Annonce
Horsens

For få måneder siden var det blot en drøm: Nu har Heidi åbnet sin egen butik

Heidi Svensson har netop åbnet Kattrup Garn i Hovedgård. Herfra driver hun butik og webshop. Foto: Jens Amtoft
Webshoppen Kattrup Garn er nu blevet til en fysisk butik i de lokaler, der tidligere husede Red Barnet.

Hovedgård: I januar fortalte Heidi Svensson til avisen, at hun havde en drøm om engang at udvide sin webshop, Kattrup Gran, med en fysisk bytik i nærområdet.

Allerede nu få måneder senere er drømmen blevet til virkelighed.

Forrige lørdag åbnede hun sin butik, Kattrup Garn, på Horsensvej 12 i Hovedgård.

Annonce

- Det gik lige pludselig stærkt. Da vi talte sammen i vinter, var det tanken, at jeg gerne ville have en butik engang med tiden. Jeg så, at Red Barnet holdt ophørsudsalg. Så tænkte jeg, at jeg da lige kunne prøvet at høre, hvad lokalet kostede. Det viste sig, at udlejer var meget interesseret i at leje ud, og jeg kunne overtage med det samme. Så pludselig havde jeg en butik, fortæller Heidi Svensson, da hun smilende tager imod i de indbydende lokaler.

Det er en drøm, der er gået i opfyldelse for Heidi Svensson. Foto: jens Amtoft

Garn i alle mulige farver og kvaliteter ligger pænt sorteret i reoler langs væggene, mens diverse strikketilbehør er placeret på et bord midt i lokalet.

- Den nye forretning betyder, at jeg nu har både internetsalg og salg her fra butikken. Jeg har rykket mit lager fra Kattrup ind i lokalerne her. Det er så skønt at have en plads til det. Det er også herfra, jeg nu pakker til webbutikken. Jeg farver stadig garn derhjemme i Kattrup, men ellers foregår det hele herfra, fortæller hun.


Den nye forretning betyder, at jeg nu har både internetsalg og salg her fra butikken

Heidi Svensson, Kattrup Garn


Det er hendes håb, at stedet bliver så kendt, at folk, der f.eks. pendler mellem Horsens og Aarhus og dagligt kører forbi på Gl. Aarhusvej vælger at køre ind til Hovedgård, hvis de skal handle garn.

Drøm om fuld tid

Foreløbig er Heidi Svensson kommer fint fra start.

- Det var en fin første åbningsdag, forrige lørdag. Folk var meget nysgerrige, og der var et rigtig fint salg på åbningsdagen. Siden er folk kommet dumpende forbi, når de har fået fri fra arbejde. Mange giver udtryk for, at de er glade for, at der er kommet en ny butik. Det betyder jo noget for en by, at butikkerne ikke står tomme, fortæller hun.

Heidi Svensson arbejder til daglig 30 timer hos et rådgivende ingeniørfirma.

- Jeg holder derudover åbent i butikken tre dage om ugen, mandag og onsdag kl. 14-18 og lørdag kl. 10-13. Mit ønskescenarie er, at jeg kan drive den her forretning på fuld tid. Jeg kunne virkelig godt tænke mig at kunne leve af det, fortæller hun.

Heidi Svensson sælger garn i alle mulige farver og typer. Foto: Jens Amtoft

Konklusionen efter den første uges åbning er, at folk køber af stort set hele sortimentet i butikken.

- Det er meget bredere end det, folk køber på min hjemmeside. På hjemmesiden er det f.eks. meget det islandske garn, der bliver solgt, men de få dage, jeg indtil nu har haft åben, er det meget forskelligt, hvad folk har købt. Det betyder noget, at man selv kan se og røre ved garnet. Det samme gælder alt det tilbehør, jeg også sælger - målebånd og knapper osv. Det er nemmere at se det her, end det er på nettet, fortæller Heidi Svensson.

Salget af tilbehør går strygende efter Heidi Svensson er flyttet i nye lokaler. Foto: Jens Amtoft

Hun regner med, at når det igen er muligt for folk at samles på normal vis, vil hun lave nogle arrangementer i butikken.

- Jeg tænker, at der skal holdes nogle workshops til efteråret her i butikken eller nogle foredragsaftener, når det nu igen er tilladt.  Så jo, der skal ske noget mere, når nu mulighederne er der, siger Heidi Svensson.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

Restaurant med takeaway-succes klarede sig uden hjælpepakker, men andre spisesteder led hårdt under coronaen: Se 17 nye regnskaber

Annonce