Annonce
Horsens

For sagens skyld eller for madens skyld?

Annonce

Læserbrev: Så oplever vi det igen. Endnu et trist eksempel på Folkekirkens ekstravagante holdning til kirkeskattepengenes anvendelse - denne gang praktiseret i Horsens Provsti. Dette provsti har inviteret alle provstiets menighedsrådsmedlemmer og præster til en såkaldt inspirationsdag på Pejsegaarden i Brædstrup. Denne festlige forårsdag i maj påbegyndes med kaffe og rundstykker, fortsættes derefter med morgensang og snik-snak, efterfølges af frokost og yderligere snak-snik, inden vi skal bestige kaffe- og lagkagebordet.

Så er der en hårdt tiltrængt pause i baren før vi endelig når frem til dagens højdepunkt: En tre timer lang festmiddag.

Man må sandelig håbe, at det bliver en inspirerende dag for deltagerne. Kuvertprisen er nemlig 700 kroner pr. person. Invitationen er udsendt til 216 personer, hvorved den samlede budgettering for dagens afholdelse bliver til 151.200 kroner!

Skulle nogle betvivle rigtigheden af disse vanvittige tal - og det forstår jeg sandelig godt, hvis man gør - kan jeg desværre fortælle, at jeg har fået tallene pr. mail fra Provstiudvalget selv.

Som formand for menighedsrådet ved Vor Frelsers Kirke finder jeg det meget glædeligt, at vi på et menighedsrådsmøde den 28. marts udtalte en skriftlig protest til provstiet over dette pengespild til forkælelse af menighedsrådsmedlemmer og præster. Heri opfordrede vi - desværre forgæves - provstiet til at slette festmiddagen af programmet. En deltagelse i denne finder jeg det personligt meget svær at forsvare over for hr. og fru menigt folkekirkemedlem.

Helt for egen regning vil jeg desuden tilføje et spørgsmål til alle menighedsrådsmedlemmer og præster i Horsens Provsti: Er I med for sagens skyld, eller er I med for madens skyld?

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce