Annonce
Hedensted

Foreninger samler ind til andre end sig selv

Den 31. august arrangerer Juelsminde Runners atter Juelsminde Run. Som noget nyt vil man fredag i efterårsferien desuden arrangere løbet "Open Night & Light Run", hvor overskuddet går til Juelsminde Knækker Cancer. Arkivfoto.
En ny trend i foreningslivet i Danmark er, at foreninger og klubber er begyndt at samle penge ind til andre end sig selv - i den gode sags tjeneste. Det er Bikers & Cars i Løsning og Juelsminde Runners to rigtig gode eksempler på.

Juelsminde/Løsning: I lørdags stod klubben Bikers & Cars i Løsning for en event på adressen Haremarksvej 8, hvor man blandt andet kunne opleve en rally-simulator, flotte biler og motorcykler, squaredance-opvisning og en maleri-auktion med værker fra Airbrush & Art by Blicher.

Eventen var lavet i samarbejde med "Hedensted Knækker Cancer", og overskuddet fra denne dag går således ubeskåret til indsatsen mod cancer. Det er et godt eksempel på en ny trend indenfor foreningslivet i Danmark, nemlig at foreninger og klubber er begyndt at lave events, hvor overskuddet ikke ryger i klubkassen, men derimod i kassen hos en velgørende organisation.

Jan Østergaard fra Bikers & Cars i Løsning kan fortælle, at det er første gang i klubbens historie, at man forsøger sig med et sådant arrangement.

- Vi er jo rigtig mange danskere, der har haft kræft tæt inde på livet. Personligt har jeg mistet en moster, to kusiner og min tidligere svigerfar til kræften, og det nytter ikke noget bare at sidde med hænderne i skødet. I fem år i træk har vi således samlet ind til cancer-ramte børn, og nu har vi så valgt at gå skridtet videre ved selv at stå for en event, siger Jan Østergaard, der regner med, at man vil lave en lignende event til næste år forudsat, at lørdagens event stod mål med anstrengelserne.

- Jeg vil kalde det en succes, hvis det lykkes os at samle mellem 5000 og 10.000 kroner ind, men jo flere kroner jo bedre, det er klart, siger Jan Østergaard.

Juelsminde Runners

Juelsminde Runners er et andet godt eksempel på, hvordan man som forening kan støtte andre ting end sig selv. Det årlige Juelsminde Run, som i år afholdes den 31. august, bruger man således til at skrabe penge sammen til lokale projekter såsom storskærm, udendørs fitness-redskaber og en legepark. Sidste år købte 920 personer et startnummer til Juelsminde Run, og løbet gav et overskud på mellem 50 og 60.000 kroner.

- Vi er en lille klub med beskedne udgifter. Ved siden af det nyder vi meget fin sponsoropbakning, så på grund af vores gode økonomi har vi mulighed for at støtte disse lokale projekter - for dermed at give noget tilbage til lokalsamfundet, siger formanden for Juelsminde Runners, Hans Henrik Rolskov.

Nyt støtte-løb i efterårsferien

Som noget helt nyt har Juelsminde Runners kastet sig ud i at lave et nyt støtteløb. Denne gang til fordel for "Juelsminde Knækker Cancer. Det afholdes fredag i efterårsferien - nærmere bestemt fredag 18. oktober. Det sker i forbindelse med et Open by Night-arrangement samme dag i Juelsminde Handelsstandsforening. Af samme årsag har løbet fået navnet "Juelsminde Open Night & Light Run". Løberne skal ikke ud på en rundstrækning. Det løbes udelukkende op og ned ad hovedgaden Odelsgade, og man kan maksimalt løbe eller gå 10 kilometer.

- Vores forventning er, at der vil blive pyntet op med neon-lys i gaden, og løberne må også selv meget gerne tage nogle lyskæder på. Det kunne godt blive lidt spektakulært med alt det lys i aftenmørket. Og igen for at støtte en god sag, og det lokale fællesskab omkring denne sag, siger Hans Henrik Rolskov.

Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Syg vildhest ved Nørrestrand er nu blevet aflivet

Annonce