Annonce
Horsens

Formand på virtuelt borgermøde: Togstop er ikke afhængigt af bro og ekstra spor

Borgmester Peter Sørensen genåbnede tanken om et togstop i Hovedgård ved en nytårstale på Skovly i Hovedgård i januar. Arkivfoto: Michael Svenningsen
Mere end 30 deltog i virtuelt borgermøde om Togstop i Hovedgård. Der var ros og massiv opbakning til projektet.

Hovedgård: Et kommende togstop i Hovedgård er ikke afhængigt af en ekstra linjeføring eller en Kattegatbro.

Det slog formanden for Hovedgård Lokalråd, Ejvind Olsen, fast på et virtuelt borgermøde onsdag aften.

Der var mere end 30 deltagere ved mødet, der foregik på rådhuset i Horsens og bag folks egne computere eller tablets hjemme i stuerne.

Annonce

Ud over de mange, der deltog hjemmefra, deltog borgmester Peter Sørensen, repræsentanter for kommunen samt Ejvind Olsen og repræsentanter fra Hovedgård Lokalråd.

På mødet præsenterede Peter Sørensen og Ejvind Olsen projektet og den rapport, der er blevet udarbejdet, "Genåbning af Hovedgård Station som standsningsstation".

- Toget er der, linjen er der, der er plads i køreplanen til, at den kan stoppe i Hovedgård. Det er nemt at komme i gang og få arbejdet udført, så et togstop er ikke afhængigt af en Kattegatbro eller en Hasselagerforbindelse. Det er det, vi har taget udgangspunkt i i rapporten, understregede Ejvind Olsen.


Toget er der, linjen er der, der er plads i køreplanen til, at den kan stoppe i Hovedgård. Det er nemt at komme i gang og få arbejdet udført

Ejvind Olsen, Hovedgård Lokalråd


Der har tidligere været gjort forsøg på at få genåbnet Hovedgård Station som stoppested.

Borgmester Peter Sørensen fremhævede, at Hovedgård Lokalråd og Kasper Andersen tidligere har arbejdet på at få toget til at stoppe i Hovedgård. Dengang var det under forudsætning af, at der skulle etableres en højhastighedsbane til Hasselager.

Men det er det ikke længere, forklarede Ejvind Olsen, da han blev spurgt ind til Hasselagerbanen og en Kattegatforbindelse.

Markant vækst

Der kom mange spørgsmål på chatten efter Ejvind Olsens præsentation, men først og fremmest kom der mange positive tilkendegivelser vedrørende lokalrådets og kommunens arbejde med rapporten.

En deltager, Mikkel Jensen, spurgte ind til tidshorisonten for et kommende togstop.

- Det bliver et ikke særligt præcist svar. Først og fremmest skal vores analyse i rapporten være stærkere, end den er nu. Det er vores håb, vi er klar med det inden for den næste måneds tid. Den politiske vej gennem systemet skal vi have håndteret først. Nu har vi holdt møde med transportministeren i sidste uge. Der ligger formentlig en lang række møder fremadrettet, som jeg, lokalrådet, byrådet og andre gode kræfter gerne stiller op til for at få bragt den her vision ind på den politiske bane, lød svaret fra borgmester Peter Sørensen.

Håbet er, at Stationen i Hovedgård snart kan genåbne som station. Arkivfoto: Martin Ravn

Der blev spurgt ind til en fremtidig udvikling i Hovedgård, hvis toget igen stopper i byen.

- Hovedgård vil komme til at opleve en markant vækst og en markant tilflytning. Det er noget, jeg synes er positivt, men det er også noget, man som lokalsamfund skal være opmærksom på, sagde Peter Sørensen.

Det var lokalrådsformanden enig i.

- Det er helt klart, at hvis toget kommer til at stoppe, så vil det have indflydelse på, hvor mange der kan tænke sig at flytte til Hovedgård. Det er der ikke tvivl om. Det tager vi kun imod med kyshånd, sagde Ejvind Olsen.

Han og borgmester Peter Sørensen konkluderede ved mødets slutning, at der er en klar opbakning til at arbejde videre med projektet.

- Jeg tager de her udmeldinger som et mandat til, at vi skal arbejde videre med et her. Der er ikke nogen endnu, der har sagt stop, stop. På Facebook-siden, Hjælp hinanden i Hovedgård, var der over 90, der skrev, at vi skal arbejde videre med det. Vi arbejder hårdt og intenst videre sammen med kommunen for at få det på skinner - som det hedder, sagde formand for Hovedgård Lokalråd, Ejvind Olsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

39-årige Katrine tager kampen op med skoletræthed for at blive elektriker: Jeg er et bedre forbillede for mine børn nu

Annonce