Annonce
Horsens

For andet år i træk er Horsens bedst til behandling af skizofreni

Regionspsykiatrien i Horsens er omdrejningspunkt for borgere, der lider af skizofreni. Og her får man ifølge Dagens Medicin den bedste behandling i hele landet. Arkivfoto: Søren E. Alwan

For andet år i træk er regionspsykiatrien i Horsens blevet kåret som det sted i Danmark, der leverer den bedste behandling af personer med skizofreni. Bag kåringen står sundhedsmagasinet Dagens Medicin.

Horsens: Lider man af skizofreni, er man bedst stillet, hvis man bliver behandlet i regionspsykiatrien i Horsens.

Afsnittet, der står for behandlingen af den patientgruppe, er nu for andet år i træk blev udpeget som det sted i landet, hvor borgerne får den bedste behandling for lidelsen. Bag kåringen ligger fagbladets gennemgang af kliniske databaser, hvor afdelingerne måles på 17 parametre. Det gælder blandt andet andelen, der er blevet tilset af en speciallæge, om pårørende er inddraget, om man har vurderet patientens selvmordsrisiko ved udskrivelsen.

Kåringen giver glæde hos afdelingsledelsen for Regionspsykiatrien Horsens, ledende overlæge Zywia Anna Brouer og ledende oversygeplejerske Kirsten Gjernø Yde.

- Vi er stolte af at blive udnævnt, siger de.

Kåringen er en dejlig anerkendelse for det arbejde, vi laver, lyder det fra ledelsen af Regionspsykiatrien Horsens, ledende oversygeplejerske Kirsten Gjernø Yde og ledende overlæge, Zywia Anna Brouer. Foto: Mette Graugaard

Går bag om parametre

Ud over et stærkt fokus på at skabe nære relationer til patienterne gør afsnittet et stort arbejde for at bruge de mange registreringer i kliniske databaser og patienternes elektroniske journaler til at udvikle behandlingen.

- Hver anden torsdag mødes ledelsen og en række nøglepersoner for at kigge på tallene og se, hvad vi kan være nysgerrige på, fortæller Zywia Anna Brouer.

På den måde bliver de mange tal og registreringer brugt som indgangen til at løfte kvaliteten i arbejdet.

- Det er godt, at man kan vinge tjeklisten af, for at sikre at man husker det hele. Men det kan også sammenlignes med en bageopskrift. Et er, at man husker alle ingredienserne, men det gør også en forskel, om man bruger margarine eller smør til småkagerne, som Kirsten Gjernø Yde siger.

For eksempel gælder en af de mange tal en måling af andelen af pårørende, der tager imod tilbuddet om kontakt. Går man ind i det punkt, skal man også kigge på indholdet og udbyttet af kontakten - og hvordan det bliver bedst muligt.

Prøver ændringer af

Forslag til ændringer prøves af i det små. Måske med én person. Så udvides det til to, før det bliver vurderet, om der er gevinst for alle i ændringen. Er det er tilfældet, kan ændringen udvides til hele området, det drejer sig om. På den måde giver det mening for alle.

- Den tilgang til arbejdet giver arbejdsglæde, siger Zywia Anna Brouer.

Afdelingsledelsen peger også på en styrke i et stærkt internt samarbejde, så for eksempel en ambulant patient kan blive indlagt, inden vedkommende når at blive voldsomt psykotisk. På samme måde arbejder afsnittet for et tæt samarbejde med alle instanser i patienternes liv så som pårørende og kommuner.

Annonce
Forsiden netop nu
112

Mand fik tre sigtelser med hjem fra byen

112

Tre indbrud i tre byer

Læserbrev

På samme måde kan man i klimadebatten spørge: Kan det nu også passe?

Læserbrev: Da jeg i sin tid underviste elektrikerlærlinge, sagde jeg til dem, når de skulle beregne en kondensator, at de lige skulle stoppe op og spørge sig selv: "Kan det nu også passe?" Ellers kunne man med alle de mange millioncifre få en kondensator ud af det, som rent fysisk næppe kunne være i en stor beboelsesejendom. På samme måde kan man i klimadebatten spørge: Kan det nu også passe? Ida Auken fortæller verdens mægtigste mand, hvordan han skal bære sig ad - for hun ved det om nogen. Jeg er bestemt heller ikke enig i Trumps klimapolitik, men Ida Auken ved godt, hvad der giver pote i medierne. Macron rider med på den klimabølge, der giver bonus i øjeblikket, og siger om brandene i Amazonas regnskove, at Jordens lunger brænder, vi må gøre noget! Den går rent ind - eller gør den? Er lunger ikke noget, der optager ilt? Og er der ikke forskere, der siger, at underskoven i regnskoven forbruger næsten lige så megen ilt, som træerne producerer? Det er havet, der er verdens iltmager. Selvfølgelig skal man ikke underkende træernes optag af CO2, som er meget vigtig. Et stort problem ved de skovbrande er også den CO2, der dannes. Greta Thunberg sejler til USA under stor bevågenhed og flyver hjem i hemmelighed! Dansk Folkeparti er nu også klimabevidste, for i fortvivlelsens stund er man jo nødt til at få surfbrættet op på den klimabølge, hvor man før skred i kultveilten op til valget til stor glæde for Danmarks Radios journalister, der jo nødigt ser deres grønne gren savet over af DF. Jeg er ikke på Facebook, så alle I, der nu vil give mig en over nakken med svulstige gloser over dette indlæg, må finde jer i, at jeg ikke kan læse det. Jeg vil så i sandhedens navn lige nævne et par ting: Jeg cykler, når jeg skal købe ind, og har min cykelkurv med til varerne, så jeg ikke skal bruge plastposer. Jeg har aldrig været i Thailand på ferie - jeg foretrækker at cykle på ferien i vort dejlige land, som jeg holder af og er så heldig at leve i.

Erhverv For abonnenter

Hvem skal bo i Horsens' mange nye lejligheder? Tre udbydere er enige om svaret

Annonce