Annonce
Horsens

Smitten stiger i Horsens: Testcenter fordobler kapaciteten - men i denne uge må du forvente længere kø

I løbet af denne uge fordobles kapaciteten på testcentret ved Casa Arena på Langmarksvej. Arkivfoto: Morten Pape
Øget aktivitet betyder, at pcr-testcentret på Langmarksvej i Horsens i løbet af den næste uge fordobler sin kapacitet. I mellemtiden kan man opleve længere ventetid - især hvis man kommer uden tidsbestilling.

Horsens: Igen går det den forkerte vej for coronasmitten, og det er nu blevet tydeligt i mængden af vatpinde, der skal enten i næsen eller halsen. Også i Horsens, selvom smitten ikke er lige så høj som i særligt den østlige del af landet.

Falck har tirsdag genåbnet sit hurtigtestcenter på Ove Jensens Allé, og på pcr-testcentret ved Casa Arena er man i fuld gang med at udvide kapaciteten. I den forbindelse har funktionsleder på centret Helene Freund en vigtig besked til dem, der skal testes:

- Man vil resten af ugen kunne forvente lidt længere ventetid, end man har kunnet de seneste tre måneder, hvor der har været nedskaleret i antallet af medarbejdere. Nu arbejder vi på at ansætte folk igen, så vi kan udbyde flere tests, siger hun.

Annonce

Tirsdag kan testcentret klare op til 1500 tests om dagen - på mandag skal det antal lyde på 3100. Derfor er der i denne uge stort fokus på at få ansat personale - både tidligere podere, der har vist interesse for at komme igen, men også nye, som kan søge via et stillingsopslag.

Bestilt tid giver mindre kø

Ud over ventetid skal både de gående og de kørende til testcentret være forberedt på, at køerne er en smule anderledes. Nu bliver man delt op i to, alt efter om man har bestilt tid eller ej. Og heri ligger en anden opfordring.

- Dem uden tidsbestilling må forvente mere kø, for vi bestræber os først og fremmest på at få de bookede tider igennem, så de passer. Derfor er det en god idé at bestille tid, og det ser vi i øvrigt også gerne, at folk gør helt generelt, siger Helene Freund.

De fleste har efterhånden svaret på deres pcr-test inden for 12 timer, og kan man ikke vente på det, kan der i nødstilfælde laves en hurtigtest, hvilket poderne ifølge funktionslederen gør 10-20 gange om dagen.

Hvor længe, testcentret skal køre med en kapacitet på 3100 tests om dagen, er uvist.

- Vi håber på så kort tid som muligt, men vi er jo styret af virussen, siger Helene Freund.

Annonce

Mange smittede søndag og mandag

Og virussen lader til at være svær at styre i øjeblikket. Smittetallene stiger hver eneste dag, og i Horsens Kommune er incidenstallet nu på 139,6 smittede den seneste uge per 100.000 indbyggere.

Det er i sig selv ikke alarmerende højt sammenlignet med Københavns-området, men kigger man kun på de seneste to dage, er der større grund til øget opmærksomhed på coronavirus.

I søndags blev der fundet 30 smittede blandt de testede, og mandag var det tal på 25. Da der stadig kan være coronaprøver fra mandag, som endnu ikke er analyseret, kan det tal blive endnu højere.Vi skal tilbage til 23. august for at finde sidste enkeltstående dag med over 25 konstaterede smittetilfælde. I starten af oktober var der to dage i træk i Horsens Kommune, hvor der slet ikke blev registreret nye smittetilfælde.

Pcr-testcentret har åbent klokken 8-18 alle ugens dage og kan pcr-teste alle, der er over seks måneder gamle. Ved en eventuel hurtigtest skal man være seks år gammel. Alle under 15 år skal have en forælder eller værge med.
Annonce
Horsens For abonnenter

Gittes varmeregning er steget med over 150 procent: Vores økonomi er en lille smule stram lige nu...

Danmark

Onsdagens smittetal sætter ny rekord - nærmer sig 39.000 tilfælde

Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Ingen forbrydelse bag fund af død kvinde i lejlighed

Horsens For abonnenter

Peter Sørensen sår tvivl om parkeringshus ved banegården efter skrotning af plan for godsbaneareal - Martin Ravn er helt tryg

Ikast-Brande

Fodboldklub er plaget af "corona-hærværk", roderi og flaskeknusning

Hedensted For abonnenter

73-årige Oda bor alene, men skifter de grønne skraldeposer dagligt: De lugter og går i stykker, hvis de bliver fyldt

For abonnenter

Klokken 11.50 i går døde Knud-Erik Dam - han besluttede det selv og så frem til det

AC Horsens For abonnenter

Prisen på AC Horsens' guldklump stiger: Flotte landskampe kan være millioner værd - her er sportschefens planer og overvejelser

Erhverv

Han har tjent sin første løn i ni år: At have et job betyder mere end penge

Odder

Rema-direktør er ude med hård kritik: - Jeg har aldrig mødt en så utroværdig og uvederhæftig person som ham

Danskere advares - situation i Ukraine kan ændres hurtigt

Odder

Overså bremsende bil: To personer kørt på skadestuen efter uheld

Kultur For abonnenter

Fra hippie-miljø i Aarhus til sognepræst i Hedensted

Horsens

Kroen kan købes for 1,5 mio. kr., men ApS jonglerer med flere muligheder

Annonce