Annonce
Horsens

For tredje år i træk: 8700 er Danmarks bedst sælgende postnummer

839 gange blev der i 2018 sat underskrift på en købsaftale for en villa eller et rækkehus i postnummer 8700. Det placerer det lokale postnummer i toppen af listen over bedst sælgende postnumre i Danmark. Arkivfoto

839 gange blev der i 2018 sat underskrift på en købsaftale for en villa eller et rækkehus i 8700 Horsens. Det placerer det lokale postnummer i toppen af listen over bedst sælgende.

Horsens: For tredje år i træk indtager postnummer 8700 Horsens førstepladsen på listen over de bedst sælgende postnumre i landet.

Det vil sige, at 8700 Horsens er det postnummerområde i Danmark, hvor der i 2018 blev sat allerflest underskrifter på en købsaftale til en villa eller et rækkehus. Det skete i alt 839 gange i 2018, viser en opgørelse fra Boligsiden.dk. Dermed distancerer Horsens markant Silkeborg, som indtager andenpladsen med 773 solgte huse sidste år.

Førstepladsen til Horsens hænger dog retfærdighedsvist ikke udelukkende sammen med, at byen er i udvikling og har stor befolkningstilvækst. En anden grund til at det lokale postnummer klarer sig så flot, er formentlig, at 8700 er et af landets største postnumre målt på antallet af husstande. Ifølge Postdanmark er der i alt 16.679 husstande i 8700 Horsens, mens 7100 Vejle, som indtager syvende-pladsen på listen, kun rummer 13.223 husstande.

Annonce

Top 10 over hushandler i 2018


  1. 8700 Horsens 839
  2. 8600 Silkeborg 773
  3. 4000 Roskilde 600
  4. 6000 Kolding 599
  5. 4700 Næstved 517
  6. 8800 Viborg 513
  7. 7100 Vejle 507
  8. 7400 Herning 495
  9. 7000 Fredericia 462
  10. 7500 Holstebro 455

Kilde: Boligsiden.dk

Klart mønster

Også i 2017 og 2016 indtog Horsens toppen af listen, og 8700 Horsens' fortsatte førsteplads på listen kommer ikke bag på Birgit Daetz, der er boligøkonom og kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk.

- Byen er i rivende udvikling. Der bliver bygget en ny bydel ved Horsens Havn, og der er gang i flere spændende byudviklingsprojekter. Samtidig koster et hus godt og vel halvdelen af, hvad det gør i Aarhus. Samlet set gør det gør Horsens til en attraktiv destination for tilflyttere, siger Birgit Daetz i en pressemeddelelse.

Horsens efterfølges på listen af Silkeborg, Roskilde, Kolding og Næstved. Dermed er der ikke ændringer i toppen af listen i forhold til 2017.

- Der er et klart mønster i, hvad det er for nogle områder, der sælger bedst. Det er typisk de mellemstore byer, hvor de fleste indbyggere bor i huse og ikke lejligheder, og hvor byen ikke er delt op i mange forskellige postnumre, siger Birgit Daetz, som påpeger, at man først på listens 19. plads finder en repræsentant fra en af landets største byer med 2300 København S.

De eneste nye postnumre i top 10 i forhold til 2017 er 8800 Viborg og 7500 Holstebro, skriver Boligsiden.dk, som også oplyser, at der i skrivende stund er 443 huse til salg i 8700 Horsens.

Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

DBU-folk reagerer: Besparelser på foreningslivet er en kostbar svækkelse - sunde og raske borgere er en god forretning

Læserbrev: Er frivilligheden og foreningslivet bare en udgift eller en vigtig og værdiskabende faktor for en kommune? Det spørgsmål trænger sig på, når man med bekymring kan læse, at Fredericia Kommune bl.a. har planer om at spare en halv mio. kr. væk på "udendørs idrætsanlæg" på det kommende budget. Det vil konkret betyde, at fodboldklubbernes frivillige frem over selv skal ud at slå græs og kridte baner op - oveni alle de mange andre opgaver, som dagligt skal løses i en forening. I Trelde GI’s fodboldafdeling er der nervøsitet for, at man som en konsekvens må lukke hold og sende spillere til andre klubber. Yderste konsekvens er at lukke hele fodboldafdelingen. Hvis det sker, vil der kun være seks fodboldklubber tilbage i Fredericia Kommune, der allerede ligger utroligt lavt i antal, når man sammenligner med kommuner med ca. samme indbyggertal. Og så er det desværre en kendsgerning, at Fredericia Kommune i forvejen er et af steder i Jylland, hvor der er færrest aktive fodboldspillere set i forhold til indbyggertallet. Kun på Samsø er tallet lavere. Der er med andre ord rigtig mange faktorer, der peger på, at der er behov for investeringer i breddefodbolden og foreningslivet i Fredericia. Ikke besparelser og nedskæringer. Og foreningslivet og frivilligheden er altså ikke en unødvendig luksus. Det er tværtimod en motor til at skabe sundhed, tryghed og fællesskab i ethvert lokalsamfund. En undersøgelse fra Damvad Analytics viser faktisk, at de frivillige timer, der bruges i fodboldklubberne, medfører mellem 400 mio. kr. og 1,1 mia. kr. i besparelser årligt for det danske samfund, bl.a. på grund af færre sygedage. Derfor håber vi, at kommunalpolitikerne vil se midlerne til et stærkt foreningsliv og velfungerende fodboldklubber som en investering i kommunens samlede trivsel og råstyrke. Sunde og raske borgere er en god forretning - også for kommunen. Det er heller ingen hemmelighed, at mange potentielle tilflyttere, i særdeleshed børnefamilier, vægter et godt foreningsliv som en afgørende faktor for valg af bopæl. Netop en udfordring, som aktuelt italesættes af politikerne i Fredericia. Mon besparelser på foreningslivet vil stimulere tiltrækningskraften på nye indbyggere? I DBU er vi altid åbne for dialog med kommunerne omkring fodboldens udvikling, og hvad vi kan bidrage med. Vi er er også indforståede med, at økonomien for kommunerne er en kompleks sag, men vi vil argumentere for, at besparelser på foreningslivet er en kostbar svækkelse på både kort og langt sigt. Foreningslivet er ikke noget, der bare er der. Det kræver prioritering. For de frivillige har altså nok at lave. Og de gør en kæmpe forskel. Også i Fredericia.

Annonce