Annonce
Hedensted

For 'unge' til rækken: Alligevel vandt Løsning IF's fodboldpiger mesterskabet

De 22 piger fra Løsnings U16 hold kan kalde sig mestre i Liga 2 - endda selvom de fleste af spillerne egentlig er for "unge" til at spille i rækken. Privatfoto
Trods et hold bestående næsten udelukkende af spillere under U16-alderen, har Løsning IF's fodboldpiger netop vundet landets næstbedste række i aldersgruppen. En hyldest til sammenholdet, konkluderer træner Jens Peter Nielsen.

Løsning: Mens alle øvrige klubber i kommunen helt har måtte opgive at kunne stille med et 11-mands pigehold i fodbold, står det ganske anderledes til hos Løsning IF.

Her findes der ikke blot 22 spillere på U16-årgangen. Spillerne er også så dygtige, at de forleden vandt mesterskabet i Liga 2, der er den næstbedste række i landet.

Det på trods af, at kun en enkelt af spillerne har alderen til at spille U16. De resterende er i princippet endnu et eller to år for unge.

Annonce

- Da vi begyndte sæsonen, var vi faktisk lidt nervøse for at hive spillerne op i årgangen, men man må sige, at det er gået langt over forventning. Der er et unikt sammenhold, hvor pigerne lige så meget kommer for at være sammen, som for at spille fodbold - og den holdånd kulminerede i et mesterskab, siger træner Jens Peter Nielsen.

Nervepirrende finalesejr

Pokalen kom i hus efter mere end 2,5 timers fodbold, da der måtte både forlænget spilletid og straffesparkskonkurrence til. Først med det syvende spark kunne pigerne i det begyndende tusmørke løbe sammen i en jubelrus over at have hevet finalesejren i land.

Agnethe Christensen (tv.) og Nikoline Dahm Christensen (th.) var med til at vinde Liga 2 for Løsning IF's U16 hold. Foto: Elisabet D. Hyttel

En enorm forløsning efter en nervepirrende kamp, hvor særligt slutfasen trak mentale tænder ud.

- Jeg havde det ikke så godt. Jeg var bange for, at jeg ikke ville ramme (på straffesparket, red.), men så snakkede vi piger om det og blev enige om, at der ikke skete noget, hvis jeg missede. Så var det ikke et kæmpe pres. Jeg vidste, at de ikke ville blive sure på mig, hvis jeg skød forbi, siger Agnethe Christensen, der dog scorede.

På grund af den langvarige kamp var det tæt på midnat, inden holdet var hjemme i Løsning igen - men det var der dog ingen sure miner over.

Annonce

Stor damefremtid

Til trods for sejren og de mange unge spillere på holdet har Løsning IF besluttet ikke at gøre brug af muligheden for at rykke op i landets bedste række.

Det skyldes i høj grad den naturlige udfordring i, at pigernes alder også som oftest er ensbetydende med et pludseligt stort frafald grundet efterskoleophold.

Således er frygten, at et skridt op i modstandernes niveau også kunne resultere i en hel sæson med store nederlag og dårlige fodboldoplevelser.

Planen er dog at bevare holdånden, så man med de lidt længere briller på kan ane konturerne af en stor fremtid på damesiden.

- Det er altid svært at sige, hvad det kan blive til. Men vi har sagt, at kan vi holde på spillerne, kan det på sigt give Løsning IF et rigtig godt seniorhold, og derfor gør vi også alt for at bevare tilknytningen til klubben og hinanden, siger Jens Peter Nielsen.

Foruden Løsning kommer størstedelen af spillerne fra Hedensted og Stenderup, som ikke har et pigehold i årgangen.


Desværre er de ældre pigehold lidt en uddød race, som vi har forsøgt at holde live. Og det må man sige, vi har gjort ganske godt.

Jens Peter Nielsen, træner, Løsning IF
Annonce
Erhverv For abonnenter

Borgmester smider bombe i sag om omstridt omfartsvej: Forventer at kunne gå i gang med vejprojekt til december

Danmark

Fredagens coronatal: Næsten 4,5 millioner danskere har fået mindst ét stik med corona-sprøjten

Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Drømmescenariet der blev til virkelighed: Kom med ind i Horsens' nye vartegn

Horsens For abonnenter

Så faldt hammeren i sag om dick pics og blufærdighedskrænkelser: 35-årig dømt til anbringelse på ubestemt tid

Danmark

Ny bog er et forsvar for storbyen: - Større storbyer er vores bedste kort i kampen mod klimakatastrofen

Hedensted For abonnenter

Simon er snart SOSU-assistent: Folk spørger, hvorfor jeg vil tørre andre bagi. Men hvad nu, hvis det var mig selv?

Horsens

Min eksmand synes, vores børn får for meget junkfood hos mig - kan han bestemme over det?

Horsens For abonnenter

Fra Junivej til Agerbakken: 18 boliger har skiftet hænder

Horsens

Se video fra Marys besøg i Horsens: Særligt én studerende havde sommerfugle i maven

Horsens

Se Regitzes smukke buket til kronprinsesse Mary: Jeg blev da lidt starstruck, da jeg fik opgaven

AC Horsens For abonnenter

Nu venter VB i 1/8-finalen: AC Horsens' historiske pokaltriumf kastede disse fem tillægsgevinster af sig

Hedensted

Ny butik: Rune og Jill sælger vin fra Italien fra en ombygget garage i Hedensted

Horsens For abonnenter

Efter pres fra Venstre: Nu bliver det gratis at gå på tønden i midtbyen

Odder

Nye Borgerlige har fundet spidskandidat: Vil skifte livet som sofapolitiker ud med en stol i byrådet

Annonce