Annonce
Brædstrup

Forvandlingen er i fuld gang: Entreprenørarbejdere knokler løs i hele Brædstrup

Der er gang i byfornyelsen i Brædstrup, og det glæder lokalrådsformand Kim Bach Hansen. Foto: Morten Pape
Selvom det er vinter, er forvandlingen af Brædstrups midtby i fuld gang. Der bygges aktivitetspark, Banesti igennem midtbyen, et nyt bytorv og til foråret bliver Folkeparken forskønnet.
Annonce

Brædstrup: Entreprenørmaskinerne graver løs i Brædstrup midtby i denne tid. Som nu i skoven ud til Folkeparken, hvor kommunen i øjeblikket er ved at anlægge stier til den kommende aktivitetspark.

Også på Bryrupbanestien har gravemaskinerne været i gang med at anlægge den første del af Banestien, som skal løbe som et grønt spor gennem Brædstrup-midtby.

Størst aktivitet er der dog ved byens nye torv, Banetorvet, foran Rema 1000 og Restaurant Det Gamle Posthus, hvor et stort hold entreprenørarbejdere er ved at omdanne området til et fælles uderum, hvor der er plads til leg, ophold og arrangementer.

En af dem, som glæder sig til at se, hvad der kommer ud af alt graveriet, er formanden for Brædstrup Lokalråd.

- Jeg glæder mig helt vildt. Jeg kan faktisk næsten ikke vente. Det bliver så godt, når det hele står færdigt i løbet af foråret, siger Kim Bach Hansen, som har sagt ja til at tage med Folkebladet ud og besigtige de mange projekter på en råkold vinterdag.

Annonce

Noget for alle

To af de projekter, som lokalrådsformanden ser ekstra meget frem til, står færdig, er den kommende aktivitetspark og forskønnelse af Folkeparken, som går i gang til foråret.

- Det er virkelig to projekter, hvor der er noget til alle. Det er lige fra dagplejemoren, som kan tage ned og lege med børnene, eller de ældre, som kan sidde og nyde den smukke natur, og så er der også noget til os alle andre.

Man kan frit bruge områderne og gøre præcist det, man har lyst til. Det tror jeg, at rigtig mange af byens borgere og besøgende kan få stor glæde af, og jeg håber da også, at det kan få folk til at bruge byen noget mere, siger Kim Bach Hansen.

Indtil videre er det blot en skilteskov, men inden længe bliver skiltene skifte ud med legeredskaber og udefitness, lover lokalrådsformand Kim Bach Hansen. Foto: Morten Pape

Folkeparken vil blive inddelt i zoner, hvor der både er plads til ro og nyde naturen ved den kommende parksø, men også plads til leg og bevægelse for byens børn. Derudover rykkes den nuværende scene op på bakken til det åbne græsareal, hvor der bliver plads til større arrangementer som Bakkelandets Byfest.

- Her bliver indlagt strøm, så scenen bliver nem at tage i brug til alle mulige forskellige type arrangementer. Det bliver lidt ligesom Lunden i Horsens - bare i Brædstrup, siger Kim Bach Hansen med et grin.

Annonce

Stor hjælp fra frivillige

Bag Folkeparken inde i skoven er den første indledende del til byens nye aktivitetspark godt i gang. I efteråret gik Brædstrup Rotory i gang med at etablere Danmarks måske største sandkasse på den nedlagte tennisbane, som fremover skal indeholde et legeområde for de yngste og en beachbane.

Horsens Kommune er i øjeblikket i gang med at anlægge stier i skoven bag Folkeparken til den kommende aktivitetspark. Foto: Morten Pape

I øjeblikket anlægges der stier, og snart begynder en gruppe frivillige fra Rotory at montere legeredskaber, udefitness og en udeskole.

- Udeskolen bliver genial til at trække undervisning fra skolen ud i naturen, og det bliver rigtig fedt, men skolen kan jo også bruges til mange andre formål. Det er jo næsten kun fantasien, som sætter grænser, siger lokalrådsformanden.

