Annonce
Ikast-Brande

Foredrag om at leve med døden tæt inde på livet

Psykoterapeut Anjee Gitte Carlsens mand døde af kræft. Det fortæller hun om ved et foredrag 6. september. Foto: Søren E. Alwan

Kræftens Bekæmpelse har inviteret forfatter og psykoterapeut Anjee Gitte Carlsen til at fortælle om 14 svære måneder.

Ruskjærholm: Det er svært at miste nogen, man holder af - og det er en svær tid, hvor det står klart, at døden nærmer sig. Netop denne periode er i fokus, når Kræftens Bekæmpelses lokalforening inviterer til foredrag på centret Ruskjærholm torsdag 6. september klokken 19. Her vil Anjee Gitte Carlsen fra Træden fortælle om de 14 måneder, hvor hun og hendes mand vidste, at han skulle dø af en ondartet hjernesvulst, hvorimod hun skulle leve videre.

I december 2007 fandt lægerne ud af, at Anjee Gitte Carlsens mand, Gunnar Kirk, havde en fået en ondartet tumor i venstre hjernehalvdel. Fra den dag måtte parret indstille sig på, at Gunnar skulle dø, selv om han kun var 50 år, og Anjee skulle leve videre uden ham. Titlen på foredraget er derfor "At leve og at dø".

Anjee Gitte Carlsen fortæller om kunsten af leve i nuet, om at tale åbent om døden og om at bede om og tage imod hjælp.

Selv om man måske ikke selv er direkte berørt af emnet, så vil der altså også være inspiration til de mange, der er en del af netværket for mennesker, der er i situationen, lyder det fra Kræftens Bekæmpelse.

Anjee Gitte Carlsen er uddannet lærer og psykoterapeut. Hun har derfor både en personlig og en professionel tilgang til emnet, som hun har skrevet en bog om. Bogen har samme titel som foredraget - "At leve og at dø".

Annonce
Tidligere på året udgav Anjee Gitte Carlsen bogen "At leve og at dø", der handler om de 14 måneder, hvor hun og hendes mand Gunnar måtte forberede sig på, at han skulle dø af kræft. Arkivfoto

Flere foredrag

Foredraget er det første i den række af foredrag, som lokalforeningen af Kræftens Bekæmpelse arrangerer i løbet af efteråret. Den 19. september vil der være et arrangement i Ejstrupholm, hvor Ulla Madsen fra Give fortæller om, hvordan deltagelse i en strikkedyst har hjulpet hende videre efter kræftsygdom.

Den 4. oktober kommer en hospitalsklovn til Ruskjærholm og fortæller om sit arbejde, og 22. oktober er der foredrag i Brande om at være pårørende til en kræftramt. Endelig kommer Daniel Svensson til Ruskjærholm den 1. november og fortæller om hvordan han har overvundet to perioder med kræftsygdom og tilmed spillet håndbold på topplan for Skjern Håndbold.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv For abonnenter

Fra drøm til mareridt: Min livsdrøm er væk, men jeg tænker mere på stand-lejerne end på mig selv

Annonce