruge det.

Martin Pedersen, formand for Nim Borger og Forsamlingshus

Annonce

Gennemgribende renovering

Foreningen begyndte allerede i 2017 med at forbedre forholdene i og omkring forsamlingshuset, da man fik gravet en lille dam op bag forsamlingshuset og lavet en fin terrasse til husets gæster.

Sidste år blev der sat akustiklofter op for at dæmpe lyden i salen, og i år er det målet at få renoveret køkken og få lavet toiletter.

- Folk har taget rigtig godt imod de nye lofter. Nu larmer det larmer så meget, når vi er mange samlet. Det er jo et gammelt hus, og der er mange ting, der trænger til at blive gjort tidssvarende. Vi laver derfor en gennemgribende renovering, hvor vi både skifter ud og moderniserer. Vi skaller alle rummene ned, og der ses også på el-installation og kloak, siger Martin Pedersen.

Annonce

Mange planer

Renoveringen af køkkenet er planlagt til at gå i gang allerede fra på fredag, og det forventes at være færdig lige før påske, så huset kan være klar til de mange konfirmationer.

Desuden overvejer bestyrelsen, om forsamlingshuset skal have en lille tilbygning i træ på 24 kvm til depot, mens det nuværende stolerum skal laves om til toiletter og garderobe.

- Det afhænger af, om vi får økonomien til at gå op, siger Martin Pedersen.

På sigt er det også planen, at det skal laves gulve og investeres i nye borde og stole.

Annonce

Et moderne hus

Formanden håber, at de mange forbedringer gør, at folk i området vil bruge forsamlingshuset noget mere.

- Nu gør vi forsamlingshuset tidssvarende, og det skulle gerne gøre, at folk har lyst til at bruge det. Folk kan godt lide, at tingene fungerer, så derfor skal der også være et ordentlig køkken og gode toiletforhold, siger Martin Pedersen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Brandslukning fortsatte til langt ud på natten: Tøjbutikker i stueplan er medtagede efter slukningsarbejde

Horsens

Hedensted gav HFS en fodboldlektion

Hedensted For abonnenter

Flere venner, mere motion og mindre angst: Ny livsstilsefterskole åbnede med næsten fuldt hus

Annonce