- Der skal også lyde en stor tak til de frivillige i Brædstrup Rotory. De har ydet en kæmpe indsats, da der skulle lægges sand ud, og de står nærmest og tripper for at komme i gang med at montere alle redskaberne. Det er virkeligt flot, at de vil hjælpe så meget med det projekt. Det betyder meget for, at det kan holde budgettet og blive til noget, siger Kim Bach Hansen.

Annonce

Nye muligheder

Ifølge lokalrådsformanden vil både aktivitetspark, Folkepark, Banesti og Banetorvet skabe en bedre sammenhæng i midtbyen, og de mange projekter kommer til at give nye muligheder for byens borgere.


Med de her projekter får Brædstrup virkelig noget at byde på. Vi får en mere levende og spændende by, som også indbyder til oplevelser.

Kim Bach Hansen,


Det gælder også ved byens kommende torv, Banetorvet, hvor både lokale og turister fra naturstien kan gøre holdt og gøre brug af byens tilbud lige fra servering ved Spis Brædstrup, Water of Life og byens nye bryghus, finere mad ved Restaurant Det Gamle Posthus til en cola fra Rema 1000.

- Banetorvet bliver hjertet i byen, som ligger tæt på butikkerne. Det bliver en rigtig fin plads, hvor man både kan gøre ophold, men hvor der også er et legeområde til børnene. Jeg håber, at der vil komme en masse aktivitet, og det ikke bliver en tom spøgelsesplads, men at der vil være torvedage eller små koncerter. Det vigtigste er, at der er liv, så den ikke ender som en pyntegenstand, der aldrig bliver brugt.

Cykelturister og vandrere fra Bryrupbanestien får nemmere ved at finde gennem Brædstrup, når Banestien etableres som et grønt spor igennem midtbyen. Lokalrådsformanden håber, at den nye sti og Banetorvet vil gøre, at flere turister vil stoppe op og benytte sig af byens butikker. Foto: Morten Pape
Annonce

En by med oplevelser

De mange byprojekter skal efter planen stå færdige i løbet af foråret, og ifølge formanden for Brædstrup Lokalråd vil der på et tidspunkt blive holdt en stor indvielse for at fejre byens nye tilbud, når  corona-situationen tillader det. Personligt er han sikker på, at de mange nye tiltag vil gøre det til en mere interessant by at bo og leve i.

- Med de her projekter får Brædstrup virkelig noget at byde på. Vi får en mere levende og spændende by, som også indbyder til oplevelser. Det gør forhåbentlig også, at Brædstrup bliver en mere spændende by at bo i. Så fremtiden tegner lys, synes jeg.

Entreprenør-arbejdere og maskiner arbejder på højtryk i denne tid for at blive færdig med byens nye torv, Banetorvet. Foto: Morten Pape

Når de mange projekter omkring områdefornyelsen og aktivitetsparken er færdige, er der også en stor opgave i at få markedsført byen.

- Når det hele er klar, venter der en stor opgave i at fortælle vidt og bredt, at Brædstrup har noget at byde på. Vi bor midt i en smuk natur, der er et godt handelsliv, og vi har en spændende midtby med tilbud til alle aldersgrupper. På den måde skal vi få fat i nye tilflyttere, og derfor er vi også i dialog med kommunen om at markedsføre byen, men indtil videre kan vi godt mærke, at kommunen sidder hårdt på pengene, siger Kim Bach Hansen.

Den første del af Banestien er færdig. Ifølge Kim Bach Hansen holder tidsplanen for den store midtby-fornyelse indtil videre, så alt tegner til, at de mange projekter bliver færdige i løbet af foråret. Foto: Morten Pape
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Hedensted For abonnenter

Skuffelse på lokale efterskoler: Det er rigtig svært at forklare det for eleverne

Hedensted

Frustrerede efterskoleelever strejker: Giv os vores ungdom tilbage

Annonce