Annonce
Ikast-Brande

For meget betalt vejbidrag returneres til kommunekassen

Siden 2015 har spildevandsselskabet årligt opkrævet et vederlag fra kommunen for afledning af regnvand fra vejene. I Ikast-Brande er satsen blevet beregnet som fire procent af spildevandsselskabets samlede anlægsudgifter, og også nyanlæg, der ikke afledte regnvand, indgik i beregningsgrundlaget. Arkivfoto: Mette Mørk
Ikast-Brande Kommunes spildevandsselskab dømt til at tilbagebetale 437.787 kroner til kommunekassen.
Annonce

Ikast/Brande: En landsretsdom betyder, at Ikast-Brande Kommunes spildevandsselskab skal tilbagebetale 350.000 kroner plus moms til kommunekassen.

Som følge af et lovkrav blev spildevandsselskabet, der indtil da havde været underlagt kommunen, for år tilbage udskilt som et selvstændigt selskab med navnet Ikast-Brande Spildevand A/S.

Siden 2015 har spildevandsselskabet årligt opkrævet et vederlag fra kommunen for afledning af regnvand fra vejene. I Ikast-Brande er satsen blevet beregnet som fire procent af spildevandsselskabets samlede anlægsudgifter, og også nyanlæg, der ikke afledte regnvand, indgik i beregningsgrundlaget.

Dommen, som er afsagt i Østre Landsret, har betydet, at praksis for beregningsgrundlaget er ændret, så vejbidraget kun skal beregnes af de nyanlæg, der rent faktisk afleder overfladevand fra vejnettet.

Den treårige forældelsesfrist betyder imidlertid, at det kun er nyanlæg i perioden 2017 til 2019, der er blevet genberegnet, og en gennemgang af anlægsprojekterne for de tre år har godtgjort, at Ikast-Brande Kommune skal have tilbagebetalt 350.229,92 kroner plus moms, i alt 437.787,40 kroner.

På baggrund af en indstilling fra Ikast-Brande Kommunes teknik- og stabsdirektør, Kenneth Jensen, der også fungerer som direktør for Ikast-Brande Spildevand A/S, har økonomi- og planudvalget godkendt tilbagebetalingen af beløbet.

Fremover vil vejbidraget blive beregnet på baggrund af de reviderede retningslinjer, som er en følge af landsretsdommen.

Annonce

Direktør til låns

På samme møde godkendte økonomi- og planudvalget desuden en ny udlånsaftale, der betyder, at Kenneth Jensen kan fortsætte som direktør for Ikast-Brande Spildevand.

Udlånsaftalen, der er uden slutdato, afløser den to-årige udlånsaftale, der udløb med udgangen af februar og derfor egentlig skulle have været genforhandlet sidste efterår, hvilket imidlertid ikke er sket før nu.

Prisen for at låne Kenneth Jensen udgjorde i den nu udløbne aftale 150.000 kroner årligt. Penge som Ikast-Brande Spildevand ikke betaler til direktøren, men til Ikast-Brande Kommune.

Det fremgår endvidere af aftalen, at den ophører i det øjeblik, Kenneth Jensen forlader sin stilling som teknik- og stabsdirektør, uanset om det er ham, der bliver opsagt, eller han selv siger op.

Bestyrelsen i Ikast-Brande Spildevand A/S, består af i alt syv personer: En medarbejderrepræsentant, to forbrugerrepræsentanter samt fire medlemmer udpeget af byrådet: Frank Heidemann Sørensen (S) og de tre Venstre-folk Carl Jensen, Lars Lyhne og Brian Sigtenbjerggaard. Sidstnævnte er formand.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Løvbjerg-købmand: Mundbind vil gøre hverdagen mere tryg for personalet og kunderne

CORONAVIRUS

Live: Smittetal sætter kedelig rekord - over 900 nye coronatilfælde i Danmark

Horsens

Horsensianerne på Søndergade: Stramninger er okay. Vi stoler på myndighederne

Annonce