x
Annonce
Kultur

Foredrag om Einsteins relativitetsteori

Albert Einsteins relativitetsteori har betydet meget for videnskaben - især inden for astronomi og atomfysik. Her er Einstein i gang med en ligning i 1931. Arkivfoto

Brædstrup/Voervadsbro: Einstein publicerede den 30. juni 1905 sin såkaldt specielle relativitetsteori og præsenterede dermed en teori, der siden er blevet undersøgt meget grundigt. Og på trods af mange fysikeres omhu med at teste teorien, er det endnu ikke lykkedes at finde fejl eller mangler i den.

Det er derfor en af de teorier, der har betydet mest for videnskaben, og nu kan borgerne i Brædstrup og Voervadsbro stifte nærmere bekendtskab med den. Tirsdag 4. februar er det nemlig tid for et af de populære livestream-foredrag fra Aarhus Universitet, hvor fysiker Ulrik Uggerhøj vil fortælle om Einsteins relativitetsteori.

I foredraget vil man ved hjælp af simple animationer få indsigt i nogle af den specielle relativitetsteoris mest overraskende konklusioner: At tid, længde og samtidighed ikke er absolutte begreber, men afhænger af bevægelsen af den person der beskriver de fysiske størrelser.

Foredraget livestreames til Hotel Pejsegården i Brædstrup og til Det Lille Røgeri i Voervadsbro tirsdag 4. februar fra klokken 19 til 21 - man skal møde op senest klokken 18.45. Der er gratis entré, og man møder bare op.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Politiet og kommunen advarede om at besøge Den Genfundne Bro: - Hvis der havde været for mange her, var vi gået igen

Hedensted

On the Corner kan ikke få corona-lån: Vi ved ikke, hvornår hjælpepakkerne kommer

Hedensted

Påskefrokost og familiesamvær er rykket udenfor: Vi er nødt til at gøre, som Mette siger

Annonce