Annonce
Horsens

Formænd trækker i håndbremsen: Prisstigning på plejecentres caféer rulles tilbage

Formand og næstformand i udvalget for sundhed- og velfærd har trukket i nødbremsen og aflyst prisstigningerne på maden i de åbne cafeer på plejecentrene. De vil have en analyse af området, før udvalget træffer en ny beslutning. Foto: Morten Pape

Formand og næstformand i udvalget for velfærd og sundhed har trukket prisstigningerne på maden i cafeerne på kommunens plejecentre tilbage.

Annonce

Horsens: Prisstigningen på maden i cafeerne på Horsens Kommunes plejecentre er trukket tilbage.

Det sker, efter at formandsskabet i udvalget for velfærd og sundhed har truffet en fælles beslutning.

Det var den holdning, udvalgets formand, Ellen T. Schmidt (S), meldte ud til udvalget, og den holdning havde opbakning fra udvalgets næstformand. Og når formandskabet træffer en beslutning i fællesskab, kan den effektueres, uden udvalget har været samlet. Udvalget samles først i den kommende uge.

Det er således udelukkede et spørgsmål om, at forvaltningen får sendt beskeden videre til cafeerne, før de gamle priser tages i brug igen.

- Herefter skal der laves en analyse af området. På den baggrund skal vi beslutte, hvad der skal ske, fortæller Ellen T. Schmidt (S).

Annonce

En varm kartoffel

Hun fortæller, at udvalget ikke var blevet orienteret om prisstigningerne på maden, inden de trådte i kraft 1. marts.

- Vi var blevet orienteret om, at åbningstiderne i cafeerne blev reduceret i forhold til antallet af brugere på cafeerne og noget med ændrede priser på kaffen, fortæller Ellen T. Schmidt.

Anne Lene Løvbjerg (V) fortæller, at det kom fuldstændig bag på hende, da hun læste om prisstigningerne i et læserbrev i Horsens Folkeblad.

- Og jeg ved jo, at sådan noget er en varm kartoffel.

I næste uge mødes udvalget for velfærd og sundhed, som får en orientering om forløbet; herefter sættes der gang i en analyse af området.

- Så skal vi kigge på, om der er noget, der kan gøres på en smartere måde, så vi ikke får så store prisstigninger. Men kravet er, at økonomien skal hvile i sig selv. Som kommune må vi ikke være konkurrenceforvridende, siger Anne Lene løvbjerg.

Annonce

Mest brugt i midtbyen

Cafeerne ligger på kommunens plejecentre og er et åbent tilbud til byens ældre borgere.

Ifølge en opgørelse er der cafeer på ni plejecentre i Horsens Kommune.

Langt størstedelen er kunder, der kommer på Åpark Centret og Ceres Centret, som servicerer omkring 230 af de cirka 300 ugentlige kunder.

Det er ikke maden til beboerne på plejehjemmene, der er omfattet af prisstigningerne, men den mad, som sælges i de åbne cafeer på plejecentrene.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

HFS rystede topholdet

Annonce