Annonce
Horsens

For tredje år i træk: 8700 er Danmarks bedst sælgende postnummer

839 gange blev der i 2018 sat underskrift på en købsaftale for en villa eller et rækkehus i postnummer 8700. Det placerer det lokale postnummer i toppen af listen over bedst sælgende postnumre i Danmark. Arkivfoto

839 gange blev der i 2018 sat underskrift på en købsaftale for en villa eller et rækkehus i 8700 Horsens. Det placerer det lokale postnummer i toppen af listen over bedst sælgende.

Horsens: For tredje år i træk indtager postnummer 8700 Horsens førstepladsen på listen over de bedst sælgende postnumre i landet.

Det vil sige, at 8700 Horsens er det postnummerområde i Danmark, hvor der i 2018 blev sat allerflest underskrifter på en købsaftale til en villa eller et rækkehus. Det skete i alt 839 gange i 2018, viser en opgørelse fra Boligsiden.dk. Dermed distancerer Horsens markant Silkeborg, som indtager andenpladsen med 773 solgte huse sidste år.

Førstepladsen til Horsens hænger dog retfærdighedsvist ikke udelukkende sammen med, at byen er i udvikling og har stor befolkningstilvækst. En anden grund til at det lokale postnummer klarer sig så flot, er formentlig, at 8700 er et af landets største postnumre målt på antallet af husstande. Ifølge Postdanmark er der i alt 16.679 husstande i 8700 Horsens, mens 7100 Vejle, som indtager syvende-pladsen på listen, kun rummer 13.223 husstande.

Annonce

Top 10 over hushandler i 2018


  1. 8700 Horsens 839
  2. 8600 Silkeborg 773
  3. 4000 Roskilde 600
  4. 6000 Kolding 599
  5. 4700 Næstved 517
  6. 8800 Viborg 513
  7. 7100 Vejle 507
  8. 7400 Herning 495
  9. 7000 Fredericia 462
  10. 7500 Holstebro 455

Kilde: Boligsiden.dk

Klart mønster

Også i 2017 og 2016 indtog Horsens toppen af listen, og 8700 Horsens' fortsatte førsteplads på listen kommer ikke bag på Birgit Daetz, der er boligøkonom og kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk.

- Byen er i rivende udvikling. Der bliver bygget en ny bydel ved Horsens Havn, og der er gang i flere spændende byudviklingsprojekter. Samtidig koster et hus godt og vel halvdelen af, hvad det gør i Aarhus. Samlet set gør det gør Horsens til en attraktiv destination for tilflyttere, siger Birgit Daetz i en pressemeddelelse.

Horsens efterfølges på listen af Silkeborg, Roskilde, Kolding og Næstved. Dermed er der ikke ændringer i toppen af listen i forhold til 2017.

- Der er et klart mønster i, hvad det er for nogle områder, der sælger bedst. Det er typisk de mellemstore byer, hvor de fleste indbyggere bor i huse og ikke lejligheder, og hvor byen ikke er delt op i mange forskellige postnumre, siger Birgit Daetz, som påpeger, at man først på listens 19. plads finder en repræsentant fra en af landets største byer med 2300 København S.

De eneste nye postnumre i top 10 i forhold til 2017 er 8800 Viborg og 7500 Holstebro, skriver Boligsiden.dk, som også oplyser, at der i skrivende stund er 443 huse til salg i 8700 Horsens.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

DR er stadig rigeligt stort

Vi har et enormt stærkt Danmarks Radio, der har rigeligt med ressourcer. Statsradiofonien har ganske vist fra årsskiftet gennemført en række programlukninger som en konsekvens af det seneste medieforlig, men tag ikke fejl: DR er fortsat en stor og velpolstret maskine. Fra at have lidt over fire milliarder licenskroner til rådighed hvert år til at drive den vidt og på nogle områder vildt forgrenede koncern, skal DR fremover klare sig med knap fire milliarder kroner årligt. Det er uanset synsvinkel fortsat et kæmpestort beløb og sikrer DR og dermed staten en meget dominerende medieposition i Danmark. Der er blevet fyret chefer, der er blevet fyret medarbejdere, der er blevet lukket programmer og såmænd også kanaler. Signalet til DR var fra politikernes side klart. Public service er vigtigt, fokuser på kerneopgaven. Public service kan være svært at få greb om. Men det er i hvert fald noget andet end det, markedskræfterne bærer frem. DR skal fokusere på det, andre medieaktører ikke allerede laver. DR skal ikke bare være mere af det samme, men et reelt alternativ til gavn for demokrati, sammenhængskraft og mangfoldighed. Derfor må man undre sig. DR er nærmest gået reality-amok. Danske Damer i Dubai. Øen. Familien Asbæk. Og "Fars Pige" - lad os holde fast i den. En problemstilling om unge og forældre er bestemt relevant i public service-perspektiv. Men en serie om et forskruet københavnsk familieforhold er en udstilling af ekstremer. Det er ikke dokumentar, det er et freakshow. Det samme kan man sige om serien ”Cougarjagt”. Det kan være public service at kigge ind i parforhold, i kærlighed og samliv. Også på tværs af generationer. Men så er det ikke rendyrket reality-tv om en førtidspensionist, der har sex med unge mænd. Det er godt tv. Det er underholdning. Men det er altså tv, der produceres i store mængder på de kommercielle tv-kanaler, alle TV3-varianterne og kanal 4, 5, 6 og så videre. Det er ikke derfor, vi har DR. DR må gerne samle et stort publikum. Men det skal ikke være på at kopiere det private marked. DR får en enorm statsstøtte for at levere noget andet. Kan koncernen ikke det, er der bestemt basis for endnu en nedjustering af DR.

Annonce