Annonce
Horsens

Forholdene forbedres omkring Bygholm Å: Ny sti skaber stor glæde hos friplejehjem

Dele af stien ses i midten af billedet, hvor den røde lastbilen kører. Den skal nu asfalteres og belyses. Foto: Morten Pape
Når friplejehjemmet står færdig i slutningen af året kan det se frem til en helt nybelagt sti til beboerne. AP Ejendomme asfalterer nemlig stien ved siden af Bygholm Å.

Horsens: Stien langs Bygholm Å mellem Niels Gyldings Allé og Holmboes Allé står foran en  renovering. Nærmere bestemt skal stien asfalteres og have belysning.

Prisen for renovationen bliver 900.000 kroner, som kommunen betaler. Derudover er planen, at der vil blive opsat borde og bænkesæt langt stien. Dette betaler AP Ejendomme dog for, da de er bygherre på det nye friplejehjem ved Buchwalds Bro.


Annonce

Vi oplever, at der er virkelig travlt i byggebranchen. Tømrere er virkelig eftertragtet, så det kan godt være, at et projekt som dette ryger bag i køen. Men vi har intentioner om at få det i gang som overhovedet muligt.

Charlotte Lyrskov


Planen er, at renoveringen skal starte så hurtigt som muligt. Men det kan godt være, at borgerne i Horsens skal væbne sig med en smule tålmodighed. For ifølge direktør i teknik og miljø i Horsens Kommune Charlotte Lyrskov, kan en særlig faktor udsætte projektet.

- Vi oplever, at der er virkelig travlt i byggebranchen. Tømrere er virkelig eftertragtet, så det kan godt være, at et projekt som dette ryger bag i køen. Men vi har intentioner om at få det i gang så hurtigt som overhovedet muligt, siger Charlotte Lyrskov.

Glad for opgraderingen

Hos Danske Diakonhjem, der skal drive det nye friplejehjem lige ved siden af stien, er man glade for forbedringerne på stien. Den netop afgåede direktør ved Danske Diakonhjem, Emil Tang, mener at stien får stor betydning for de ældre på friplejehjemmet.

- Noget af det der er allermest efterspurgt hos vores beboere, er en tur ud i naturen. Det kan være alt fra en tur på café til en tur ned til Bygholm Å, som nu bliver muligt ved den her sti. Så det har stor betydning for os, ingen tvivl om det, siger Emil Tang der fra 1. juni overdragede ansvaret til den nye direktør Morten Skov Mogensen.

Horsens Friplejehjem skal efter planen stå klar til indflytning fra oktober 2021, og hvis alt går vel så står stien langs Bygholm Å klar lidt før. Nemlig i løbet af tredje kvartal.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Horsens Frejas første nederlag

Annonce