Annonce
Læserbrev

Formand i replik: Mangel på halkapacitet bremser kommunens vision om flere idrætsaktive borgere

Mellem kl. 15 og 21 (nogle dage til kl. 22) er hallen fuldt booket - ofte med tre igangværende aktiviteter på samme tid. Så jeg har vanskeligt ved at få øje på, hvordan vi i ØIF skulle kunne udnytte kapaciteten bedre, end vi gør i dag.

Læserbrev: Horsens Folkeblad skrev lørdag 19. oktober, at det halter med halgulv, og at det kun er Københavns Kommune, der er ringere stillet end Horsens Kommune.

Formanden for kultur- og civilsamfundsudvalget, Jakob Bille, mener ikke, at der er et problem, da flere nye haller er på vej. Han mener endvidere, at flere nye kunstgræsbaner samtidig vil frigøre indendørs kapacitet.

Line Læsøe fra Sport Horsens betragter sin egen lokalforening og mener på den baggrund, at kapaciteten kunne udnyttes bedre, end den bliver i dag.

Til trods for at vi i Østbirk nu i godt et år har haft to haller, er virkeligheden hos os i Østbirk IF en anden.

Vi er taknemmelige for vores nye hal. Den erstattede skolens gymnastiksal, og vi har derfor fået samlet næsten alle foreningens aktiviteter i eller omkring Østbirkhallen, og det har givet et kæmpe løft til det sociale liv i ØIF.

Men det halter stadig med kapaciteten.

I ØIF har vi 10 aktivitetsudvalg med et varieret idrætstilbud til borgerne i og omkring Østbirk.

Skolen råder over hallerne i dagtimerne, men deler velvilligt med ØIF's senioridrætsudøvere og tennisspillere. Mellem kl. 15 og 21 (nogle dage til kl. 22) er hallen fuldt booket - ofte med tre igangværende aktiviteter på samme tid. Så jeg har vanskeligt ved at få øje på, hvordan vi i ØIF skulle kunne udnytte kapaciteten bedre, end vi gør i dag.

Det er svært at få haltidskabalen til at gå op, og der må indgås kompromiser for at skabe plads til alle.

Byrådet har besluttet, at de næste kunstgræsbaner skal placeres i Østbirk og Hovedgård.

Der er næsten dobbelt så mange fodboldspillere i Østbirk som i Hovedgård, så vi har en forventning om, at analyse og sund fornuft sender den første af de to nye baner til Østbirk.

Men vi har ingen forventning om, at det vil flytte mere af fodbolden ud af hallen og derved frigøre tid til andre aktiviteter.

Horsens Kommune har en vision om, at 10.000 flere borgere skal være idrætsaktive om fem år. Lidt løs hovedregning fortæller, at 350 flere borgere i Østbirk skal være idrætsaktive.

I ØIF er vi ca. 1300 aktive, og vi skal så forventeligt skaffe kapacitet til en stor andel af de yderligere 350 idrætsaktive borgere.

I ØIF har vi allerede arbejdet med kommunens vision, og vi har klare mål om at starte endnu flere aktiviteter, f.eks. floorball og basketball, op. Men visionen bremses desværre af mangel på haltider, medmindre vi udvider dagen yderligere eller nedlægger andre aktiviteter.

Det første bliver vanskeligt at gennemføre, og det sidste giver ingen mening. Så det kan godt være, at kapaciteten andre steder i kommunen kan udnyttes bedre, men det er ikke tilfældet i ØIF.

Vi har viljen til at arbejde med på Horsens Kommunes vision, men vejen mangler.

Annonce
Jens Norup Simonsen. Arkivfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Bygholm Sø klarede weekendens store mængder regn: Vi har været meget spændte

Læserbrev

Nyt skattecenter i Fredericia: En stærk og velfungerende skattekontrol styrker også tilliden til skattevæsenet og sammenhængskraften i vores samfund

Læserbrev: En effektiv skattekontrol er vigtig, fordi alle skal bidrage til vores fællesskab. Snyd og svindel er ikke acceptabelt. Derfor vil regeringen styrke skattekontrollen. Det vil vi blandt andet gøre ved i 2020 at åbne to nye skattecentre. Og det ene af dem skal ligge i Fredericia. På centeret i Fredericia skal der sidde mellem 100 og 150 medarbejdere. De mange nye arbejdspladser vil skabe liv og aktivitet lokalt. Samtidig vil de bidrage til, at endnu en vigtig by nu får sit eget skattecenter. Centeret i Fredericia skal spille en vigtig rolle for regeringens mål om at styrke skattekontrollen og vejledningen over for borgere og virksomheder. Det er en mærkesag for mig som skatteminister. Hvis vi som skatteborgere oplever, at nogle ikke betaler det, de skal til fællesskabet, svækker det vores skattemoral og vores tillid til, at alle bidrager med deres del. Når vi styrker kontrollen, giver det derfor ikke kun færre fejl og mindre snyd. En stærk og velfungerende skattekontrol styrker også tilliden til skattevæsenet og sammenhængskraften i vores samfund. Det vil jeg gerne stille mig i spidsen for. Det nye center er en del af en større plan om at styrke skattekontrollen massivt i de kommende år. I alt vil regeringen ansætte hele 1000 medarbejdere ekstra i skatteforvaltningen og åbne otte nye skattecentre frem mod 2023. De 1000 nye arbejdspladser vil vi oprette uden for hovedstadsområdet - 500 i Jylland, 250 på Fyn og 250 på Sjælland. På den måde skaber vi en bedre fordeling af offentlige arbejdspladser bredt rundt i landet, og vi sikrer en skatteforvaltning, der er endnu tættere på borgere og virksomheder. Finansieringen er afsat. Lokalerne er fundet. Kontrakterne er skrevet under. Nu skal vi i gang med at rekruttere de mange gode folk, der skal sidde på det nye center i Fredericia. Jeg glæder mig til løbende at præsentere flere konkrete dele af regeringens plan og udpege de steder på danmarkskortet, hvor de nye centre skal have til huse.

Annonce