Annonce
112

Fordobling af lastbil-kontroller kan ende på finanslov

SF var i form af retsordfører Karina Lorentzen (t.v.) og formand Pia Olsen Dyhr torsdag med Sydøstjyllands Politi på tungvognskontrol på rastepladsen Nørremark. Foto: Søren E. Alwan
20 mio. kr. er ikke nok, lyder det fra SF, som torsdag var med Sydøstjyllands Politi på tungvognskontrol. I kampen mod ulovlig kørsel og social dumping går partiet til finanslovsforhandlingerne med ønsket om en fordobling.

Hedensted: Da der torsdag var tungtvognskontrol på E45, var Sydsøstjyllands Politi flankeret af støttepartiet for regeringen, SF.

Baggrunden var en mulighed for at få indblik i, hvordan politiet afslører snyd med alt fra køre-hviletid til for tungt læs. Og det stod hurtigt klart, at særligt formand og tidligere transportminister Pia Olsen Dyhr fik "bekræftet sine værste fordomme".

Af samme grund foreslår partiet, at der på den næste finanslov skal afsættes 20 mio. kr. ekstra til sådanne type kontroller med lastbilerne - svarende til en fordobling af det nuværende niveau.

I sidste ende for at mindske konkurrenceforvridning og skabe bedre løn- og arbejdsvilkår for de danske chauffører.

- Der er folk, som sætter den ulovlige carbotagekørsel i system og kører med meget lav løn i Danmark. Vi har mistet 8000 danske vognmænd de seneste 10 år på den konto, og hvis erhvervet ikke skal forsvinde i Danmark, må vi sørge for, der er fair konkurrencevilkår, sagde Pia Olsen Dyhr.

Dermed er SF på linje med blandt andre fagforeningen 3F, mens der også allerede sidste år tegnede sig et politisk flertal på Christiansborg for at sætte flere penge af til kontrollerne.

- Det er et meget specialiseret område, og desværre er det sådan, at dem som gerne vil snyde, hele tiden udvikler nye metoder - og så må politiet prøve at følge med. Men det kræver også, at de har midlerne til at øge kontroltrykket, sagde retsordfører Karina Lorentzen.

En rapport fra Vejdirektoratet viser, at 84 pct. af alle lastbiler, der i 2018 kørte ind i Danmark, var udenlandske.

Vi skal ikke kun sikre resurser nok til terror og andre vanvittig vigtige ting. Der skal altså også være resurser til de her ting, som er - kan man sige - rugbrødsarbejdet hos nærpolitiet.

Pia Olsen Dyhr (SF), formand

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Klar tysk melding om grænseåbning: Åbne sluser til Poetzsch og Calle fra 15. juni

Annonce