Annonce
Læserbrev

Debat: Horsens Kommune manipulerer med forholdene for de ansatte i ældreplejen

Læserbrev: Horsens Kommune kommer seriøst til at mangle varme hænder i ældreplejen. Derfor skal vi, ifølge sundhedscenterchef Lone Nygaard Boysen, sætte alle sejl til. Dog uden at gå til yderligheder og give vore ansatte i plejen den løn, de kunne forvente ved f.eks. også at arbejde i weekender.

Vi skal alene konkurrere på trivsel, arbejdsmiljø og kvalitet forstås. Hvad vi i Maren Spliid Gruppen ikke forstår er, hvordan kommunen vil sikre god trivsel, godt arbejdsmiljø og kvalitet for vore ansatte uden at ændre deres forhold, men alene ved at lave en kampagne målrettet unge skoleelever!

Målet er at vise sundhedsfagene frem og gøde de gode historier fra området. Til dette bruger man unge skoleelever. Nogle er ansat til at hygge med beboerne på plejecentre. Andre har været på besøg på et plejecenter, og en avisoverskrift beretter: ’Det var meget sjovere, end vi troede.’

Skoleeleverne skal så sprede de gode historier og sørge for en positiv markedsføring.

Der ligger en udfordring i at være ung skoleelev, ansat på plejecenter og med en kommunal forventning om, at man spreder den gode historie, og så den tavshedspligt der er i forbindelse med omgang med borgere i vores system. Der er også et etisk dilemma i at fremstille virkeligheden alene fra én vinkel, nemlig sjovt og hyggeligt.

Man bør forstå, at det ikke er vore ældre medborgere, der er noget galt med, når vi mangler varme hænder. Det er de forhold, vi som kommune vælger at give vore medarbejdere. Og jo, vi har forstået, at FOA er tilfredse med forholdene for deres medlemmer, selvom alt ikke er perfekt, og at formand m.v. ikke synes vi skal blande os i emnet.

Sagen er, at Horsens Kommune har valgt at tage af plejepersonalets løn, presse dem på tid osv. for der skal jo spares et sted, hvis vi skal blære os andre steder. Og hvad pokker - de der varme hænder - det har jo altid været et kald, og de fleste ansatte er kvinder. Nu er vi på røven, så vi manipulerer kraftigt med virkeligheden og stikker nogle unge skoleelever et hyggeligt fritidsjob, og får dem til at sprede det glade budskab. Det er ikke alene manipulation, men også en form for misbrug.

Kære politikere, sundhedscenterchef og FOA folk.

I vil garanteret ikke lade Jer selv byde de forhold, vi som kommune her byder vore ansatte i plejen.

Vær dog ordentlige!

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Horsensiansk fagforeningsformand om finanslov og OK20: Fint nok, men det er altså alt for små skridt

Læserbrev: Der var store forventninger til regeringen. Efter næsten to årtier med Fogh, Løkke, Thorning/Corydon og så igen Løkke er vi rigtig mange, der har fået rigtig meget for meget af den samme nyliberale politik. Og der er lyspunkter i finansloven for 2020. Farvel til opholdskrav for dagpenge. Millioner til kamp mod social dumping. Positivliste for virksomheder, der tager lærlinge. Mere menneskelig flygtningeholdning. En ambitiøs klimaplan. Opnormering i daginstitutioner og på skoler. Penge til psykiatrien. Stop for effektiviseringsbidrag. Afskaffelse af uddannelsesloft. Fint nok, men det er altså alt for små skridt. Det er som om, regeringen har fortrængt, at der er et kæmpe efterslæb, når det gælder om at vedligeholde og udbygge den danske velfærd. Mon ikke snart finansministeriets regneark som lovet bliver revideret, så velfærdsinvesteringer optræder som positive investeringer frem for udgift? Den nye finanslov afspejler ikke, at der er penge nok til fuld genopretning af velfærden efter års systematisk underfinansiering. Siden 2001 er skatter og afgifter sat ned. Provenuet i dag er mellem 45 og 50 mia. kr. lavere om året. Dertil kan lægges de mange milliarder, Skat har til gode, men ikke kan få indkrævet - for slet ikke at tale om de milliarder, der er fosset ud af statskassen til nationale og internationale svindlere. Nævnes skal også, at de 50 rigeste familier i Danmark tilsammen har en formue på 650 mia. kr. - langt over halvdelen af statsbudgettet for et år. Ejerne af Lego, Coloplast, Bestseller, Jysk, Danfoss, Ecco m.fl. har næsten firdoblet deres formuer siden 2009. Jo, der er skam penge i Danmark! Hvad afholder regeringen og dens støttepartier fra for alvor at indfri valgløfterne til både børn, unge og ældre samt Arne og de andre nedslidte på arbejdsmarkedet? Og til klimaet? Ambitiøse målsætninger er ikke tilstrækkeligt. Det kræver en pænt stor investering og politisk vilje at føre dem ud i livet. Som finansloven altså indeholder små, gode skridt, må vi se, om næste års nye overenskomster til omkring 600.000 privatansatte også gør det. Pengene er der. Sammenhold og vilje i fagbevægelsen er der. Og der er dokumentation for ekstrem grådighed og frækhed hos arbejdsgivere, ofte suppleret med uværdig og umenneskelig optræden! ("Kinesiske kokke lever som slaver". "Rumænske håndværkere med falske lønsedler" osv.) Skal overenskomstfornyelsen levere løsninger mod social dumping og for bedre løn- og arbejdsvilkår, så er kravene: Væsentlig højere mindsteløn og et kædeansvar, som kan sikre, at ansvaret for ordentlige løn- og arbejdsforhold placeres i Danmark, uanset hvor "italiensk" underentreprenøren måtte være!

112 For abonnenter

Politiet måtte sende ekstra mandskab til Endelave for at tackle demensramt

Erhverv For abonnenter

17-årige Lasse måtte køres til salgsmøder af sin mor: Nu sælger han 225.000 lammeskind om året

Annonce