Annonce
Ikast-Brande

Forberedt på fremtidige baby-boom: Vuggestue på vej til Nørre Snede

Børnehuset Skovhaven i Nørre Snede - her ses det karakteristiske vartegn udført af Søren Brynjolf - skal have en vuggestue-afdeling. Arkivfoto

Børnehaven Skovhuset i Nørre Snede får en vuggestue-afdeling i år.

Nr. Snede: Der er nu givet grønt lys for at bygge en vuggestue med plads til 15 vuggestuebørn ved daginstitutionen Skovhuset i Nr. Snede. Kommunens børne- og undervisningsudvalg har som ventet frigivet de 4 millioner kroner, der skal bruges til projektet. Pengene var allerede afsat i budgettet for 2019, så projektet kan gå i gang i år.

Beslutningen om at etablere en vuggestue ved Skovhuset er i tråd med, at der allerede er kommet vuggestuer i Ejstrupholm og i Hampen, og det samme er på vej i Bording og Engesvang.

Den nye vuggestue-afdeling ved Skovhuset på Prærievænget bliver på i alt 150 kvadratmeter og får som nævnt plads til 15 vuggestuebørn.

Projektet udføres ved, at to lokaler i den eksisterende børnehave ombygges, og desuden skal der opføres en ny tilbygning i forlængelse af disse lokaler, så der bliver plads nok. Blandt andet skal der indrettes et såkaldt krybberum samt et modtagerkøkken.

Annonce

Vuggestuer i flere byer

Formanden for børne- og undervisningsudvalget, Simon Vanggaard (DF), oplyser, at den kommende vuggestue i Nr. Snede er en konsekvens af en byrådsbeslutning om, at der skal være vuggestuer både i Brande, Ikast, Ejstrupholm, Nørre Snede, Bording og Engesvang samt i nogle af de mindre bysamfund.

Flere af disse byer har allerede vuggestuer, og nu er turen så kommet til Nørre Snede.

Der er ikke baby-boom i Nørre Snede for tiden, men vuggestuen ved Skovhuset etableres alligevel, fordi der er et ønske om forskelligartede pasningstilbud, siger Simon Vanggaard.

- Der kan måske senere komme et babyboom i Nr. Snede, og så bliver det udbud og efterspørgsel, der definerer, hvor mange af de her pladser, der bliver optaget - også i forhold til antallet af dagplejere. Man får nu muligheden for at vælge to forskellige tilbud. Der er i forvejen forældre i Nørre Snede-området, der vælger vuggestuen i Thorlund, så der er jo en efterspørgsel efter vuggestuer, siger Simon Vanggaard.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Ønskebørn-ejer om nethandel: Jeg er udfordret og bekymret - men som detailhandel bør vi ikke være sure

Nyheder

Ejeren af den genfundne 12 uger gamle hundehvalp Nala: Jeg er så taknemlig og glad for at være i live

Annonce