Annonce
Odder

For få elever: Friskole lukker

I april 2017 overtog Lene Schnoor-Jørgensen posten som formand for Margrethelyst Friskole og Børnehave fra Jan Kjærsgaard. Desværre fik nye øjne ikke elevtallet til at stige. Arkivfoto

Kun fem elever er skrevet op til at begynde på Margrethelyst Friskole, der i forvejen er presset af lavt elevtal. Nu kaster bestyrelsen håndklædet i ringen.

Annonce

Ørting: Det bliver sidste forår for børn i Margrethelyst Friskole og Børnehave. Til sommer er det slut. Skolen og børnehaven lukker 1. juli.

Fem elever til en ny 0. klasse er for lidt, samtidig er det samlede elevtal på Margrethelyst Friskole kun lige omkring 30.

19. februar har bestyrelsen indkaldt til ekstraordinær generalforsamling med indstilling om lukning på dagsordenen. Forældre, personale, Odder Kommune og andre samarbejdspartnere er informeret.

- Vi er nået til en skillevej i forhold til det forventede børne- og elevtal og vedvarende udskiftninger på personalesiden som gør, at vi nu tager konsekvensen heraf og indstiller beslutningen om en nedlæggelse af Margrethelyst ved udgangen af dette skoleår, hedder det i bestyrelsens brev til forældrene.

Bestyrelsesformand Lene Schnoor-Jørgensen kan ikke pege på en enkelt ting, der har tippet læsset.

- Vi har flere gange hængt lidt økonomisk, samtidig har opbakningen ikke været tilstrækkelig og vi er blevet valgt fra af vidt forskellige årsager, og så har vi været for længe om at skifte skoleleder. Det er den største fortrydelse i min tid, siger Lene Schnoor-Jørgensen, der i oktober erstattede Morten Guldberg med den nuværende leder Mai-Britt Abild.

Vi har fokus på, at alle kommer godt videre, og håber at alle børnene bliver her skoleåret ud.

Lene Schnoor-Jørgensen, formand
Annonce

Der er en plan

Lene Schoor-Jørgensen håber, at forældrene vil at lade deres børn fortsætte frem til sommerferien og lade dem afslutte deres skole- og børnehavegang sammen med deres kammerater, for skole og børnehave vil fortsat være i drift.

- Vi er sammen med Odder Kommune i gang med at lægge en plan for at få alle godt videre, således at alle ønsker i videst muligt omfang bliver tilgodeset, skriver bestyrelsen til forældrene.

Karsten Poulsen, direktør for børn-, uddannelses- og kulturområdet stiller op til dialogmøde umiddelbart efter generalforsamlingens afslutning 19. februar, for at lytte til ønsker, og fortælle om de forskellige muligheder.

Også i 2015 var skolen lukningstruet efter et mislykket forsøg med at oprette overbygning. Dengang gav Odder Kommune en underskudsgaranti.

Margrethelyst Friskole opstod i 2011, da kommunen lukkede Ørting-Falling Centralskole.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce