Annonce
Odder

Forening fylder et år: Hjælper forældre til børn med autisme og adhd

Forældre og fagfolk var samlet på Vestskolen afdeling Skovbakken i maj, da første del af den kommunale analyse af sårbare børn og unge skulle fremlægges. Nu efterlyser Bhov Odder, som er en forening for forældre til børn med særlige behov, at der bliver sat handling bag de gode intentioner og ord. Arkivfoto

Det var afmagt og frustration, der fik forældre til børn med særlige behov til at oprette en forening for et år siden.

Odder: Frustration og afmagt fylder meget i en familie, når et eller flere af familiens børn har autisme, adhd eller andre særlige behov. Og det kan være både svært og grænseoverskridende at tale med andre om.

- Det kan være svært at forstå for andre, men det fylder alt i en familie, siger Anja A. Hansen.

Derfor tog hun sammen med en gruppe forældre sidste år initiativ til at oprette en lokalafdeling af foreningen Bhov - en forældreforening, der udelukkende er for forældre til børn med særlige behov.

Og det er næppe tilfældigt, at det netop var sidste efterår for præcis et år siden, at foreningen blev dannet efter et møde, der kom i stand i samarbejde med SIND Odder, med deltagelse af forvaltning, BFC og skoleledelse, hvor en række forældre fortalte om deres frustrationer over sagsbehandlingen i såvel BFC som PPR, samt hvordan de følte, deres børns behov ikke blev mødt i kommunens skoler og institutioner.

Et møde der kom i forlængelse af, at kommunen få måneder forinden var blevet overrasket over et boom i antallet af børn i specialklasser.

En overraskelse forældrene ikke delte.

Kort tid efter stiftelsen af Bhov Odder havde foreningen små 50 medlemmer. Nu er tallet 91.

- Og vi ved, at der er flere derude, men vi ved ikke helt, hvordan vi skal nå dem, siger Anja H. Hansen.

Det fylder alt i en familie at have et barn med særlige behov.

Anja A. Hansen

Bhov

Bhov er en forening, der skal påvirke og søge indflydelse på forholdene for sårbare børn og unge i den enkelte kommune og sikre, at forældrene bliver hørt.Alle medlemmer skal være forældre til et eller flere børn med særlige behov.

Det er gratis at være medlem og at deltage i foreningens arrangementer, så Bhov Odder finansieres af kommunale §18 midler, hvor foreningen både i år og sidste år har fået tildelt cirka 15.500 kroner.

Man kan møde stifteren af landets første Bhov gruppe, Bhov i Aalborg, Marlene Qvist Simoni, når Behov Odder fejrer et års fødselsdag 19. november.

23. januar er der igen foredrag. Denne gang om stress og sårbarhed hos børn med særlige behov.

Man kan følge med i foreningens aktiviteter på facebook Bhov Odder - børn med særlige behov.

Forskellige diagnoser samles

Det hænger måske sammen med, at det meste af bestyrelsens tid det første år er gået med at sidde i en referencegruppe for at hjælpe kommunen frem til de rigtige fokusområder og konklusioner i den analyse af sårbare børn og unge, som børn-, uddannelses- og kulturudvalget satte i gang som reaktion på de mange børn i specialklasser.

- Vi har brugt rigtig meget tid på analysearbejdet, siger Pernille Tanski, der er også er bestyrelsesmedlem og medstifter af foreningen.

- En af udfordringerne har været, at der har skullet bygges broer for at skabe forståelse - og få klædt embedsmænd og forvaltning ordentligt på, siger hun.

Blandt andet har de efterlyst, at kommunen undersøger, om der kunne være behov for forskellige tilbud afhængig af, om barnet eksempelvis har adhd, autisme eller generelle indlæringsvanskeligheder. (Som det er nu, går de alle i samme klasse).

De to kvinder er ikke i tvivl om, at de kommunale overordnede intentioner har været gode, og de føler også, at de er blevet lyttet til og hørt.

- Så nu glæder vi os til at se noget handling, for vi er stadig et stykke fra mål, understreger Pernille Tanski.

Annonce

Sårbar seksualitet

Foreningsmæssigt er Bhov Odder også langt fra mål, hvis man spørger de to medstiftere.

- Vi har brugt så meget tid på referencegruppearbejdet, men vi vil gerne bruge mere tid på netværk for forældre, som kan møde andre, der kan forstå dem, siger Pernille Tanski.

- Vi ved godt, at det kan være svært for en familie med et sårbart barn at overskue at komme ud af huset, siger Anja A. Hansen.

Det afholder dog ikke Bhov Odder fra at prøve, så når der ?mandag 19. november? skal fejres et års fødselsdag for foreningen, bliver det med foredrag om sårbare børn og unge og deres seksualitet.

Foredraget holdes af seksualvejleder Marlene Qvist Simoni, som har etableret forældrenetværket Bhov Aalborg og Bhov National.

Ligesom det er gratis at være medlem af foreningen, er fødselsdagsforedraget gratis, åbent for alle både medlemmer, men også gerne fagpersoner og andre interesserede i Odder Kirkecenter ?19. november? kl. ?19-21.15?

Annonce
Horsens For abonnenter

Langt fra første gang: 35-årig sendte dickpics og truede piger til at sende nøgenbilleder, mens han var i behandlingsdom for tilsvarende kriminalitet

Danmark

Torsdagens coronatal: Antallet af indlagte falder med 14

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

Kasper Würtz trækker Christian Bitz i retten i ny sag: - Jeg er nødt til at gå hele vejen, ellers har det hele været forgæves

Horsens For abonnenter

Se visualiseringerne af omstridt omfartsvej: Stor landskabsbro på otte søjler gennem naturskøn ådal er på tegnebrættet

Horsens

Nyt svar fra ministerium: Bådvraget i fjorden kan få lov at blive liggende

Hedensted For abonnenter

Bliver dit nabolag også tilgodeset? Se listen over ekstraordinært mange nye byggegrunde

Brædstrup

Udvidelse af hal, julebelysning og en skovtrold: Budgetforlig kastede lidt af hvert af sig

Nyhedsbrev For abonnenter

Dagens overblik: Få styr på de vigtigste lokale historier på fem minutter

Horsens

Dement beboer gik hjemmefra og blev fundet død: Alle procedurer er fulgt både før og efter, han forlod plejehjemmet

Kultur

Lidende Elton John udskyder dele af den farvel-turné, der skal forbi Horsens i 2022

Erhverv

Stjerneadvokat afsløret: Skal betale millionbeløb tilbage

Sport

Drømmen om OL lever: Dramatisk kollision i kapsejlads var et stort antiklimaks for Horsens-sejler

HH Elite For abonnenter

HH Elite i vild optur: Jan Leslie forvandlede døde høns til et vinderhold med stærke keepere og blev belønnet med en sejr

Horsens

Beboere skal genhuses efter brand i villa

Annonce