Annonce
Horsens

Forfatter i fødebyen

Executive advisor og forfatter Rikke Topp giver 29. august foredrag i Cafe Andersen´s i forbindelse med udgivelsen af hendes tredje bog. Pressebillede

Horsens: Rikke Topp, født og opvokset i Horsens, holder foredrag på Café Andersen's på Horsens Kunstmuseum tirsdag 29. august kl. 19-21.30 i forbindelse med udgivelsen af hendes tredje bog "Hvem er jeg?".

Da hun sagde sit job som direktør op, vidste hun ikke, hvad det ville føre med sig. Hun brød med det kendte og trygge, og begav sig ud på ukendte veje. Hun har lyttet til sit hjerte om, hvilken vej, der er hendes - og den har hun fulgt.

En rejse for at komme tættere på, hvem hun er. Og en rejse der har bragt hende til Mellemøsten og i tæt kontakt med den mellemøstlige og muslimske kultur. Det har ført til stiftelsen af organisation "Women in Focus", der har som mål at arbejde for en verden i lighed.

I dag kombinerer hun sin akademiske viden med sin erhvervs- og ledelseserfaring som executive advisor i Life Component. Hun er også formand for organisationen Women in Focus og forfatter.

Foredraget er sponsoreret af Café Andersen's, og indtægterne fra arrangementet går ubeskåret til "Women in Focus".

/EXP

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Leder: Dårligt argument for dyrere børnepasning

Fra nytår bliver det dyrere at få passet sine børn i Horsens Kommune. Den slags er en politisk beslutning, og Horsens Byråd er naturligvis i sin gode ret til at sætte prisen op og ned alt efter politisk prioritering. Så langt så godt, og indrømmet, det er svært tit og ofte at skulle forklare prisstigninger, men det er er altså tæt på være verdens dårligste argument, når man forklarer prisstigningen med, at kommunen tilfører syv millioner kroner ekstra til området. Flere kommunale kroner er altså lig med, at man som forældre skal betale mere, lyder logikken. Argumentet holder også så langt, at for at få økonomien til at hænge sammen, når vi skal have passet de små i vuggestue, dagpleje, børnehave eller sfo, er der også en forældrebetaling. Den må maksimalt andrage 25 procent. En sats, der er indført, så ingen kommuner uhæmmet bruger den knap at skrue på, når der skal lægges budget. Nøgleordet her er maksimalt. For det er klart, at forældrebetalingen stiger, når procentsatsen fastholdes, og det samlede budget stiger, men i ordet maksimalt ligger også, at man selvfølgelig kan sætte satsen ned, så forældrene ikke skal betale mere for at få passet børn efter nytår. Der kan være mange gode argumenter for at tilføre midler til børnepasning og at lade forældrebetalingen stige, men der er ingen sammenhæng mellem flere midler og øget forældrebetaling. Horsens Byråd kunne uden problemer vedtage, at det fra nytår skulle være billigere for forældrene at sende deres børn i kommunale pasningstilbud og samtidig tilføre flere midler for at kunne ansætte eksempelvis flere pædagoger. Det kunne eksempelvis være begrundet i at ville tiltrække flere børnefamilier til kommunen. Det er en politisk beslutning med tilhørende solide argumenter, som man så kan være enig eller uenig i, men at sige, at forældrene skal betale mere, fordi kommunen bruger flere penge på området, har ingen logisk sammenhæng.

Horsens

Ønskebørn-ejer om nethandel: Jeg er udfordret og bekymret - men som detailhandel bør vi ikke være sure

Annonce