Annonce
Odder

Forening opfordrer: Odder kunne få mere ud af sin kulturarv

Møbelpolstrer Nicolai Bisgaard er formand for By & Land-Odder. Arkivfoto: Morten Pape
Det betaler sig at inddrage kulturarv som et aktiv i kommuners udvikling. Det viser erfaringerne fra et projekt, under Realdania og Slots- og Kulturstyrelsen. Og det kunne måske kopieres i Odder, mener foreningen By & Land-Odder.

Odder: I forbindelse med generalforsamlingen 22. maj i By & Land-Odder inviterer foreningen på smørrebrød - og en debat om Odder Kommunes kulturmiljøer.

Der er nemlig et stort potentiale i at inddrage kulturarven som et aktiv i kommunernes planlægning og udvikling, fortæller foreningens formand Nicolai Bisgaard i en pressemeddelelse.

Det viser resultaterne af arbejdet i de elleve kulturarvskommuner, som Realdania og Slots- og Kulturstyrelsen har udpeget ad tre omgange. Den er Odder ikke en del af - men spørgsmålet er, om man kan lade sig inspirere og gøre det samme, spørger lokalforeningen By & Land-Odder?

For at belyse det har man inviteret Martin Weihe Esbensen til at fortælle om, hvordan Aabenraa Kommune har haft stor succes med at inddrage kulturarven i kommunens planlægning. Også teknisk chef i Odder Kommune Casper Grønborg deltager. Efter oplægget er der debat om Odder Kommunes muligheder for at bevare sine smukke bygninger og kulturmiljøer og bruge dem i spil i branding af kommunen.

Annonce

Del din mening

Arrangementet 22. maj begynder kl. 18 på Boulevarden 13 med spisning og hyggeligt samvær. Derefter holder man generalforsamling og kl. 19.30 er der oplæg ved Martin Weihe Esbensen og efterfølgende diskussion.

- Har du en mening, opfordrer vi dig til at komme og dele den, lyder det fra Nicolai Bisgaard.

Man skal tilmelde sig senest 20. maj - og vil man vide mere om kulturarvskommuneprojektet, kan man læse om det på Slots- og Kulturstyrelsens hjemmeside.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Unik flyvetur i lukket luftrum: Se lufthavn fra oven

112

Flere byggepladser udsat for tyverier

Annonce