Annonce
Kultur

For tredje gang: Heller ingen gademusik-festival i år

2018 var sidste gang, der er blevet holdt Gademusik Festival i Uldum. Foreningen bag forventer dog at vende stærkt tilbage i 2022. Arkivfoto: Morten Pape
Uldum Gademusik Festival har som mange andre festivaler valgt at aflyse årets festival, der skulle have fundet sted 3. juli. Festivalens form kan ikke tilpasses corona-retningslinierne. Nu sættes plan B i værk.

Uldum: Uldum Gademusik Festival 2021 er aflyst. Sådan lyder den nedslående melding fra bestyrelsen for den lokale endagsfestival.

Beslutningen er truffet oven på den seneste udmelding fra Folketinget om corona-restriktioner i forbindelse med sommerens festivaler. De tilskriver, at der max må være 2000 personer inddelt i sektioner af 200.

- Uldum Gademusik Festival er bygget op omkring mange scener rundt om i byen, hvor man i løbet af dagen går på kryds og tværs og sammensætter sin egen festival. Dette fantastiske flow, med glade festivalgæster rundt i bybilledet, ville gøre det umuligt for os at leve op til myndighedernes nye restriktioner og retningslinjer, lyder det i en pressemeddelelse fra festivalens bestyrelsen.

Annonce

Over for folkebladet uddyber festivalens formand Dennis Refsgaard.

- Vi plejer at være omkring 4000 publikummer, og  vi kunne nok godt skære ned til 2000, men vi har ikke kunne finde en løsning på, hvordan vi skal styre det, så der kun er 200 i hver sektion. Det har været en svær beslutning, da det jo er tredje år i træk, vi aflyser, men vi har ikke noget valg, siger Dennis Refsgaard.

I 2019 blev festivalen aflyst pga. idemand Flemming Sønderups sygdom og død, i 2020 var det ligesom i år coronaen, der satte en stopper for dagen.

Økonomisk usikkerhed

Hvad aflysningen betyder for økonomien bag festivalen, er endnu for tidligt at sige. Da Uldum Gademusik Festival hvert år uddeler sit overskud til velgørenhed, lægger festivalen som udgangspunkt ud med nul kroner på kontoen.

- Vi skal til at danne os et overblik over situationen og håber ikke, at vi rent økonomisk bliver alt for hårdt ramt. Vi har nogle mindre faste udgifter og vil nu igen gå i gang med at kontakte alle kunstnerne, vores leverandører og samarbejdspartnere og håbe på, at vi sammen kan finde en fornuftig løsning på aflysningen, lyder det fra Dennis Refsgaard


Dette fantastiske flow, med glade festivalgæster rundt i bybilledet, ville gøre det umuligt for os at leve op til myndighedernes nye restriktioner og retningslinjer

Gademusikkens bestyrelse


Han slår fast, at der bliver en gademusik festival i 2022. Håbet er, at mange af de allerede bookede kunstnerne igen er villige til at rykke aftalerne til næste år.

Kan man ikke vente så længe med at opleve gademusik-stemningen, bliver der dog en chance allerede 28. august, hvor festival-folkene arbejder på at lave et "Gademusikken Light"-arrangement.

- Vi kan endnu ikke afsløre så meget, men der arbejdes på at kunne afholde en mini-festival Det kan måske lyde lidt trist, men ”mini” skyldes nok mest, at vi ikke vil kunne leve op til vores sædvanlige festival med 17 scener og 1000 kunstnere fra Danmark og mange andre lande, lyder det i pressemeddelelsen.

At minifestivalen først planlægges til august skyldes, at restriktionerne til den tid forventes lempet yderligere.

- Vi brænder for at lave nogle arrangementer, som folk er glade for, og efter tre år uden gademusik-festival er det vigtigt for os at vise, at vi stadig er her, og at vi godt kan stable et arrangement på benene, lyder det fra Dennis Refsgaard.

Annonce
Horsens For abonnenter

132-årig bygning på Søndergade får nyt liv efter brand: 10 nye lejemål klar til december

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Torsdagens coronatal: 173 testet positiv det seneste døgn - antallet af indlagte stiger med fire

Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Afføring over det hele og tisseri i Vitus Berings Park: Ulækre toiletter får folk til at finde alternative løsninger

Navne For abonnenter

S-nestor og eks-viceborgmester i Horsens er død

Horsens

Mønstereksempel på den gode idé: FC Horsens' prestigeprojekt henter over to millioner ind

Hedensted For abonnenter

Pårørende om kommende demensplejehjem: For flere kan det blive et problem med afstanden til Hedensted

Erhverv

Vinbutik lukker: Indehaver vil have mere tid til familien

Hedensted For abonnenter

Tidligere souschef brugte 51.000 kroner af sfo-forældres madpenge på at dække over sin spilafhængighed

Horsens

En kvælersnor for udviklingen: Det er alt for snævert, lyder det fra 20 landsbyer

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Kultur

Største koncert-satsning i flere år: Sir Elton siger farvel i Horsens

Danmark

Snart bliver toiletbesøg en del af corona-bekæmpelsen

Debat

S-spidser takker nej til S-udspil: Nye provinsstudiepladser skal ikke betales af ingeniørstudier i Horsens

Erhverv For abonnenter

Ny forsinkelse i betændt ådal-sag: - Den her sag er dybt uheldig, siger borgmester

AC Horsens

Her er hullerne: AC Horsens har mistet halvdelen af startopstillingen

Annonce