Annonce
Odder

For fulde sejl: Norsminde festede løs

Knallertgruppen Strålespidserne tiltrak nysgerrige blikke, da de lagde vejen forbi Norsminde For Fulde Sejl. Og mange fik en snak med nogle af de rygmærkeklædte knallertkørere. Foto: Søren E. Alwan
Norsminde for Fulde Sejl levede op til navnet. Det blæste så meget, at MS Tunø blev væk, men der var alligevel meget at se på.

Norsminde: Mere end 100 kilo fars var allerede lavet til fiskefrikadeller i Fiskehusets køkken, da avisen lørdag eftermiddag besøgte havnen. Her var flere mennesker end normalt, fordi alle sejl var sat for at holde en festdag.

Til gengæld havde vinden også godt fat i sejlene, og det førte til et afbud fra den gamle Tunøfærge MS Tunø, der ville have budt gæster på en tur rundt i havnen. Det blæste simpelthen for meget.

Norsminde for Fulde Sejl blev holdt for 12. gang, og bag arrangementet står havnens klubber og foreninger, som er gået sammen med Lions. Paraplyorganisationen Krydsfelt Norsminde koordinerer det hele, og formanden Mie Wejdling var tilfreds.

- Det er en fælles fest, og den vokser. Der har været en fantastisk god stemning, og det har været rigtigt godt besøgt. Det er kun lige blæsten, der har været træls, sagde Mie Wejdling.

Dagen blev brugt til at indvie den nye krabbebro, og en hel masse børn fangede krabber. De nysgerrige kunne besøge DN Odders stand, hvor man kunne se alt fra hundestejler over krabber til tangnåle, havkarusser og andre smådyr.

Det er helt afgjort vores bedste tur, strækningen fra Aarhus over Moesgaard til Norsminde.

Mikkel Hesse, vicepræsident Strålespidserne

Knallertklub kom forbi

Det var ikke kun hundestejlerne, der tiltrak sig opmærksomhed. Foran Fiskehuset holdt en flok gamle knallerter. Puch Maxi, Kreidler, Yamaha og deslige. På bænkene sad en masse rygmærkeklædte mænd og kvinder. "Strålespidserne - ægte knallertkærlighed", stod der på dem.

- Alle kommer og snakker med os. Vi er på vores årlige pinsetur, i år blev det Jylland. Vi overnattede i Aarhus og kørte hertil i dag. Det er rart at se, at her er så meget liv, fortalte præsident Nicolai Smedegaard og vicepræsident Mikkel Hesse fra den københavnske knallertklub Strålespidserne.

De var imponerede over den smukke tur via Moesgaard og tankede op med deller til den videre færd til Samsø.

- Vi er helt almindelige mennesker, og vi havde de bedste år af vores liv, da vi var 16, 17 og 18 år. Den tid tager vi tilbage til, det er nostalgi og ingen bekymringer, sagde de to knallertkørere.

Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Horsens

Endnu et mislykket forsøg: Tre upålidelige pile udsætter behandling af syg vildhest

Annonce