Annonce
Odder

For anden gang popper Hou Strandpark op i byrådets spørgetid

Byrådets spørgetid bliver igen på mandag udnyttet til spørgsmål om ændring af lokalplanen for Hou Strandpark. Foto: Søren E. Alwan

Har kommunen en moralsk erstatningspligt, hvis grundejere lider tab på grund af en lokalplanændring? Det spørgsmål skal Elvin Hansen (S) svare på. Der er også spørgsmål til seks andre politikere.

Hou: Politikerne slipper ikke for flere nærgående spørgsmål om, hvorfor de vil ændre i en lokalplan for Hou Strandpark.

Derfor er der sat en halv time af på mandag, inden der er byrådsmøde. Fra kl. 16.30 får syv politikere lejlighed til at svare på en række spørgsmål fra Thorkild og Angelika Rosenskjold, der bor i Hou Strandpark.

Byrådet sendte i maj et forslag i høring. Hvis det bliver vedtaget af politikerne, vil det betyde, at der bliver ændret i en lokalplan, så et område i Hou Strandpark fremover kan komme til at bestå af rækkehuse i stedet for parcelhuse.

Det har fået nogle beboere til at protestere, og Thorkild og Angelika Rosenskjold fulgte med, da der senest var spørgetid. Dengang blev Elvin Hansen (S) spurgt til noget, han sagde på byrådsmødet i maj, da lokalplanforslaget blev sendt i høring. Nemlig at kommunen risikerede et erstatningskrav, hvis den ikke sendte forslaget i høring.

Annonce

Hvad er moralsk erstatningsansvar?

- Her mener jeg et moralsk erstatningsansvar, da vi jo har givet udstykkeren tilsagn om, at vi ville undersøge sagen efter planlovens retningslinjer, sagde Elvin Hansen i spørgetiden 27. august.

Det har fået Thorkild og Angelika Rosenskjold til at stille følgende spørgsmål:

- Når du mener, I har en moralsk erstatningspligt overfor Møllebo A/S (der ansøger om at ændre lokalplan, red.), så mener du vel også, at kommunen er moralsk erstatningspligtig over for beboerne i Hou Strandpark i forhold til deres formuetab, lyder det i et spørgsmål til Elvin Hansen.

Borgmester Uffe Jensen skal bl.a. svare på, om han ikke mener, der sker en væsentlig ændring af lokalplanen. Han bliver også bedt om at dokumentere, at der er et øget behov for rækkehuse. Og spørgerne vil gerne vide, hvem der skal kompensere dem for det værditab på deres ejendom, de forventer.

Der er også spørgsmål til udvalgsformand Ole Lyngby Pedersen (V), Linda Ann Wienand (S) og Rie Ramsdal (S) samt Lone Riis (V) og Hans Hammann (V).

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Alarm 112

Uheld forsinker trafikken på E45

Kultur

Panduro advarer mod billethajer: - Svindelfirmaerne går ikke kun efter de store, udenlandske artister

Annonce