Annonce
Odder

Forsøg i midtby: Folkeparken var et hit

Folkeparken åbnede i september og eksisterede i tre uger, hvor den blev brugt flittigt. Foto: Anya Wissendorff

Bymidteforum har holdt et evalueringsmøde, hvor tilbagemeldinger fra borgerne blev præsenteret. De har taget godt imod grøn park på rådhusets p-plads, og så er de klar til at sige farvel til biler på Torvet.

Annonce

Odder: Hurra for Folkeparken - og lad os prøve noget nyt på Torvet.

Det er nogle af de erfaringer, Bymidteforum har fået ud af at lave forsøg de to steder. Borgere og medlemmer af Køb Odder har via postkort og spørgeskemaer meldt tilbage, hvad de synes om forsøgene på at skabe mere liv i midtbyen.

- Folk skal vænne sig til den her form med afprøvninger. Vi håber, der kommer flere i det nye år. De er med til at skabe liv, mens de er der, og det er en måde at høre borgernes mening, siger arkitekt Louise Holmegaard fra kommunens planafdeling.

Hun leder projektet med at lave en ny byudviklingsstrategi. Desuden er arkitektfirmaet Hele Landet rådgivere på arbejdet, og de vil efter nytår aflevere et strategiforslag til byrådet.

Til formålet er der også nedsat et Bymidteforum med lokale aktører, og de mødtes for nylig med Hele Landet. Rådgiverne præsenterede de tilbagemeldinger, der er kommet.

Især forsøget med at lave en grøn folkepark, hvor der i dag er p-pladser ved Rådhuset, har fået meget respons.

Liv i midtbyen

I 2015 lavede Odder Kommune et udvalg til udvikling af Odder Midtby. Borgere, foreninger og handlende hjalp med at lave et idékatalog, der indeholdt mange forskellige forslag.I 2017 anbefalede udvalget, at der bliver lavet en byudviklingsstrategi. Kommunen har sat 624.500 kroner af, mens fonden Realdania har givet 624.000 kroner.Firmaet Hele Landet - Sociale Arkitekter er koblet på projektet. Desuden er der lavet en styregruppe, en følgegruppe, en projektgruppe og et bymidteforum med arbejdsgrupper under sig.

Annonce

Nye tanker om Torvet

- Folkeparken har fået positive meldinger. Før forsøget var der bekymringer i forhold til p-pladser, men de fleste har fundet ud af, at der er flere p-pladser i byen. Vi ændrede på handicapparkeringen, så vi kunne sørge for, at vores ansatte med handicap havde adgang til Rådhuset, og der var adgang fra Rådhusgade, siger Louise Holmegaard.

Svarene viser også, at nogle mener, Folkeparken er en dårlig ide, fordi den optager p-pladser.

Torvet er der også mange, der har en holdning til. Der er både kommet input fra almindelige borgere og medlemmer af Køb Odder. Fælles er det, at de fleste gerne vil have caféer og restauranter på Torvet. Og både hos Køb Odder-medlemmerne og borgerne er der et flertal, der gerne vil undvære p-pladser samt muligheden for at køre over Torvet.

- Vi vil gerne som et forsøg rydde Torvet helt og indrette det på en anden måde. Planerne er så konkrete, at det sker næste år, siger Louise Holmegaard.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Aktivist snød sig ind til corona-pressemøde: - Journalisterne er bare mikrofonholdere - de stiller jo ingen kritiske spørgsmål

CORONAVIRUS

Live: Kæmpe smitteudbrud på populær Aarhus-bar - Genbrug af drikkeglas og ingen afspritning

Horsens

Høje smittetal nærmer sig fra nord - men Horsens Kommune mærker ingen stigning

Annonce