Annonce
Horsens

Formand jubler: Forlig betyder rigtig meget for oplandet

En række landsbyer i Horsens kommune har de senere år modtaget penge fra den såkaldte Tryg landsby-ordning. I Sattrup blev pengene bla. brugt til at gennemrenovere byens gamle ramponerede frysehus. Fremover bliver der mere fokus på oplandet, når oplandsudvalget bliver permanent. Arkivfoto: Jens Amtoft
Oplandsudvalget er kommet med i årets budgettekst og bliver permanent efter valget. Formand ser det som en anerkendelse af udvalgets arbejde.

Horsens: - Jeg har vanskeligt ved at få armene ned.

Sådan lyder det begejstret fra byrådsmedlem Jørgen Korshøj (V).

I de forgangne fire år har han været formand for "§17.4 udvalget vedrørende udvikling af lokalsamfund" også kaldet for oplandsudvalget. Udvalget er et midlertidigt udvalg uden direkte beslutningskompetence.

Annonce

Nu er udvalget imidlertid blevet skrevet ind i den nye budgettekst.

Her står der: "Forligspartierne anbefaler det kommende byråd, at der etableres et stående udvalg for udvikling af lokalsamfund."

- Det ser jeg som en stor anerkendelse af  oplandsudvalgets arbejde, at alle de politiske partier er enige om, at i næste byrådsperiode skal man se at få lavet oplandsudvaget om til et stående udvalg. Det er helt sikkert en stor opgradering af oplandet, siger Jørgen Korshøj.

Det ser jeg som en stor anerkendelse af  oplandsudvalgets arbejde, at alle de politiske partier er enige om, at i næste byrådsperiode skal man se at få lavet oplandsudvalget om til et stående udvalg.

Jørgen Korshøj (V), oplandsudvalget

Egne beslutninger

Når oplandsudvalget bliver gjort til et stående udvalg, vil det betyde, at det ikke længere er nødt til at indstille alle beslutninger til plan- og miljøudvalget eller til kultur- og civilsamfundsudvalget.

- Så kan udvalget fremover selv tage beslutninger. Det er den helt store forskel, at udvalget får egen økonomi og egen beslutningskompetence. Nu skal det nye byråd lave en form for delegationsplan. Man skal finde ud af, at hvad der er udvalgskompetence. Der er formentlig mange ting, der vil ende i det nye udvalg, vurderer Jørgen Korshøj.

Der er flere områder, der med sikkerhed kommer til at høre under oplandsudvalget.

Det fremgår således af budgetteksten, at landsbypuljen på 1 million kroner og mellembypuljen på 2,5 millioner kr.  fremover skal ligge hos udvalget.

De to puljer har tidligere hørt under plan- og miljøudvalget og senest under kultur- og civilsamfundsudvalget.

- Man kan jo tænke mange muligheder. Skal alt, hvad der ligger uden for Horsens, ligge i det udvalg? Det nye byråd plejer jo at samles til et strategimøde over en weekend, hvor man diskuterer sådan nogle ting. Hvor skal vi hen, og hvordan skal det styres, siger Jørgen Korshøj.

I det hele taget er formanden glad for, hvordan oplandet er blevet prioriteret i det nye budget.

Ud over et stående oplandsudvalg er der i budgettet lagt op til områdefornyelse i oplandet.

Der er allerede afsat ca. 18 millioner kroner til områdefornyelse i lokalområder, som ikke er disponeret, frem til 2027. Forligspartierne er enige om at hæve beløbet med yderligere 10 millioner kroner i samme periode. Desuden er forligspartierne indstillet på at finde yderligere 10 millioner kroner i forbindelse med budgetlægningen for 2023.

- Kan vi fortsætte den udvikling, der er i oplandsbyerne, vil det være helt fantastisk, siger Jørgen Korshøj.

Annonce
Kultur For abonnenter

Holder langemand i ro lidt endnu: Det Gule Pakhus håber på, at en "helt" træder ind på scenen

Danmark

Lørdagens coronatal: Antal indlagte når højeste niveau i en måned

Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Sjuskede trailerparkeringer på Smedetorv: Spærrer ledige p-pladser for beboerne

Navne For abonnenter

Florin løftede stemningen i hvert rum han indtog: Kom til Danmark for at sikre sin fremtidige familie et bedre liv - og nåede det inden sin alt for tidlige død

Sport

Nyindkøb gav pote: HIC moste BK Amager og kunne endelig rotere spillerne i forløsende storsejr

Danmark For abonnenter

Kendisser på stemmesedlen har en fordel, men ingen nem genvej til valg

75-årigt kærestepar var blandt ofrene i Kongsberg-angreb

Hedensted For abonnenter

Institutions opkøb af huse bekymrer i landsby: Det er godt, at de er her, men det kan blive for meget

Horsens

17-årig mand opsøgt af større gruppe på egen bopæl og overfaldet med golfkølle: Politiet er talstærkt til stede på Hybenvej

Horsens For abonnenter

Her er området, hvor en ny skov ved Hansted skal rejses: Men hvad med vores udsigter og vores landbrug, spørger lodsejere

Kristendemokraternes formand: Pilen peger på Pape

Kultur

Anbefaling: Fem forrygende serier til sofa og regnvejr

I øvrigt mener jeg For abonnenter

Digital sejr ad helvede til: Blæs projekt brugervenlighed i gang

Horsens

Nu bliver Gudenåen genskabt: Første etape bliver 600.000 kr. billigere end forventet

Annonce