Annonce
Ikast-Brande

Formand om omdiskuteret fodboldkamp: Paludan-musik var ironisk

Musikken med Rasmus Paludan var ifølge Finn Brostrup ironisk og ikke en hyldest til politikeren og hans synspunkter. Genrefoto: Colourbox.
Formanden i Nørre Snede GF beklager episoden efter fredagens fodboldkamp mod Kvaglund IF, men esbjergenserne var selv en del mere aktive, end det er blevet fremstillet i et opslag på Facebook, mener han.

Esbjerg: Episoden fredag aften, hvor Nørre Snede GF mødte Kvaglund IF i U16-rækken i fodbold, er ikke blevet refereret objektivt. Kvaglund-spillerne og deres forældre bidrog selv til balladen.

Det mener formanden for Nørre Snede GF, Finn Brostrup.

- Jeg har ikke selv været til stede, men holdets træner har fortalt mig, hvad han har oplevet. Han er totalt rystet over, at der er kommet så meget røre om episoden, efter at en forælder fra Kvaglund har skrevet et Facebookopslag. Her bliver det meget ensidigt fremstillet således, at al skyld og provokation kommer fra vores side, men det er ikke sådan, han har oplevet det, siger Finn Brostrup.

Ifølge træneren var Kvaglund klart bedst, og spillere og forældre blev meget frustrerede, da Nørre Snede udlignede til kampens resultat 1-1 kort før tid.

- Der blev ifølge træneren råbt "bøsserøve" efter vores spillere inde på banen fra forældre til Kvaglund-spillerne, og i et tilfælde blev en af vores spillere lovet tæsk, da han ville sige undskyld efter at have begået et frispark, refererer Finn Brostrup.

Annonce

- Det var en unødvendig provokation, det vil jeg medgive, også selv om sangen faktisk, hvis man lytter efter teksten, er en hån af Paludan.

Finn Brostrup, formand i Nørre Snede GF

Ironisk Paludan-sang

Da kampen var slut, blev der afspillet en sang fra hjemmeholdets lejr, en sang, som af Kvaglund-spillere og -forældre blev opfattet som racistisk og en støtte til den kontroversielle politiker.

- Det var en unødvendig provokation, det vil jeg medgive, også selv om sangen faktisk, hvis man lytter til teksten, er en hån af Paludan. Det er en ironisk sang, men det er klart provokerende at spille den og høre Paludan synge "Sejr", når der er en del spillere med udenlandsk baggrund på modstanderholdet, og når man har smidt to point kort før slutfløjtet. Vores træner fik musikken stoppet, lige så snart han hørte det, siger Finn Brostrup.

Han tilskriver Kvaglund-lejrens frustrationer over den sene udligning en stor del af skylden for, at sagen efterfølgende er eskaleret, og han understreger, at han og klubben tager kraftig afstand fra racisme.

- Jeg har undskyldt for vores del af det til Kvaglund-formanden, og jeg glæder mig til returkampen Kvaglund, siger Finn Brostrup.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce