Annonce
Livsstil

Forfatter Walther Rebernik: - Nødvendig eskapisme

Walther Rebernik debuterede i 2020 med krimien ”Jæger”, der blev nomineret i kategorien Årets Krimi til Mofibo Awards. Walther Rebernik er aktuel med sin anden roman ”Offer”. Foto: Flemming Leitorp
- Man har brug for at se, høre og mærke noget anderledes for at udvikle sig, men mest at alt for at komme væk.

- Hvad bidrager kulturoplevelser med i dit liv?

- En eskapisme, en absolut nødvendig eskapisme. Man har brug for at se, høre og mærke noget anderledes for at udvikle sig, men mest at alt for at komme væk. Så kulturoplevelser, hvad enten der er tale om et højpandet foredrag på Louisiana eller en tur i biffen for at se den seneste Marvel-film, er for mig en nødvendig tur væk fra virkeligheden.

- Hvilken bog eller hvilket blad har givet dig en god oplevelse?

Annonce

- ”De stumme piger” af Steffen Jacobsen og ”Rampen” af Jesper Stein. Mit abonnement på Illustreret Videnskab og samtlige numre af ”Edderkoppen” fra 80’erne. Tegneserier har i det hele taget altid indtaget en underlig ildeset plads inden for litteraturen. Nogle af de bedste historier er tegnede.

- Hvilket album eller hvilken koncert vil du gerne høre igen?

- Ray Charles i Falkonér, men det kan jo nok ikke lade sig gøre. Depeche Mode i Royal Arena eller The Minds of 99 i Parken. Tre magiske oplevelser. Det er bestemt ikke alt live, der virker. Men når det gør, så opstår der en magi mellem den optrædende og publikum, så det næsten føles, som hvis der går en engel gennem hallen. Musik kan skabe følelser. Livemusik noget helt specielt. Jeg lytter ofte selv til musik, når jeg skriver noter til et nyt kapitel og kan bagefter se, hvordan musikken har præget kapitlet i den færdige bog. Musik kan sågar give mig inspiration, når jeg skriver. I min seneste bog, ”Vidne”, der udkommer i 2022, har jeg for eksempel skrevet to kapitler over ABBAs ”Dancing Queen”. Jeg er ikke specielt vild med den sang, men den repræsenterer en tid og en stemning. Og så var den vildt god som et baggrundstæppe til en lidt Tarantinosk scene, jeg skrev (et voldsomt opgør på et bordel). Langt bedre end at gå voldsomt op i beskrivelsen af indretningen.

- Hvilken film, hvilken tv-serie eller hvilket teaterstykke har gjort indtryk?

- ”Lord of the Rings” og ”Game of Thrones” er uden sidestykke. Har læst bøgerne og set filmene/serien flere gange. Det er noget nær perfekte fortællinger. Jeg er ufatteligt imponeret ved tanken om - navnlig når jeg selv skriver og ved, hvor svært det kan være at få puslespillet til at hænge sammen - at eksempelvis Tolkien på papir eller skrivemaskine har begået et så komplekst og voluminøst værk, der stadig tryllebinder. Og i virkeligheden gør disse former for kunst det samme som musik. De sender mig på en mental flyvetur, der giver mulighed for at komme væk og tænke nye tanker. Det er benzin til ånden.

- Hvilket kunstværk eller hvilken udstilling tænker du tilbage på?

- Hvert år besøger jeg Naturhistorisk Museum i Wien, når jeg besøger byen på min årlige tur. Det er udstoppede dyr, skeletter fra forhistoriske dyr, pilespidser og en masse information om alt fra den mindste encellede organisme til sauropoder (de største væsener, som har betrådt vores jord). Egentlig ikke vanvittigt spændende for mig i udgangspunktet, men rammen - kejserbyen Wien og det forhold, at jeg har besøgt stedet som en fast tradition med min familie i 15 år - har gjort stedet helt specielt. Og så er evolution en ret vanvittig ting, hvis man lige stopper op og giver det fem minutter.

Hvor mange hjemmelavede lys, nøgleringe og hæslige ting i strik har man lige brug for?

Walther Rebernik

- Hvilket design eller kunsthåndværk sætter du mest pris på?

- Industrielt design (møbelhåndværk og design i almindelighed). Det er mit speciale som advokat med speciale inden for beskyttelse af rettigheder, men jeg kan blive helt elektrisk, når jeg ser smukke møbler eller elegante design, uanset form og art.

- Hvilken kulturoplevelse drømmer du om at få mere tid til?

- Teateret. Jeg har haft dårlig samvittighed, siden jeg fik min første søn for 15 år siden, over, at vi ikke går i teateret. Jeg har været til et utal af teaterstykker, operaer og koncerter med mine egne forældre og skammer mig over ikke at have båret traditionen videre til næste generation. Årsagen skal nok findes i det forhold, at udvalget ”hjemme”, altså i form af film og serier, er blevet så godt. Der laves så ufatteligt mange gode film og serier i øjeblikket, hvilket jo i sig selv er positivt, men som tager fokus.

- Hvad er den værste kulturoplevelse, du har haft?

- Kiss i Forum i 2008. Og det årlige julemarked på Kronborg, som min kone insisterer på, at vi skal besøge. Hvor mange hjemmelavede lys, nøgleringe og hæslige ting i strik har man lige brug for? /DB

Walther Rebernik

Født i 1972, uddannet advokat og partner og medejer af advokatfirmaet Nordia Law.

Han er desuden mangeårig karateudøver, og kombinationen af livet som advokat og aktiv kampsportsudøver har givet ham en unik indsigt i en rå og anderledes verden.

Han debuterede i 2020 med krimien ”Jæger”, der blev nomineret i kategorien Årets Krimi til Mofibo Awards. Walther Rebernik er aktuel med sin anden roman ”Offer”.

Annonce
Horsens

Tag kandidattesten til kommunalvalget her

Horsens For abonnenter

Fra sofatid foran tv'et til huskøb i Stensballe: - I Horsens er der noget for alle

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Mandagens coronatal: 1411 nye coronasmittede - højeste tal i efteråret

Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Det er sjældent, at der går vaskeægte røvhuller rundt iblandt os: 1250 elever mødte ind til første skoledag blandt stilladser og arbejdsfolk

Horsens For abonnenter

Tomt torv i Horsens skal snart være fortid, hvis det står til borgmesteren: Vi skal række ud til klyngen af stadeholdere

Hedensted

Politiet måtte tilkaldes til to kamphaner på bodega

Erhverv

Fra bekymrende forår til travl sommer: Turister har bidt på nyt maritimt ferietilbud i Juelsminde

Forsvaret: Det vil tage mere end 50 år at rydde op efter vores forureninger

HH Elite For abonnenter

Kvalitet og bredde til forskel: HH Elites ti måls-sejr afslørede disse fire afgørende styrker

Erhverv

Hun vil inspirere til flere kulører i boligen: I ny butik på Bjerrevej kan man hente gode ideer

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Horsens

Højere vandstand i Bygholm Sø end ved sidste års evakuering: Afspærring måtte skæres op og 4000 liter blev sendt videre i åen - i sekundet

For abonnenter

Mette Frederiksens brutale højre hånd fra Esbjerg i fokus for vilde sms’er

Hedensted

Hedensted får træls topplacering for hjemmehjælp: Ældre Sagen kalder til borgermøde på trods af usikre tal

Horsens For abonnenter

Stadeholderne bliver væk fra Horsens: 'Jeg har hørt, at det er helt dødt'

Horsens

Slingrende kørsel vakte opmærksomhed - nu er 68-årig sigtet for spritkørsel

Annonce