Annonce
Horsens

Forbud mod store forsamlinger: Men Djurs Sommerland går efter sommeråbent i 2020

Djurs Sommerland har udskudt sæsonåbningen på grund af corona-situationen. Men ledelsen af forlystelsesparken ved Nimtofte er overbevist om, at der med de rette forholdsregler kan gennemføres en sommer med masser af gæster og gang i forlystelserne. Åbningsdagen er nu fastsat til onsdag 20. maj. Foto: Annelene Petersen
Djurs Sommerland er klar til at tilpasse og ændre, så forlystelsesparken lever op til skrappe krav for at forebygge coronasmitte. Lige nu arbejdes der på at få de nødvendige retningslinjer fra myndighederne, og åbningen er planlagt til onsdag 20. maj.
Annonce

ØSTJYLLAND: Der venter en sommer med masser af liv og glade dage i rutsjebaner, karruseller samt alle de andre forlystelser i Djurs Sommerland. Det er i hvert fald overbevisningen i forlystelsesparkens ledelse, der planlægger at sætte strøm til herlighederne onsdag 20. maj.

Regeringen har ganske vist indført et forbud mod store forsamlinger til udgangen af august. Men administrerende direktør Henrik B. Nielsen fra Djurs Sommerland vurderer, at forlystelsesparken falder udenfor de bestemmelser.

- Aktuelt er Djurs Sommerland sammen med resten af branchen ved at få afklaret de forholdsregler, som vi naturligvis skal tage for at forebygge coronasmitte. Men jeg er helt overbevist om, at det lader sig gøre at holde åbent. Vi råder arealmæssigt over et meget stort område med masser af plads til at fordele folk og lave nødvendige tiltag for at skabe afstande mellem gæsterne, siger Henrik B. Nielsen.

Djurs Sommerland

Ole B. Nielsen og Børge Godsk Jensen skabte Djurs Sommerland i 1981. Drømmen var en placering nær Ebeltoft, men det lod sig ikke gøre. Derfor faldt valget på et område nær hovedvejen ved Nimtofte. Første år var der flere end 100.000 gæster i familieparken, og det oversteg langt forventningerne.

I løbet af 1980’erne voksede gæsternes krav til forlystelserne. Store forlystelser af den mere mekaniske slags blev derfor en større del af sommerlandets oplevelser. I 1991 åbnede Colorado River, mens den første større rutsjebane var Thors Hammer, som blev bygget i 2002.

1990’erne var samtidig årtiet, da brødrene Henrik B. Nielsen og Michael B. Nielsen overtog roret fra deres far Ole B. Nielsen. Siden er Djurs Sommerland opgraderet med talrige store forlystelser. Samtidig er besøgstallet steget, så det årligt når omkring 800.000 gæster.

Annonce

Ændringer i støbeskeen

Djurs Sommerlands sæsonåbning var oprindeligt fastsat til lørdag 2. maj.

Men i slutningen af marts valgte forlystelsesparkens ledelse at udsætte åbningen til onsdag 20. maj.

Det giver Henrik B. Nielsen og resten af ledelsen tid til at afklare behovet for forholdsregler samt lave de nødvendige ændringer. Det gælder både i forhold til de ansatte og gæsterne.

- Det er oplagt, at vi kommer til at lave ændringer vedrørende blandt andet spiseområder og opbygningen af køerne ved forlystelserne. Der kan også komme nye måder at tildele gæsterne sæder i eksempelvis rutsjebaner. Familier kan godt sidde sammen, mens fremmede ikke bare kan dele en vogn. Heldigvis har danskerne hidtil demonstreret en stor vilje til at tage hensyn og efterleve myndighedernes krav, og det gør mig meget fortrøstningsfuld i forhold til at drive en forlystelsespark i denne helt særlige situation, fortæller Henrik B. Nielsen.

Annonce

En anderledes sæson

I 2019 havde Djurs Sommerland nær Nimtofte godt 780.000 gæster.

I tallet indgår der rigtigt mange udenlandske besøgende, men sådan bliver det næppe i år.

På grund af coronakrisen og lukkede grænser over hele Europa er der udsigt til en 2020-sæson, hvor udenlandske turister bliver stort set usynlige i det danske ferielandskab.

Henrik B. Nielsen ser ind i en meget anderledes sæson.

- Antallet af udenlandske gæster falder, men omvendt vil stort set alle danskere holde ferie i Danmark. Jeg er sikker på, at mange børnefamilier har brug for at komme ud og benytte familievenlige tilbud som Djurs Sommerland. I sidste ende bliver der nok lidt mere plads end normalt i Djurs Sommerland, men det kan vise sig at ende som en fordel på grund af foranstaltningerne for at forebygge coronasmitte, vurderer den administrerende direktør.

Administrerende direktør Henrik B. Nielsen fra Djurs Sommerland er ved at få styr de regler, som forlystelsesparken i den aktuelle corona-situation skal efterleve for at åbne op for gæster. Foto: Mathias Fredslund Hansen
Annonce

Strategien er uændret

Djurs Sommerland har en tradition for at investere i store profil-forlystelser.

Siden Djurs Sommerland i 2008 indledte sin nuværende investeringsstrategi, har parken investeret mere end 500 millioner kroner i nye, tematiserede forlystelser og forbedringer i parken.

Coronakrisen får ikke forlystelsesparken til at ændre taktik.

- Det her kommer ikke til at forandre noget i forhold til vores planer for Djurs Sommerlands udvikling, fortæller Henrik B. Nielsen.

De seneste år har Djurs Sommerland taget tilløb til blandt andet at lave en ny feriepark med overnatningsfaciliteter.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Overlæge: Jeg har aldrig set en så langvarigt kritisk syg patient på intensiv som Flemming

Annonce