Annonce
Erhverv

Forpagterpar har skiftet ø ud med fastland

Laila og John Karstens danner par privat og professionelt. Hen over de seneste måneder har de renoveret cafelokalerne, og nu er de klar til at tage hul på sæsonen. Foto: Morten Pape

John og Laila Karstens har taget hul på et nyt kapitel i deres liv som forpagtere af café og bestyrere af lystbådehavn i Snaptun.

Annonce

Snaptun: Café og lystbådehavn i Snaptun har fået et bestyrerpar, som kender til lokalområdet såvel som livet i en lystbådehavn.

Laila og John Karstens, 52 og 55 år, bor i Hornsyld og har de seneste tre år taget turen til Snaptun for at komme videre med færge til Endelave, hvor de har drevet havnecafé.

Nu bliver de på fastlandet.

Deres første sæson i Snaptun står for døren, og de seneste uger er gået med at indrette de tomme lokaler, som Rita og Djonni Skoubo, der i 11 år drev havnebistro og kolonialforretning på stedet, har efterladt til dem.

Forretningslokalet er fjernet for at give plads til et nyt køkken, som parret får brug for til tilberedningen af deres á la carte-retter.

- Her vil både være grillbar og á la carte. På lørdage vil vi lave "dinneraftener" med skiftende menuer, vine - og servering. Stilen bliver afslappet. Man skal kunne komme i sit arbejdstøj, siger John Karstens, som har budt Folkebladet inden for i cafeen.

Det er en livsstil at have sådan noget. Der er mange timer i det om sommeren, men vi kan lide at snakke med gæsterne, få nogle historier og give dem nogle gode oplevelser.

Laila Karstens, Cafe Snaptun
John Karstens ses her i cafeens nye køkken. En del af pladsen blev tidligere brugt til kolonialforretning. Senere på sæsonen vil der blive solgt varer som rundstykker, mælk og ost, selvom forretningen er væk. Foto: Morten Pape
Annonce

Håber på helårsforretning

På Endelave strakte parrets sæson sig over godt fire måneder, men i Snaptun satser de på at køre en helårsforretning.

- Vi arbejdede som vikarer i vinterhalvåret, når vi ikke var på Endelave. Det var lidt stressende, fordi vi ikke var sikre på at få arbejde. Her håber vi på at få en indtægt hele året igennem, siger Laila Karstens.

Hun og manden er glade for at kunne spare færgeturen og nemmere komme til og fra arbejde.

Det var en af årsagerne til, at de bød ind på stillingen, som havnebestyrelsen slog op i november sidste år.

Annonce

Er kommet i lære

En vigtig del af jobbeskrivelsen er at løse det administrative og praktiske arbejde i lystbådehavnen, og det er John Karstens, der har fået havnefoged-kasketten på.

- Jeg fik et indblik i miljøet på Endelave, men det er nyt for mig. Jeg er kommet i lære hos Freddy (Steinbrenner, bestyrelsesformand, Snaptun Sejlklub og Lystbådehavn, red.), må man sige, fortæller han og smiler.

Annonce

Sociale mennesker

Han og hustruen er udadvendte mennesker, der holder af at have liv omkring sig. Det sociale aspekt i at drive café trak dem til Endelave og nu Snaptun.

- Det er en livsstil at have sådan noget. Der er mange timer i det om sommeren, men vi kan lide at snakke med gæsterne, få nogle historier og give dem nogle gode oplevelser, siger Laila Karstens.

Hun er født i Bisholt og arbejdede i en årrække på fabrik, mens John Karstens er fra Christiansfeld og uddannet tjener. Sammen har de tidligere drevet en diner transportable.

Annonce

Ikke de eneste på havnen

Snaptun får de ikke for sig selv. De tidligere forpagtere Rita og Djonni Skoubo åbner en ny bistro et stenkast fra dem, og parret vælger at se positivt på det.

- Vi håber, det kan gøre havnen mere attraktiv for turister, at her er flere muligheder, siger John Karstens.

Cafeen er åben fra klokken 12 til 19 på hverdage og til 20 i weekenden. Fra maj udvides åbningstiden til klokken 20 alle dage.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Dagens corona-tal: På ét punkt ligner Horsens Kommune ikke de andre

Annonce