Annonce
Odder

Forsamlingsforbud: Kuglen & Keglen corona-lukker

PEFT bliver foreløbig væk fra Kuglen & Keglen, og det er en medvirkende årsag til, at centeret midlertidigt lukker. Arkivfoto
Mange af de faste kunder bliver væk, og julefrokostgæsterne bliver hjemme. Direktør håber, at forsamlingsforbuddet snart bliver ophævet og ser frem til, så center kan åbne igen.
Annonce

Odder: "På forhåbentligt snarligt gensyn". Sådan skriver Kuglen & Keglen på sin Facebook-side, efter det er blevet nødvendigt at lukke bowling- og underholdningscenteret på Ballevej.

- Vi er de facto lukket på grund af alle de her restriktioner. Det er billigere for mig at have lukket. Vi har valgt at gå i dvale, siger direktør Torben Schmidt Hansen.


Vi kan jo ikke planlægge noget, det her er rigtigt svært at navigere i.

Torben Schmidt Hansen, direktør


En del af de faste kunder i centeret er klubber som PEFT, og forbuddet mod forsamlinger på flere end 10 personer gør det bøvlet for klubberne. Det forbud varer foreløbig til 22. november. Centeret har også kunder fra bosteder, men nogle af dem holder sig også hjemme. Desuden er der kommet mange aflysninger, og julefrokostmarkedet er helt væk. Det hjælper heller ikke, at stedet skal lukke klokken 22.

- PEFT kommer typisk med 30-40 personer. De kunne godt bowle i grupper på ni, men de må ikke tage en øl sammen bagefter. PEFT har meldt ud, at de måske vil prøve at starte igen til januar. Klubberne er en kæmpe stor del af vores forretning, og de sidste to weekender har jeg ikke tjent nok til at lønne personalet, siger Torben Schmidt Hansen.

Annonce

Fik hjælp til lønnen

Han er i fuld gang med at undersøge, om Kuglen & Keglen kan få hjælp, ligesom den fik under den første nedlukning. Dengang fik virksomheden støtte til 90 procent af lønningerne.

- Vi tror, der kommer noget, men vi ved det ikke. Vi venter på at se, hvordan tingene er skruet sammen, alle ordninger er forlænget til 31. januar. Men jeg kan ikke engang fortælle personalet, om de får løn til den 1., siger direktøren.

Han venter ligesom mange andre på at høre, om forsamlingsforbuddet bliver forlænget til efter 22. november. Og han håber på en hurtig udmelding.

- Jeg tænker, at de godt ved, hvad de skal beslutte. Vi kan jo ikke planlægge noget, det her er rigtigt svært at navigere i. Alle julefrokoster er aflyst eller på hold på nær en enkelt julefrokost med 14 deltagere. Hvis forsamlingsforbuddet ikke bliver hævet, må de ikke komme. Jeg håber, det løsner op, siger Torben Schmidt Hansen.

Han er dog også realist, for på sigt handler det også om, at Kuglen & Keglen overlever.

- Vi har haft en fantastisk sommer. Alt det nye, vi har lavet herude, ser ud til at virke. Og vi har søgt fra omstillingspuljer, så vi håber, vi igen kan investere. Men bankerne er heller ikke til nogen hjælp, siger Torben Schmidt Hansen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Her er tallene, du ikke må se: 48 smittede med minkvariant i Region Midtjylland

Danmark

Se klippene - udvalgte spørgsmål til statsministeren: Kan jeg bryde loven og via min uvidenhed slippe for straf?

Annonce