Annonce
Odder

Forrygende år for brugsen giver penge til foreninger

Jens Møller Poulsen har lavet mange forandringer siden han kom til Dagli'Brugsen i Hou i 2015. I 2020 kom så det første større overskud, og det skal selvfølgelig komme de trofaste kunder til gode. Arkivfoto: Lars Juul
Der er 50.000 kroner på højkant til fem klubber eller foreninger i Hou og omegn.

Hou: Det har været et forrygende år for Dagli'Brugsen i Hou. Så kort kan det siges ifølge Jørgen Christensen, der er formand for den lokale brugs.

For første gang, siden Kvickly i Odder købte Dagli'Brugsen, har butikken givet et mærkbart overskud.

- Corona har selvfølgelig været en væsentlig faktor, fordi mange har valgt at købe ind lokalt i endnu højere grad end normalt, siger Jørgen Christensen.

Han er ikke i tvivl om, at rigtig mange samtidig har opdaget, hvor god en butik uddeler Jens Møller Poulsen har skabt, siden han tiltrådte i 2015, og ifølge formanden er priserne også konkurrencedygtige.

- Det bliver selvfølgelig spændende at se, om kunderne bliver, eller om de vender tilbage til deres game indkøbsmønstre, men jeg håber og tror, at de fleste er blevet så glade for vores lokale butik, at de fortsætter med at handle her, siger Jørgen Christensen.

Annonce

Cirkulær økonomi

Hvis kunderne mangler et ekstra incitament til at handle lokalt, så kan det, som bestyrelsen har valgt at kalde cirkulær økonomi, måske sætte prikken over i'et.

Ligesom det er tilfældet i moderbutikken Kvickly, har man nemlig også i Hou besluttet at sende en del af overskuddet tilbage til lokalsamfundet.

- Vi har lavet en pulje på 50.000 kroner, som kan søges af Hou og omegns foreninger og klubber. Vi har delt det i puljer af 10.000 kroner, så der er fem klubber eller foreninger, der kan få glæde af pengene til et eller andet projekt eller initiativ, siger Jørgen Christensen.

Dagli'Brugsens bestyrelse har ikke nærmere beskrevet formålet og dermed er der heller ikke sat nogle meget faste kriterier for, hvad man kan søge penge til, men man skal ikke forvente at blive udvalgt, hvis man blot vil bruge pengene til at lukke et hul i klubkassen.

Ansøgningen skal sendes til Dagli'Brugsens bestyrelse senest 29. april. De fem modtagere af 10.000 kroner bliver offentliggjort i uge 19.

Annonce
Hedensted For abonnenter

Schæferhunden Buller advarede om nattebrand: Få minutter senere stod Christina på gaden med tre-årige Felix i favnen

Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Stigende smittetryk bekymrer: Nu bliver Bytorv Horsens coronatest-sted

AC Horsens

Se videoanalyse og kampens højdepunkter: AC Horsens faldt til jorden i bundopgøret

Annonce