Annonce
Hedensted

Fordums stjerner besøgte Mosen: 2539 gravede billetten frem og tøffede på stadion

I frustration over at blive bortdømt kastede Thomas Gravesen sig i græsset. Måske blot for at få pusten igen. Foto: Michael Svenningsen
Aldrig tidligere har Hedensted IF lukket så mange tilskuere ind, som da oldboyslandsholdet fredag aften kom på besøg under Majfesten. Og særligt spradebassen Thomas Gravesen sørgede for at give fuld valuta for pengene.

Hedensted: Man var praktisk talt tvunget til at glo op mod himlen, hvis man fredag aften i Mosen skulle undgå at stirre direkte ind i en overflod af aldrende stjernestøv.

På midten af opvisningsbanen huserede Stig Tøfting, John Sivebæk løb højresiden tyndt, Martin Jørgensen fik jævnligt bevæget sig ud mod venstrekanten - og over alt på banen befandt Thomas Gravesen sig med et fastmonteret smil og en perlerække af kække bemærkninger målrettet medspillere, modspillere og det historisk store opbud af tilskuere.

I alt delte spillerne på oldboyslandsholdet 424 officielle A-landskampes erfaring mellem sig, mens hjemmebanefavoritterne fra HIF mest af alt kunne prale af, at målmand Jakob Køhler har scoret et mål på saksespark i tillægstiden af en 2. divisionskamp.

Helt så meget var der ikke ligefrem på spil i fredagens opgør, der i stedet havde karakter af opvisningskamp, men de mange navne havde alligevel lokket imponerende 2539 lokale af huse - heraf mange, som end ikke var født i landsholdspillernes storhedstid.

- Hvis jeg skal være helt ærlig, så kender jeg ikke rigtig nogen af spillerne. Men min far og min onkel har ikke talt om andet i flere uger, så jeg var nødt til at tage med ud og se, hvad al hypen handlede om, konstaterede 14-årige Sebastian Engelund.

Rent sportsligt havde kampen naturligvis ikke samme værdi som vores pokalkamp i 2017 mod Lyngby, men det ændrer ikke på, at det er en af de største dage i klubbens historie.

Henrik Lundsgaard Nielsen, formand, Hedensted IF

Højt humør og gammelmandsjokes

Uden at fornærme nogen af koryfæerne, var trøjerne nok blevet en enkelt størrelse større, end da de repræsenterede landet ved diverse slutrunder. Lemmerne fremstod også en smule mere stive, hvilket - sammenholdt med den fremskredne gennemsnitsalder - sparkede liv i en kavalkade af mere eller mindre kreative gammelmandsjokes fra tribunerne.

De bedste stod oldboyslandsholdet dog selv for. Eksempelvis konstaterede Stig Tøfting, at John Sivebæk havde gået i klasse med Grauballemanden.

Og selvom der naturligvis var sørget for ekstra is til de forventede småskavanker, blev der ved ankomst prompte bedt om mere - øllene skulle jo også køles ned.

Helt generelt var det da også en kamp præget af godt humør på begge sider af kridtstregerne. Midt i anden halvleg kastede en gruppe tilskuere sig i sjov ud i et buh-råb mod Thomas Gravesen - som sekunder efter svarede igen med en assist til Hans Henrik Andreasen.

- Ville i noget! råbte han tilbage med en overdreven gestikulering og efterfølgende latterbrøl.

Annonce

Historisk aften

Selvom oldboyslandsholdet har for vane at tromle over sine modstandere, blev det kun til en tre-måls sejr over De Grønne fra Mosen.

Efter kampen var der autografer og selfies en masse, og flere af spillerne måtte blive stående udenfor et pænt stykke tid for at tilfredsstille unge som gamle fans.

Den umiddelbare gejst og glæde in mente, tøvede formand Henrik Lundsgaard Nielsen efter slutfløjt ikke med at kalde det en historisk aften for klubben.

- Realistisk set havde vi nok regnet med godt 1000 tilskuere, så at vi slår stadionrekord er vildt imponerende - endda når Michael Laudrup ikke kom alligevel. Det fortæller mig, at folk ønsker at bakke op om klubben, og at fodbold har en evne til at gribe fat i folk, hvis de rigtige spillere kommer. Kampen er helt sikkert med til, at man om 20 år kan huske lige netop den her Majfest, sagde HIF-formand Henrik Lundsgaard Nielsen efter kampen.

Målscorere

  • 0-1: Thomas Gravesen (straffe).
  • 1-1: Ronni Knudsen.
  • 1-2: Martin Jørgensen (straffe).
  • 1-3: Hans Henrik Andreasen.
  • 1-4: Jeppe Tingbjerg.
Annonce
Horsens For abonnenter

Borgmester vil tage trykket af ansatte: Nu skal politikerne godkende dispensationer i byggesager

Danmark

Torsdagens coronatal: Syv færre indlagt det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Sovende mand vækket af røg, da huset brændte

Horsens For abonnenter

Snart går det løs på VIA's nye skole til 600 mio. kr: Se billederne af de nye rammer kort inden studiestart

Odder

Kroens kælder kan rumme alt: Under krigen blev her skjult nedskudte krigsflyvere, nu ligger fine vine og venter på at blive smagt

Sport

Malte Kiilerich er blevet en profil i forsvaret

Kultur

Padelcenter laver ny turnering med rejse på højkant - og lokalt krav til deltagerne

Horsens For abonnenter

Daniel svæver hen over byen - og når det ikke blæser nok, har han selv vind med på ryggen

Horsens

Gravsten viklet ind i afspærringstape: Det handler om sikkerhed for gæsterne på kirkegården

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Danmark

Vejdirektoratet hæver hastigheden på motorvejen: Her må du fremover køre 130 km/t

Erhverv

Bageri måtte vente i 11 måneder på et forventeligt nej fra en offentlig myndighed

Sport

John Madsen er død

Horsens For abonnenter

Flere partier er bekymrede over stort antal dispensationer i byggesag fra sydbyen: V opfordrer borgmester til at gribe ind

Debat

Genbrug kan gøres bedre: Hvorfor må vi ikke klunse på genbrugspladsen?

Annonce