Annonce
Horsens

For bøvlet og dyrt: Tung Nguyen opgiver at byde på ny stadeplads på Torvet

Tung Nguyen vil i de kommende måneder servere pølser fra en mobil pølsevogn, men herefter ser det ud til, at pølsemandens tid på Torvet er forbi. Arkivfoto: Morten Pape
For under en uge siden meldte Tung Nguyen, at han ville byde på den fremtidige madservering på Torvet med sin pølsepavillon. Det har han nu meddelt kommunen, at han ikke vil alligevel.

Horsens: Tung Nguyen har opgivet muligheden for at fortsætte som pølsemand på Torvet efter renoveringen af den centrale plads, der går i gang om få uger.

Tung Nguyen var mandag til møde på rådhuset, og her meddelte han, at han ikke ville byde på den fremtidige madservering på Torvet. Han opgiver dermed tanken om at flytte sin pølsepavillon til den nye stadeplads på Torvet, 25 meter fra den nuværende pavillon. Fristen for at byde har kommunen sat til 4. december.

- Jeg kommer ikke med et bud. Jeg skal selv betale for det hele, og det har jeg simpelthen ikke råd til. Der er flytningen af pavillonen, opbevaringen og etableringen på et nyt sted på Torvet. Det er alt for dyrt, og jeg ved heller ikke, om det kan betale sig for mig, siger Tung Nguyen til Folkebladet.

- Pølsepavillonen skal lukke ned inden udgangen af november, så renoveringen af Torvet kan gå i gang. Hvad skal der så ske derefter?

- Kommunen har tilbudt mig at betale lejen for en vogn på hjul i en periode frem til april næste år, og den vil kunne stå på Torvet. Det tilbud tager jeg imod, og jeg er lige nu i gang med at finde en vogn. Så må vi se om et par måneder, hvordan det går, siger Tung Nguyen.

Annonce

Jeg kommer ikke med et bud. Jeg skal selv betale for det hele, og det har jeg simpelthen ikke råd til.

Tung Nguyen

Gør klar til Beringsøen

Oprindelig havde Tung Nguyen fået at vide, at han skulle lukke sin pavillon for servering inden udgangen af november, men at pavillonen kunne blive stående på Torvet indtil april næste år. På mødet mandag fik han imidlertid at vide, at vognen skal flyttes inden midten af december.

- De skal gøre klar til Beringsøen, der skal flyttes hen, hvor min pavillon står i dag. Jeg bad om at få december med i min pavillon. Det er en god måned for mig, og der er varme til kunderne i pavillonen, men det kunne ikke lade sig gøre, konstaterer Tung Nguyen, der bemærker, at flytningen af vognen også giver ham problemer i forhold til at opbevare varer på køl og frys.

Ændringsforslag fra borgmesteren

Det så ellers lyst ud for Tung Nguyen for et par måneder siden.

Efter længere tids tovtrækkeri og offentlig debat besluttede det socialdemokratiske flertal i plan- og miljøudvalget i august i år, at der skulle investeres i en ny madbod til 1,25 millioner kroner til den nye stadeplads. Få dage efter meldte borgmester Peter Sørensen (S) sig imidlertid ind i debatten med et ændringsforslag, der senere på måneden blev vedtaget i byrådet.

Ifølge ændringsforslaget skulle den nye stadeplads i udbud - uden en madbod placeret på forhånd - og borgmesteren sagde, at han ikke kunne se, hvorfor Tung Nguyen ikke skulle kunne komme med et bud.

"Jeg er ikke fagperson på det her område, men jeg kan ikke se, hvordan den eksisterende pølsepavillon med nogle modificeringer ikke skulle kunne det", sagde Peter Sørensen i august til Folkebladet.

Tung Nguyen meldte sig klar til at byde, men den melding har han altså nu trukket tilbage.

- Jeg troede dengang, at der var en god chance for, at jeg kunne fortsætte på Torvet, men på det tidspunkt vidste jeg ikke, hvor bøvlet og dyrt det ville blive, siger han i dag.

Det er endnu uvist, om der vil komme andre bud ind på madserveringen. Gør der ikke det, vil byrådet ifølge borgmesterens vedtagne forslag afsætte 800.000 kroner til en madpavillon med indendørsservering.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Leder: Stillads-ballade er kørt helt af sporet

Det er noget af en sag, Horsens-firmaet Dansk Boligbyg A/S er blevet en del af på Nørrebro i København. Et stort stillads blev væltet af arrige stilladsarbejdere i forbindelse med et byggeri på Lundtoftegade for et par dage siden, og ved samme lejlighed blev biler tippet på hovedet. Noget nær chokerende scener på dansk grund. Stilladsarbejderne påstår, at DS Byggeri, som er underentreprenør, ikke lever op til danske overenskomster. Dansk Boligbyg A/S har hovedentreprisen og valgte tirsdag at sende DS Byggeri-arbejderne hjem - med besked om, at de ikke vender tilbage. Det lyder som en klog beslutning, uanset hvad der er op og ned i en sag, der mest ligner aktioner fra "de gule veste" i Frankrig. De kommende dage må afgøre, om der rent faktisk er begået brud på overenskomsten, og om sikkerheden på arbejdspladsen har været utilstrækkelig, som 3F og de danske stilladsarbejdere anfører. Hvis målet for stilladsarbejderne var at skabe opmærksomhed, er de lykkedes til et 12-tal. Men metoderne er helt ude i hampen, også selv om der ligger mere principielle spørgsmål til grund. Konflikten har kørt i uger. Kønt var det heller ikke - på TV 2 tirsdag aften - at se en delvist anonym mand, som angiveligt var den ene af de to, der søndag aften blev overfaldet ved byggeriet. De ville med en videooptagelse dokumentere arbejdsforholdene på byggepladsen på Nørrebro. Hvis det er sandt, at de har fået bank for det, er det - også - helt utilstedeligt. Bliver voldsepisoderne så en sag for politiet? Næh, de overfaldne tør ikke anmelde sagen af frygt for repressalier - og fik på tv fagforenings-opbakning til at droppe en anmeldelse. Man må respektere beslutningen, men trist er den, for sammenkoblet med, at vrede stilladsarbejdere råber: "Når I angriber én af os, angriber I os alle", er vi ude i noget, vi hører fra rockere og andre, der har sat sig ud over det danske retssystem og selv handler konflikter af. Balladen skal hurtigst muligt nedtrappes - på dansk manér.

Annonce