Annonce
Ikast-Brande

Forberedt på fremtidige baby-boom: Vuggestue på vej til Nørre Snede

Børnehuset Skovhaven i Nørre Snede - her ses det karakteristiske vartegn udført af Søren Brynjolf - skal have en vuggestue-afdeling. Arkivfoto

Børnehaven Skovhuset i Nørre Snede får en vuggestue-afdeling i år.

Nr. Snede: Der er nu givet grønt lys for at bygge en vuggestue med plads til 15 vuggestuebørn ved daginstitutionen Skovhuset i Nr. Snede. Kommunens børne- og undervisningsudvalg har som ventet frigivet de 4 millioner kroner, der skal bruges til projektet. Pengene var allerede afsat i budgettet for 2019, så projektet kan gå i gang i år.

Beslutningen om at etablere en vuggestue ved Skovhuset er i tråd med, at der allerede er kommet vuggestuer i Ejstrupholm og i Hampen, og det samme er på vej i Bording og Engesvang.

Den nye vuggestue-afdeling ved Skovhuset på Prærievænget bliver på i alt 150 kvadratmeter og får som nævnt plads til 15 vuggestuebørn.

Projektet udføres ved, at to lokaler i den eksisterende børnehave ombygges, og desuden skal der opføres en ny tilbygning i forlængelse af disse lokaler, så der bliver plads nok. Blandt andet skal der indrettes et såkaldt krybberum samt et modtagerkøkken.

Annonce

Vuggestuer i flere byer

Formanden for børne- og undervisningsudvalget, Simon Vanggaard (DF), oplyser, at den kommende vuggestue i Nr. Snede er en konsekvens af en byrådsbeslutning om, at der skal være vuggestuer både i Brande, Ikast, Ejstrupholm, Nørre Snede, Bording og Engesvang samt i nogle af de mindre bysamfund.

Flere af disse byer har allerede vuggestuer, og nu er turen så kommet til Nørre Snede.

Der er ikke baby-boom i Nørre Snede for tiden, men vuggestuen ved Skovhuset etableres alligevel, fordi der er et ønske om forskelligartede pasningstilbud, siger Simon Vanggaard.

- Der kan måske senere komme et babyboom i Nr. Snede, og så bliver det udbud og efterspørgsel, der definerer, hvor mange af de her pladser, der bliver optaget - også i forhold til antallet af dagplejere. Man får nu muligheden for at vælge to forskellige tilbud. Der er i forvejen forældre i Nørre Snede-området, der vælger vuggestuen i Thorlund, så der er jo en efterspørgsel efter vuggestuer, siger Simon Vanggaard.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Seks Horsens-boksere i finalen ved JM

DEBAT

Opdateret: Kommentarfeltet under artikler virker igen

INFO: Vi har haft nogle tekniske problemer på vores hjemmeside, som har betydet, at det ikke har været muligt at debattere og skrive kommentarer under artiklerne. Problemet er nu løst. Vi beklager bøvlet og takker for tålmodigheden.

Annonce