Annonce
Horsens

Formand for vognmænd: Indfør betaling for overnatning på rastepladser

Et forslag fra formanden for Sydøstjyllands Vognmandsforening Per Rasmussen lyder på at indføre betaling for overnatning på de danske motorvejsrastepladser. Arkivfoto: Søren E. alwan

Horsens: Parker din lastbil på en motorvejsrasteplads og betal 50 kroner for en overnatning, en spisebillet og adgang til toilet og bad.

Sådan lyder et forslag, der kom frem, da Sydøstjyllands Vognmandsforening, der dækker det gamle Vejle Amt, for nyligt holdt sin generalforsamling.

Forslaget, der blev stillet af formand Per Rasmussen fra Klakring, var et indspark i debatten om, hvordan man får bugt med manglen på parkeringspladser til lastbiler, der er opstået som følge af det stigende antal udenlandske lastbilchauffører, der passerer den dansk-tyske grænse. En situation, der også kan mærkes i Horsens Kommune, hvor udenlandske lastbilchauffører parkerer i industrikvartererne.

Konceptet med at betale for en overnatning kendes fra motorvejsrastepladser i udlandet, men har ingen historik i Danmark.

- Men det kunne godt være vejen frem til mere ordnede forhold, sagde Per Rasmussen på generalforsamlingen ifølge en pressemeddelelse.

Forslaget mødte hverken entydig enighed eller afvisning.

På forsamlingen blev der ligeledes snakket om den vejpakke, EU i øjeblikket barsler med, som blandt andet vil skærpe reglerne for cabotagekørsel og lønforhold.

Sydøstjyllands Vognmandsforening er en regional afdeling af DTL Danske Vognmænd.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Beboer i Østerbo i Vejle: Der må være noget helt galt med Casas måde at organisere arbejdet på

Læserbrev: Rygning er farligt, passiv rygning er farligt. Det er der ikke nogen tvivl om. Derfor er det helt uforståeligt, at Østerbo ikke har taget højde for, at tobaksrøg, mados og andre lugte uhindret stiger op gennem det nye ventilationsrør for til sidst at ende i de øverste lejligheder. Ifølge planen skulle opsætningen af det nye ventilationssystem tage 17 dage for en opgang. Fire en halv måned senere er ventilationssystemet stadig ikke taget i brug, og passiv rygning er blevet et stort og farligt problem. Desværre er det ikke kun ventilationssystemet, der tager alt for lang tid, det gør alle de andre arbejder også. Et andet eksempel er udskiftningen af fire indvendige døre, der ifølge planen skulle tage halvanden dag for en lejlighed. Fire måneder senere er dette arbejde heller ikke færdigt. "Hvorfor får de aldrig gjort noget færdig?", spørger alle. Direktørerne og projektlederne i Casa og Østerbo kan prøve at spørge deres egne familier, hvad de vil sige til, at de kan forvente, der kan komme fremmede og låse sig ind på alle tider af dagen de næste fire måneder, hvis de bestiller håndværkere til at lave et arbejde, der kan gøres på halvanden dag. Der må være noget helt galt med Casas måde at organisere arbejdet på. Håndværkerne bliver sendt rundt for at reparere ting, der er ordnet, og andre ting bliver ikke ordnet, fordi de glemmes, og sådan fortsætter det i månedsvis. Håndværkerne bliver frustrerede og stressede, og beboerne mistrives i en sådan grad, at det fører til trusler mod håndværkerne - noget, Casa og Østerbo let kan forebygge med lidt omtanke og respekt. Alle har ret til respekt for privatliv, familieliv og hjem ifølge FN's menneskerettigheder, Den Europæiske Menneskerettighedskonvention og grundloven, og målet helliger ikke midlet. Når vi har rettigheder, har andre pligter, og selvom tilgængelighedsprincippet til vore hjem blev ændret, da vi stemte ja til renovering, har vi stadig krav på respekt for hjem og privatliv. Casa skal naturligvis ikke have adgang til vore hjem længere end højst nødvendigt. Østerbo bliver nødt til at tage beboerne alvorligt og også lære at informere på en konkret og fyldestgørende måde, så vi ikke gang på gang bliver taget med bukserne nede, også i vore egne badeværelser, når der pludselig står fremmede i hjemmet. Beboerhåndtering og fagtilsyn består i, at beboerne skal henvende sig til Østerbo, men der er intet proaktivt tilsyn i lejlighederne. Henvendelserne fører sjældent til andet end en sludder for en sladder, og fem måneder efter min henvendelse har jeg stadig ikke fået svar fra Østerbo. Alt for mange har den oplevelse. Vi håber, Casa og Østerbo lærer af deres fejl og ændrer strategien for de sidste boligblokke.

Annonce